Kategorisert i Bloggernes reisebrev, Tyrkia

Inntrykk i Cihangir, Istanbul

At det finnes steder hvor man kan fire en kurv ut av vinduet om morgenen, og trekke den opp igjen med et rykende varmt brød oppi. Og steder hvor det alltid dukker opp en unggutt som tilbyr et teglass når du venter på bussen…

Det beste med halv-fattige, overbefolkede storbyer er alle tjenestene man får utført ved døra, eller like om hjørnet. Tyrkerne er i utgangspunktet hjelpsomme og notoriske småskala-entreprenører. Skal du ha en kniv slipt; trasker det støtt og stadig en mann med knivsliper-kjerre forbi. Skal du ha kastet noe, er kjerreskraphandlerne; de såkalte eskici, nesten endemiske her i Cihangir-bydelen, Istanbul. Eskici´enes alt-gjennomtrengende, nasale stemmer; i et helt eget toneleie; bryter de gjennom og finner sitt eget rom blant bil-tuting, skravlende folkemasser, skrammel og skrål: ESKICIIIIIII!!!!

En ettermiddag drønnet en bestemt, messende stemme over et høytaleranlegg utenfor blokka vår. Denne gangen måtte noe virkelig være på ferde! Hvis det hadde vært eklært en skarve unntakstilstand ville de neppe tatt sånn i. Det var løkbilen, med en halv sekk igjen på lasteplanet.

Frukt- og grønnsaksbilen kommer hver dag klokken halv fem. Vannmannen ringer på døra med drikkevann. Vinylplate-kjerre-mannen. Kjerra med maiskolbene. Med köftene.

Tjenestene kan desverre også misbrukes; scene: tykk gutt lener seg ut fra vinduet og firer ned kurv mens han roper morra-sløvt: KJØBMANN! KJØBMANN! ISKREM, ISKREM!!

!

Del dette innlegget med dine venner:

3 kommentarer til “Inntrykk i Cihangir, Istanbul”

  1. Janne Arnesen Janne sier:

    Denne var fin å lese!

  2. frilanstove sier:

    Fin sak!Denne vekket minner:-)

  3. Flua sier:

    He he. Fint bilde det der med iskremgutten. God lesning! Håper ikke det går lang tid før du skal ut og reise igjen slik at vi kan nyte dine skildringer.

Tilbakesporinger


Skriv en kommentar

Våre reisebilder - Se alle bildene

Vaksineoversikt:

UDs reiseråd:

I salg nå

En klassiker er tilbake:

Bli vår venn: