http://www.vagabond.no/wp-content/uploads/CrescoGold_2013__962x100_3_fb1.jpg

Texmex fiesta

Mat med sombrero og cowboystøvler.

Mat med sombrero og cowboystøvler.

Halvparten engelsk og halvparten spansk, slå sammen kokkekunster fra Mexico og Texas og få deilige ”Huevos Rancheros”, Quesadillas, Tacos, Enchiladas, Pecan Pie, Margaritas og en iskald Corona, så har du et måltid for nytelse.

Familien min og jeg elsker Texmex-mat, når helgen kommer er det ikke noe som er deiligere enn et skikkelig tacomåltid. Men det må være godt utvalg av tilbehør, slik at hver enkelt kan sette sammen sin favoritt.

For oss gir det en herlig trygghetsfølelse å samle slekt og venner og spise texmex-mat med hele ansiktet. Gjerne nyte en kald Corona og kanskje en Margarita. Kjærligheten til livet kan ikke kjennes sterkere enn når man lener seg tilbake i sofaen og sukker fornøyd av metthet etter et slikt måltid.

Her er våre favorittoppskrifter. Disse har vi delt med familie og venner og nå deler jeg noen med dere.

Kylling taco
Her er den tradisjonelle kjøttdeigen byttet ut med saftig kylling. Dette faller ofte i smak hos både voksne og barn.

Til ca. 8 tacoskjell trenger du:

4 kyllingfileter skåret i passe store biter
2 ss olje
1 pakke med bacon i biter eller strimler
1 finhakket rød chili uten frø
2 ss barbequesaus
5 bifftomat uten kjerner
1 ts tørket oregano
Salt og pepper etter smak

Slik gjør du:
Varm oljen i en stekepanne og stek bacon godt og tilsett så kyllingen. Krydre med salt og pepper. Tilsett så chili og la det hele steke noen få minutter. Rør inn barbequesausen, tomater og oregano og la det hele putre i noen minutter. Server blandingen sammen med annet godt tilbehør til tacomiddagen.

Dette er tilbehør vi i vår familie bare MÅ ha ved siden av tacoen:

Hakket løk
Salat
Hakket paprika
Salsa av forskjellige slag
Biter av agurk
Refried beans (bønnestuing) og gjerne andre typer bønner
Cheddar ostesaus
Revet ost
Rømme
Spesialrømme med chili og lime (se oppskrift lenger ned)

Hot scampi
Disse er nydelige både i tacoskjell og fajitalomper.

Dette trenger du:
Ca. 20 stk scampi
4 ss olje
1 finhakket rød chili uten frø
2 fedd finhakket hvitløk
1 grønn og 1 gul paprika kuttet i strimler
4 vårløk i strimler
200 g ferske oppdelte sjampinjonger
Salt og pepper etter smak
3 ss hakket frisk koriander
Saften av 1 lime

Slik gjør du:
Rens scampiene. Stek chili, hvitløk, paprika, vårløk og sjampinjonger forsiktig i oljen. De skal være gjennomvarme, men spenstige. Tilsett scampien og la dem bli gjennomvarme. Tilsett limesaften og krydre med salt og pepper. Til slutt kan du strø over den friske korianderen. Server blandingen sammen med annet godt tilbehør til tacomiddagen.

I tillegg til vanlig taco tilbehør, så har vår familie noen helt egne oppskrifter på annet tilbehør. Dette er våre spesielle kjærlighetsingredienser som gjør texmex- måltidet helt orginalt. Våre venner og familie elsker disse. Er dette noe for deg?

Ferskensalsa

Dette trenger du:
1 boks fersken
2 vårløk delt i små ringer
1 finhakket rød chili uten frø
3 ss hakket frisk mynte
Litt salt etter smak

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene og la salsaen stå og trekke en time før servering.

Chili- og limerømme

Dette trenger du:
3 dl rømme
Revet skal av 1 lime
1 finhakket rød chili uten frø
1 finhakket grønn chili uten frø
2 fedd presset hvitløk

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene og la rømmen stå kalt i 20 minutter før servering.

Maissalsa

Dette trenger du:
1 boks med godt avrente maiskorn
Finhakket sjalottløk etter ønske
Hakkede tomater uten kjerne
1 ts chipotlepasta (røkt chilipasta)
1 ts salt

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene og rør det sammen til en chunky salsa. Dette er supertgodt til texmex-mat og også annen grillmat.

Spicy nuts

Dette er en utrolig lettlaget snacks som smaker både hett, søtt og krydret. Passer ypperlig å servere sammen med en kald Corona (med lime), når gjestene kommer.

Dette trenger du:
2 ss smør
2 fedd presset hvitløk
1 ts chiliflak
½ ts kanel
100 g salte peanøtter
100 g pekannøtter – kan byttes ut med cashewnøtter eller saltede mandler
2 ss flytende honning

Slik gjør du:
Smelt smøret i stekepannen og tilsett hvitløk, chiliflak og kanel. Hell nøttene i pannen og rør rundt. La dem steke i noen minutter og pass på å røre rundt av og til. Drypp over honningen, rør rundt og server dem lunkne.

Å hjelp, nå ble jeg sulten. Så nå avbryter jeg skrivingen for å invitere gode venner til et godt måltid den forestående helgen.

Yiiiiha!!! Her er det bare å fråtse!

Nyt maten! Hilsen Hilde

Del dette innlegget med dine venner:

En kommentar til “Texmex fiesta”

  1. Malin sier:

    hallo, er dette oseanisk mat? (lissom fra oseania?)

Tilbakesporinger


Skriv en kommentar

http://www.vagabond.no/wp-content/uploads/fallback-opplev-cuba-125x125.jpg

Våre reisebilder - Se alle bildene

Vaksineoversikt:

UDs reiseråd:

I salg nå

En klassiker er tilbake:

Bli vår venn: