Kategorisert i Sverige

Tjörn: I vannfargenes hjemtrakter

Nært og malerisk i Sverige. Foto: Kalle Sanner, akvarellmuseet.org

Det er fint å ha et favorittsted i verden, selv om det ligger 200 mil borte, men ofte er det enda bedre å ha en favoritt som bare ligger 20 mil unna.

Det har jeg – min kortreisefavoritt.

Over Svinesund, ved avkjøringen til Uddevalla er det bare å holde til høyre og så, etter møtet med den svenske skjærgården, er det ikke lenge før jeg kommer til Skärhamn, «hovedstaden» på øya Tjörn.

Der er jeg flere ganger i året, men aldri midt på sommeren, for da innbiller jeg meg at det blir vel mye mennesker der. Nei, gi meg en Tjörn-tur i mars, april, mai, kanskje til og med begynnelsen av juni – eller september og oktober, så blir jeg fornøyd.

Sykkel i bil er en fin kombinasjon.
På Tjörn sykler jeg. Og så fisker jeg og fotograferer. Ja, jeg har til og med badet i midten av september, badepyse som jeg er. Jeg gjør slike sidesprang utelukkende fordi jeg blir så glad til sinns hver gang jeg ankommer denne svenske kystperlen.

Av og til bor jeg i hyttene til Nordisk Akvarellmuseum, av og til andre steder. Men jeg spiser alltid en gang om dagen på museets restaurant, Vatten. Der har jeg det godt.

Ler mer om Akvarellmuseet her: akvarellmuseet.org

 

View Larger Map

Hva er din kortreise-favoritt?

Del dette innlegget med dine venner:

En kommentar til “Tjörn: I vannfargenes hjemtrakter”

  1. Jeg synes også Sverige er velegnet for korte turer uavhengig av sesong.
    Jeg pleier å velge meg Stockholm. Lurt å bestille billett tidlig på http://www.sj.se – på toget kan man ta med ubegrenset med handleposer hjem og man kommer direkte fra bysentrum til bysentrum.

Tilbakesporinger


Skriv en kommentar

Våre reisebilder - Se alle bildene

Vaksineoversikt:

UDs reiseråd:

I salg nå

En klassiker er tilbake:

Bli vår venn: