Kategorisert i Danmark, Reportasjer

København: Det andre Strøket

Legg juleshoppingen til Værnedamsvej.

Legg juleshoppingen til Værnedamsvej.

Strøget. Det er liksom der man går. Strøget, den lille Havfruen, Runde tårn, Tivoli og røde pølser – det er København i et nøtteskall. Men litt utenfor nøtteskallet, der Vesterbro slutter, Fredriksberg begynner og turistene bytter plass med hippe dansker, der finnes et strøk man lett kan forelske seg i.

Værnedamsvej og gatene rundt ligger bare ti minutters gåtur unna Hovedbanegården: følg Vesterbrogade til den deler seg i to (bygget til Europeiske forsikring ligger der veien deler seg) og gå opp til høyre. Den vesle gatestumpen og dens nabogatestumper inneholder alt du trenger av fornuftige og ufornuftige forretninger, sjarm og stemning.

Verdens minste kaffebar

Verdens minste kaffebar

Noen mener det føles som å være i Paris. Eller kanskje er det litt Notting Hill? Om det er engelsk, fransk eller ekte dansk er det uansett riktig sted å tilbringe en formiddag i København.

Start med en morgenkaffe på Verdens Mindste Kaffebar i Tullinsgate 1, en tobords kaffebar som er akkurat stor nok til at de får plass til hele navnet på den grønne fasaden.

Fortsett rundt hjørnet og stig inn i papir- og notatbokhimmelen til Hansen & Jensen. Dersom du gir blanke i papir kan du be om en øl fra kjøleskapet og sette deg på den røde benken utenfor.

En bokhandel verdt en formiddag.

Hos bokhandelen ved siden av, Thiemers Magasin, kan du lene deg tilbake i en gul retrostol, lese merkelige magasiner og diskutere Haruki Murakamis forfatterskap med innehaversken.

Sykkelfantaster kan beundre de veldreide tohjulingene til sykkelforretningen Recykel, og drømme om sykling med kurv på styret, rett rygg og langt skjørt.

All verdens vin på Falernum.

All verdens vin på Falernum.

Og vips er du midt i Vernedamsvej, der du kan velge og vrake blant vakre restauranter og saumfare klesbutikker fulle av plagg du absolutt trenger. Kjøp kurven full av kød fra Kød og Co og oste fra Helges Ost, spis foie gras på les Trois Cochons og drikk vin hos Falernum.

Har du fortsatt noen kroner igjen blir det iskrem med flødeskum på Granola eller en fruktfantasi på Smaken av Lykke.

Dersom det nå har blitt kveld og du har mistet ettermiddagsflyet ditt fra Kastrup, kan du ta inn på Hotel Sct. Thomas, som ligger et steinkast unna, i Fredriksberg Allé.

Del dette innlegget med dine venner:

2 kommentarer til “København: Det andre Strøket”

  1. Janne Arnesen Janne sier:

    Er ikke Værnedamsvej og området bare helt herlig? Akk… Takk for fin artikkel!

Tilbakesporinger


Skriv en kommentar

Våre reisebilder - Se alle bildene

Vaksineoversikt:

UDs reiseråd:

I salg nå

En klassiker er tilbake:

Bli vår venn: