Bøker på tur

bokhylleAv og til dukker det opp fine ting. Som en bok med et mystisk nummer inni. En Bookcrossing-bok. Plotter du inn dette nummeret hos Bookcrossing sin nettside, kommer det opp mer informasjon om boken. Hvem som har eid den tidligere, hvem som har lest den, hvor den har reist, anmeldelser… Du kan selv registrerer hvor du fant eller fikk boken, og hva du har tenkt å gjøre med den videre. Gi den til en nabo? Legge den igjen på toget? Sette den i en Bookcrossing-hylle?

Moroa stopper ikke der. Er du på ferie, enten det er inn- eller utland, kan du gå til nettsiden og søke opp hvilke caféer og steder som har en Bookcrossing-hylle. Her kan du fritt forsyne deg av bøker, og gjøre hva du vil med dem etterpå. Skal du på en lang togreise og er på Oslo S, kan du besøke La Baguette i andre etasje og plukke med deg bøker fra bokhyllen der. Helt uforpliktende. Kanskje får du endelig tid til å lese boken som har vært så populær de siste årene. Kanskje plukker du opp en bok du aldri før har hørt om. Kanskje er det en reiseguide der om nettopp stedet du skal til.

På nettsiden kan man også plotte inn spesifikke boktitler eller navn på forfattere, og se hva som er tilgjengelig verden rundt. Eller bare i Norge. Sist jeg sjekket var det 173 titler tilgjengelig i Norge, 5286 i Tyskland, 405 i New Zealand, 6462 i USA og 1066 i Italia. Det er uforpliktende, gratis, og faktisk også underholdende. Men best av alt er den gode følelsen av at bøker kommer til nytte. De blir ikke kastet, men reiser isteden verden rundt. Eller landet rundt. Bookcrossing er et globalt fenomen, og dukker opp på de rareste steder. Og det er perfekt for ferien.

http://www.bookcrossing.com/hunt

Del dette innlegget med dine venner:

Skriv en kommentar

Våre reisebilder - Se alle bildene

Vaksineoversikt:

UDs reiseråd:

I salg nå

En klassiker er tilbake:

Bli vår venn: