5 hoteller for matnerder
Liker du nye retter, lange middager og synes at smaksmeny er et vakkert ord? Vær så god, forsyn deg, her har du fem hotelltips for deg og dine smaksløker.
1 The Pig Hotel, England
Spise først, så sove
The Pig kaller seg «en restaurant med hotellrom», og hos The Pig i Brockenhurst, New Forest, er all mat lokalt produsert. Råvarene dyrkes i hagen eller kjøpes fra gårder i området, og ingen ting er kjøpt lenger enn 37 km fra hotellet. Menyen forandres ikke etter sesong, men etter dag; den kan skifte på øyeblikket og er helt avhengig av hva som er tilgjengelig i hagen når maten skal lages. Prisene er rimelige. Ovnsstekt due med østers koster 175 kroner. Hotellet har 29 rom, fra 1800 kroner natten.
2 Hotel Sercotel Portales, Spania
Midt i et tapasmekka
Logroño er mest kjent som en søvnig by i vinområdet Rioja, men byen er også et smaksmessig episenter for spanske småretter. Her får du flere, og bedre tapas, på et lite område enn noe annet sted. Et lite distrikt kan ha ca. 50 matbarer, som i Calle del Laurel, den gaten hvor de ligger tettest. Hotel Portales er et populært, trestjerners hotell, med god beliggenhet for dem som vil spasere rolig hjem med magen fylt av embuchados, morritos og rødvin.
3 Hotel Le Toiny, St. Barts
Fransk og fint
Femstjerners hotell på den eksklusive øya St. Barts i Karibia, en resort med 15 villaer og med en døgnpris som vanlige lønnsmottakere vil vurdere som «over ævne». Men alle, også de som ikke bor der, kan besøke hotellets vidunderlige franske restaurant Le Gaïac, en av Karibias beste gourmetrestauranter. Bestill bord for lunsj eller middag, eller lørdagsbrunsjen, som er blitt en institusjon på øya. En smaksopplevelse til 48 euro.
4 Blackberry Farm, USA
Gourmet i sør
Hva sier du om fine dining ved foten av Smoky Mountains i Tennessee? På den prisbelønte Blackberry Farm handler alt om smaker og råvarer. Maten på tallerkenen din er fra gården eller fra området, og gartneren, slakteren, bakeren og hun som lager syltetøyet, er like viktig som kokkene i kjøkkenet. Middagen serveres i en gammel låve, med tungt sølvbestikk, nystrøkne linduker og med en kleskode som krever jakke. Vil du bo her, må du bestille god tid i forveien.
5 The Royal Mail, Australia
Langstekt kenguru
Australias knusktørre outback høres helt feil når det gjelder en restaurant med fra-gård-til-bordet-konsept. Men ved byen Dunkeld i delstaten Victoria er jorden fruktbar. Royal Mail Hotel får foodies til å kjøre de tre timene fra Melbourne for å oppleve sesongtilpassede smaksmenyer med retter som and fôret med jordbær, og en kengurujerky med enebær og rosmarin som kjøkkenet bruker fire uker å forberede. En åtteretters meny koster rundt 1000 kroner.