Kategorisert i Praktiske råd

Feriespørsmålene!

reiseeksperten_polaroidVagabonds reiseekspert Helge Baardseth får stadig inn spørsmål fra reiseglade lesere og nettbrukere.

For tiden er det råd og tips om overnatting, restaruranter og ferieturer i Europa det spørres etter – her er en smakebit.

Flere spørsmål og svar finner du på www.vagabond.no/reiseeksperten.


Hellas eller annet sommersted?

Jeg skal på tur med kjæresten, vi bor i Tromsø for tiden så vi hungrer etter sol, strand og bad.

Vi vil gjerne til Hellas der ingen av oss har vært før, men det er umulig å velge!

Jeg har sett meg ut et par idylliske b&b på Chios men man trenger bil for å komme seg rundt, problemet er bare at vi begge akkurat har fått lappen og dermed ikke har lov til å leie bil ennå.

Så spørsmålet : et sted der vi ikke drukner i turister – ikke et typisk “charter-sted”, men der vi er i gangavstand til en herlig sandstrand, et sted med en stille sjarm. Vi ser ikke etter party, men et sjarmerende, rolig sted gjerne med god mat! Noen tips?

Dersom du ser for deg det perfekte stedet etter denne beskrivelsen, men dette stedet befinner seg i Tyrkia/Sardinia/Kroatia osv er vi åpne for forslag!

Helge svarer:

I Hellas hadde jeg enkelt og greit valgt Hydra.
Fly til Aten, t-banen til Pireus, båt (www.hellenicseaways.gr) en og en halv time til Hydra. Selvfølgelig er det turister der, men flest greske og kanskje mindre av dem i år siden den greske økonomien er så dårlig.

Et annet godt reisemå i Hellas er Paxos. Da tar dere fly til Korfu, derfra tar det en time med hurtigbåt til Paxos. Privat overnatting her er en utmerket løsning, men (litt avhengig av hva dere vil betale), sjekk paxosclub,gr, torriemerli.com.

Et annet alternativ er å fly til Split i Kroatia. Derfra har dere mange muligheter. Mkarska – som byr på to ting: ferge over til Brac, og nasjonalparken Biokov på fastlandsssiden. Drar dere til Brac kan jeg anbefale Hotel Kastil, www.kastil.hr/en.

Strand i Italia

Hei,

Me skal feriere ei veke i juli med venner i San Gimingnano. Når denne uken er over er planen å reise til ut til kysten og få litt sjøbris i håret.

Me er to voksne og eit barn på 2 år.

Me har bil, men er usikre om me skal reise øst eller vest for San Gimingnano. Er på utkikk etter ein plass der me kan finne strender som ikkje er overfyldt av solsenger. Ønsker å kunne legge oss ned i sanden og ta oss ein “dukkert” uten å måtte betale for det. Gjerne små bukter og om me må gå litt så er det ingen hindring (er jo tross alt nordmenn;)

Håper du har eit tips til oss!!

Mvh Aina

Helge svarer:

Det raskeste for dere blir å kjøre ned til Cecina. Der finner dere en flott strandstrekning (mellom Cecina og Rosignano Solvay)

Dere kan nok ikke regne med å være alene her, men det er så mye strand at det nok vil bli anledning itl å være noe for seg selv. Og stranden her er gratis.

Men buktene må du vente med til du kommer hjem – iallfall om dere drar til dette området.

Restaurant i Nice

Vi er 7 damer som skal feire min 40 års dag i Nice i sommer. Har du noen gode restauranttips? Pris inntil 80-90 euro per person inkl drikke.

Helge svarer:

Her går jeg rett på sak:
L’Ane Rouge ligger i havnen og jeg er ganske sikker på at den ligger innenfor den prisdammen du har antydet. Pent og ordentlig her, restaurert gammel bygning. www.anerougenice.com. Både god mat og meget stemningsfullt, og det er vel det dere er ute etter?

Sykkelferie i England

Jeg har hørt så mye om den særdeles vakre og idylliske engelske landsbygda. Drømmer om en sykkeltur. Hva ville være den ultimate ruten for en ukes tur? Har du noen anbefalinger for B&B, hoteller eller gjestehus underveis?

Hilsen

Veldig Fornøyd Abonnent

Helge svarer:

Mange steder for sykling i England Jeg slår et slag for East Anglia. Kort vei fra London, og dette er et område som ofte blir brukt for filmopptak fordi det er så typisk engelsk. Constable-land (maleren!), virkelig genuint country-side.

East Anglia består av Suffolk og Norfolk og jeg vil foreslå et av følgende “startpunkter” – Colchester som er et strålende hyggelig sted, og den større Ipswich lenger nord. Der får du med deg et ganske speiselt landskap rundt The Broads, et sumpland med kanaler og innsjøer og stor seil(!) og båttrafikk, men som også er et fint sted å sykle.
Se litt på nettsidene under og vær litt obs på en rekke fine arrangementer/festivaler i dette området. Er du glad i musikk bør du legge turen om Aldeburgh. Se www.aldeburgh.co.uk/
Forslag på konkrete ruter finner du blant annet på www.cyclebreaks.com/east-anglia.html og på www.openfieldscycletours.co.uk/.

-

Flere spørsmål og svar finner du på www.vagabond.no/reiseeksperten.
Du kan også gå inn på Vagabonds reisevennsider på Facebook, https://www.facebook.com/groups/reisevenn, og be andre reiseglade vagabondere om råd!

Del dette innlegget med dine venner:

En kommentar til “Feriespørsmålene!”

 1. Torhild Magnussen sier:

  Hei!
  Vi er et par som blir pensjonister i september og ønsker å forlenge sommeren ved å feriere på Kypros i hele oktober måned.

  Vi er glad i å kombinere strand og bad i Middelhavet med fotturer og har hatt fine opphold blant annet i Pourto Soller på Mallorca og på Pellopones i Hellas og Cinque Terra i Italia. Vi har aldri vært på Kypros og vet lite om dette landet og trenger derfor tips om et hyggelig sted å leie leilighet, ev bo på leilighetshotell i eller nærheten av Paphos. Vi har lest at Akamas-området er fint område for fotturer.

  Kan du anbefale et sted, helst liten by med restauranttilbud osv, ev i Paphos, hvor vi kommer lett til strand og buss til turområder? – Eller har du tips til andre steder på Kypros det er bra å bo for å bade og gå fotturer?

  På forhånd takk!

Tilbakesporinger


Skriv en kommentar

Våre reisebilder - Se alle bildene

Vaksineoversikt:

UDs reiseråd:

I salg nå

En klassiker er tilbake:

Bli vår venn: