VÅRE FAVORITTER: Gourmettur i Emilia Romagna
Gourmetrunde i Bologna, Modena og Parma. En velsmakende reise i Italia
Store hyller som lagrer tusenvis av hjul med parmesan. Det er starten på vår gourmetrunde i Emilia Romagna, selve hjertet av Italias matglede. Parmesan blir til i store kar, eltet og formet. Lagres så i saltbad og godgjør seg i månedsvis eller år før de får lov til å klassifiseres som Parmigiano Reggiano. Det meste av parmesanen som blir produsert her, forlater faktisk ikke regionen, kun en brøkdel blir eksportert. Her spiser man parmesan i store biter, ikke bare finrevet over pastaen, og vi smaker oss igjennom alle modningsstadiene.En smaksfest!
En lokal balsamicoprodusent i Modena er neste stopp på turen. Balsamico får en helt ny betydning etter å ha smakt seg igjennom et register av edle dråper som har vært lagret mellom 12 og 24 år.
Med et finslipt tynt spyd, laget av hestebein, tester man parmaskinken og lukter seg frem til om skinken er moden. Vi er omringet av Prosciutto di Parma inne i tørkelageret hvor de henger fra tak og vegger. Etter deilige smaksprøver gjennom hele dagen er det tid for høydepunktet. Lunsj. Parmaskinke, ja, det er det ubegrenset av. Sammen med deilig pasta, parmesan og balsamico. Og glemte vi å si at alle smaksprøver serveres med vin? Sprudlende rødvin. Lambrusco!
Turen arrangeres av Emilia Delizia og heter 3 Gourmet Food Tours. Pris ca. kr 1200 per person, inkluderer henting på hotellet, transport og engelsktalende guide.