Insidertipset: Supre steder å henge opp en hengekøye

Ellen er butikksjef i reiseforretningen Chillout (www.chillout.no) på Grünerløkka i Oslo.

Ellen er butikksjef i reiseforretningen Chillout (www.chillout.no) på Grünerløkka i Oslo.

Når Ellen Brekke Michelet (32) ikke selger reiseutstyr og -bøker i reiseforretningen Chillout i Oslo, tar hun gjerne sin kjære mayahengekøye under armen og forsvinner langt ut av byen.

Vi ba Ellen fortelle hvor hun aller helst spenner opp køya.

1. Nordnorsk sommerstemning

Mellom to epletrær i en deilig sommervarm og solfylt norsk blomsterhage, eller kanskje aller helst mellom mastene på en seilbåt som ligger til anker egentlig hvor som helst langs vakreste nordlandskysten, en deilig sommerdag eller -natt. Det unike lyset og det krystallklare vannet, de fantastiske fjellene og ro til å seile ditt vinden tar en. Og så ro i land på en øde strand og henge køya i noe værbitte furuer, tenne bål, grille fisk og drikke kald øl.

Drøm deg bort på www.seilnorge.no

2. Hammocksurfing på Sri Lanka

Sørvest på Sri Lanka, i landsbyen Narigama finner du et lite tropisk surfeparadis også kalt Hikkaduwa.  Langs hele kysten nedover herfra ligger fine strender som perler på en snor, mellom kokosnøttpalmer og fargerik bebyggelse. Her finnes tuk-tuker og mopeder med surfebrettfeste og det er relativt stabil surfesesong fra jul til tidlig påske. Å vente på fine bølgeforhold krever litt tålmodighet, hvilket ikke er så vanskelig i en hengekøye.

Sri Lanka er, tross borgerkrig, tsunami og et tvilsomt politisk regime, et fantastisk reisemål, og bedre forhold for å lære å surfe skal man lete lenge etter.

hikkaduwa1_webDra til Arugambay på østkysten hvis du vil reise på tropisk surfeferie i norske sommermåneder – juni/juli er ofte stormfulle og ustabile værperioder i mange tropiske strøk.

Sjekk ut www.sunbeachsurf.com – anbefales!

3. På en sval portugisisk balkong

Den frodige strandperlen Ericeira ligger bare en halvtimes togtur unna Lisboa, som nok er min yndlingshovedstad i Europa. Så korte avstander gjør det mulig med urban surfeferie. Aller helst kjøper jeg med meg noen dagers dose med favorittkaka mi, pasteis de Belem, i Lisboa før jeg setter kurs mot Ericeira.

Og når jeg klør i utforskerføttene etter noen dager i bølgene og hengekøya drar jeg til  eventyrbyen Sintra og ser på sukkertøyborgen der, eller tar en intellektuell avstikker til en av Europas eldste universitetsbyer, Coimbra.

For koselig og rimelig overnatting nær stranden i Ericeira, prøv www.bluebuddhahostel.com

4. Under Namibias stjerner

I det nordvestre hjørnet av Namibia, i området kalt Kaokoland, ligger et fjellpass ved navn Van Zyl’s pass eller The Red Drum. Å kjøre overland gjennom disse sinnsyke dal- og fjellformasjonene er nok den mest spektakulære ødemarksopplevelsen jeg har hatt, og det er et helt vidunderlig sted å campe.

Vi hang opp hengekøya mellom to Landrovere og gynget under fantastisk afrikansk stjernehimmel, med silhuettene av fjellene rundt. Så dro vi til Upupa og Ruacana falls på grensa til Angola og møtte himbafolket. Dette er et utrolig spennende område. Etter mange dager uten å sett folk kjørte vi opp en trang dal og møtte en koloni enorme giraffer, men vi så ingen av de sagnomsuste ørkenelefantene. Beste tid å dra på er mellom mai og september.

Gjør dette med noen som virkelig kan kjøre off-road – for eksempel Kaoko-Himba safaris: www.kaoko-namibia.com

namibia1_web

Del dette innlegget med dine venner:

Skriv en kommentar

Våre reisebilder - Se alle bildene

Vaksineoversikt:

UDs reiseråd:

I salg nå

En klassiker er tilbake:

Bli vår venn: