Menu Meny

Leserreise: Route 66 USA

Route 66 i USA er verdens mest berømte reise. Bli med oss på en leserreise fra Chicago til Los Angeles!

Route 66 USA er verdens mest berømte reise. Skal du på bare en reise i løpet av livet - er det denne turen du skal unne deg.

I løpet av denne reisen får du oppleve Hollywood, mektige Grand Canyon, Las Vegas og hele turen til Chicago langs den origianle og historiske Route 66 USA. Du kan velge om du vil kjøre fra Chicago til Los Angeles eller motsatt vei, uansett kan vi garantere at dette er en makeløs vakker eventyrreise. Her opplever vi det ekte Amerika med cowboyer, indianere, ørken, fattigdom, rikdom og glamour - en reise som oppfyller guttedrømmen for de fleste. Selv om dette er en reise som passer like godt for kvinner, som menn.

Du kan selv velge hva slags kjøretøy du vil kjøre. Åpen cabriolet eller hva med en Harley-Davidson? Du kan også velge å bare være passasjer uten å kjøre selv. Vi gir deg verdens vakreste eventyr i 20 dager, gjennom åtte stater og tre tidssoner, - og alle godbitene på hele den originale legendariske verdensberømte historiske Route 66 USA. Over 4000 km. 4 årstider. 3 tidssoner. 2 hjul. Bli med oss på eventyr!

Reisekveld om Route 66: Tirsdag 31. januar kl 19 på Nomaden!

Inspirasjon og reiseglede

- velkommen til reisekveld om roadtrip i USA og reisen langs Route 66.

Meld deg på eventet her: REISEKVELD OM ROUTE 66

Sted: Nomaden, Uranienborgveien 4, rett bak slottet i Oslo

Tid: Tirsdag 31. januar kl 19-20:30

Kvelden er gratis og åpen for alle. Velkommen!

Turen starter i Chicago. Her tilbringer vi de to første nettene på turen.
Turen starter i Chicago. Her tilbringer vi de to første nettene på turen.

TURFAKTA

NÅR:

JULI 1A: 16. juni til 4. juli 2017 (Chicago til Hollywood/Los Angeles)

JULI 2A: 4. juli til 22. juli 2017 (Hollywood/Los Angeles til Chicago)

PRIS:

kr 41 580,- Sjåfør

kr 26 800,- Passasjer

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise t/r fra Gardermoen/Oslo
 • Kjøretøy i USA (motorsykkel eller bil)
 • Bensinutgifter
 • Følgebil som tar all baggasje
 • To guider hele veien
 • Film om turen
 • Alle forsikringer
 • Alle hotell (med utendørs svømmebasseng)
 • Interntransport i de store byene

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Helikoptertur Grand Canyon
 • Billetter Universial Studio/Hollywood
 • Food & Entertainment pakke

PÅMELDING

Kontakt ROUTE 66 International for spørsmål om turen:

Tlf: Eva 97 03 00 66 / Arve 906 67 074

E-post: post@route66usa.info

www.route66usa.info

Oppgi "VAGABOND" ved bestilling for å sikre deg riktig pris.

OM ROUTE 66 USA

Arrangerer over 30 Route 66 USA – turer, for over 1000 deltakere - hvert år.

 • Verdens desidert største og mest erfarne Route 66 arrangørVi har over 1000 fornøyde deltakere hver sommer på Route 66 USA
 • Arrangerer ca 30 Route 66 turer hvert år i mai, juni, juli, august og september
 • Legger stor vekt på det sosiale, og vi har erfarne og dyktige guider
 • Garanterer deg nye (2015 modeller) Harley-Davidson-sykler
 • Eneste arrangør som kan garantere deg helt nye Harley-Davidson-sykler
 • 10 års erfaring - Garanti: Beste opplevelsesprogram - best kvalitet - laveste pris
 • Du kan kjøre Harley-Davidson, bil (cabriolet eller stor amerikansk bil) eller buss

DAGSPROGRAM

KJØREETAPPER Selv om kjøreetappene kan se lange ut på papiret, er det en helt annen verden å kjøre MC i dette landet enn hjemme i Skandinavia. Vi starter i rett tid om morgenen og kommer fram i dagslys, ca i femtiden om ettermiddagen, om det ikke skjer uforutsette forsinkelser. Det betyr at vi kan hoppe i det utendørs svømmebassenget, som stort sett finnes på alle våre gode hoteller og moteller, og nyte en kald pils i sola et par timer før vi møtes til felles middag. De som vil, kan selvfølgelig gå på egen hånd om kvelden, men samholdet blir så sterkt på slike turer at de aller fleste velger å bli med på fellesmiddagene.

Avstandene tilsier at det ikke er mer enn 4 - 6 timers effektiv kjøring hver dag. Vi cruiser av gårde i behagelig tempo. Det er gode veier, asfalt eller betong hele veien og naturopplevelser i alle retninger hele tiden. Folk på over 70 år klarer fint å kjøre turene våre med et smil, så ikke se deg blind på antall kilometer. Vi har dessuten flere kjørefrie dager, der vi kan oppleve stedene en dag eller to før vi reiser videre.

KJØREDAG 1

CHICAGO - SPRINGFIELD, IL, Ca 370 km (ca 5 timer effektiv kjøring)Det blir en koseetappe gjennom Illinois' flate, grønne landskap. Vi skal gjennom flere små byer her i hjertet av USA, f eks Romeoville, Joliet, Gardner. Lincoln, Atlanta, Pontiac og Lexington før vi sjekker inn på hotellet i Springfield, Il ut på ettermiddagen. Her blir det god tid til avslapping ved bassenget. Guiden vil foreslå felles middag på hotellet. Det vil også bli avholdt et kort møte for å oppsummere første kjøredag og orientere om neste dags kjøring.

KJØREDAG 2

SPRINGFIELD, ILLINOIS - SPRINGFIELD, MISSOURI, Ca 520 km ( Ca 6 timer effektiv kjøring, fine veier )

Som i går tilbringer vi mest mulig kjøring på gamle Route 66 for å få med oss mest mulig av naturen og kulturen langs veien. Vi passerer flere gamle småbyer, noen med nedlagte bensinstasjoner, som er pusset opp og er blitt rene minimuseer.

Vi forsøker å kjøre gjennom Saint Louis, som er den eneste virkelige storbyen mellom Chicago og Oklahoma city. Vi kjører forbi The Gateway Arch, en 190 meter høy stålbue, som kan ses på 6 km avstand.

KJØREDAG 3

SPRINGFIELD, MISSOURI - STROUD, OKLAHOMA ca 417 km (ca 5 timers kosekjøring)

Etter frokost (inkludert) blir det nok en flott dag med god, gammeldags US Route 66 cruising i behagelig tempo på spennende veier, og i dag skal vi gjennom tre stater; Missouri, Kansas og Oklahoma. Vi legger vekt på å kjøre mest mulig av de gamle veiene. Staten Oklahoma påberoper seg flest miles på original Route 66 USA.

Dagens etappe er på mange måter gjennom selve hjertet av USA og Route 66 - og her er veien mer enn en turistattraksjon. Landskapet og kulturen skifter, og man møter mennesker på en annen måte. Vi håper alle blir like begeistret som oss for denne delen av Route 66.

Dette er forøvrig amish land, så pass opp for hest og kjerre i veien.

Det kommer flere godbiter denne dagen, men noe skal jo være overraskelser, så vi røper ikke alt. :-)

KJØREDAG 4

STROUD, OKLAHOMA - AMARILLO, TEXAS , Ca 510 km (5-6 timer effektiv kjøring, flotte veier )

Etter frokost (ikke inkludert) setter vi kurs for Oklahoma city. Vær oppmerksom på at sola er mye sterkere enn man skulle tro. Det er ingen grunn til å redusere på solfaktoren.

Vi fortsetter til Clinton og det nasjonale Route 66-museet.

KJØREDAG 5

AMARILLO, TEXAS - SANTA ROSA, NEW MEXICO Ca 300 km med eksklusivt besøk på en ekte cowboyranch

Noen få kilometer etter Amarillo vil dere få øye på et av USA's mest kjente kunstverk på venstre side. Dette er et typisk eksempel på hva eksentriske Texas-millionærer kan finne på. Den styrtrike Stanley Marsh III har parkert ti gamle Cadillacs med fronten godt ned i bakken ute på et jorde. Cadillac ranch er kalt verdens galeste bilkunstverk, og det har vi ingen problemer med å forstå.

Før vi krysser grensen til New Mexico ved "ghost town" Glenrio, kommer vi til Adrian. Dette lille stedet har bare 154 innbyggere, men alle stopper her. Vi er nemlig kommet akkurat halvveis på turen, og skal selvfølgelig fotograferes ved Mid point-skiltet. Vi fyller tanken og tømmer blæra, og tar en kort kaffe- og fotostopp.

Vi krysser som nevnt grensen mellom Texas og New Mexico i spøkelsesbyen Glenrio. Grensen er markert på en av bygningene i den forlatte byen.

New Mexico er etter manges mening en av de flotteste statene med en særpreget og skiftende natur. Vi kjører gjennom tørre, røde ørkener og mellom spektakulære fjellformasjoner.

Vi tar en stopp i Tucumcari. Her finner vi et av ikonene langs Route 66, The Blue Swallow motel, som har vært i kontinuerlig drift siden 1939. Hvert rom har privat garasje, som er dekorert med motiver fra Route 66 USA og filmen "Easy Rider".

Da er det ikke lang vei til Santa Rosa, dagens endepunkt. Vi ankommer hotellet tidlig på ettermiddagen, og kan slappe av ved bassenget før vi skal oppleve et av turens høydepunkt.

KJØREDAG 6

SANTA ROSA, NEW MEXICO - ALBUQUERQUE, NEW MEXICO Ca 330 km.

Etter frokost blir det en fin kjøredag gjennom det ville vesten. Dagen er full av store opplevelser, så her gjelder det å komme seg på sykkelen. Ikke ta på deg den eneste rene buksa du har igjen. Vi får en utrolig flott kjøredag, men regn med at du blir både svett og temmelig støvete.

KJØREDAG 7

ALBUQUERQUE, NEW MEXICO - GALLUP, NEW MEXICO Ca 340 km

Vi får en utrolig flott kjøredag, men turen går mye gjennom tørr, varm ørken, så regn med at du svetter ut noen liter. Også i dag må vi en tur opp på Interstate'n, men fra Mesita kjører vi på originalen igjen. Vi kjører gjennom Dead Man's Curve, en 270 graders sving rundt en liten fjelltopp før vi når fram til Grants. Herfra tar vi en avstikker mot Acomaindianernes hellige by Sky city. Den ligger på toppen av en 150 meter høy mesa, og er antakelig Nord-Amerikas eldste by, bebodd i mer enn 1100 år.

Vi er invitert hjem til en indianerfamilie i Zuni pueblo. Her får vi prøvd oss på hjemmelaget "indianermat". Zuni-indianerne er hyggelige folk som byr på innfødt underholdning. Vi føler oss privilegerte, for vi er den eneste turoperatøren som får tilby denne "hjemme hos-" opplevelsen. Vi er også de eneste turitene i verden som besøker denne familien. Nærmere ekte indianere (Native Americans) er det ikke mulig å komme i våre dager.

KJØREDAG 8

GALLUP, NEW MEXICO - WILLIAMS, ARIZONA Ca 420 km (ca 5 timer effektiv kjøring)

Vi starter tidlig etter frokost på det ærverdige El Rancho hotel. Ved Lupton krysser vi grensen til Arizona og fortsetter på en utmerket Route 66-parsell til Petrified Forest National Park. Her gjør vi et stopp for å finne ut om det er stein eller trelast som ligger utover i terrenget. Rett innenfor inngangen er det et full stoppskilt. Det er viktig at hver enkelt gjør et tydelig 100 % stopp før de kjører videre. Vi kjører langsomt gjennom parken, og gjør et par korte stopp for å fotografere og filme. Ikke gjør noe forsøk på å plukke med stein. Det er strengt forbudt og medfører høye bøter. Parkvokterne (rangers) er ikke som våre hjemlige vektere. De har like mye humoristisk sans som steinene de er satt til å passe på.

KJØREDAG 9

WILLIAMS - GRAND CANYON - WILLIAMS, ca 200 km tur-retur

Velkommen til fantastiske Grand Canyon!

De som har meldt seg på helikoptertur over Grand canyon følger med guiden ned til basen. Dette er et av turens virkelige høydepunkter for mange, og ER faktisk så bra som folk sier.

Solnedgangen over Grand canyon er fantastisk, men det blir fort mørkt, og det er mange dyr langs veien tilbake til Williams. De er ikke på noen måte trafikksikre, så kjør forsiktig! Det kan kanskje være mer smart å droppe solnedgangen, og heller komme seg avsted mens det er lyst. Husk å ta med varme klær, vi befinner oss stadig på 2000 meters høyde. Jakke og hansker er et must!

Siste kvelden i Williams vil guiden foreslå felles middag på Cruisers' cafe, en skikkelig god, gammel Route 66-cafe med kjempegod og rimelig mat.

KJØREDAG 10

WILLIAMS, ARIZONA - LAS VEGAS, NEVADA Ca 480 km (ca 5-6 timer kjøring)

Dette er dagen mange har sett fram til. Vi skal til gamblerparadiset og lysbyen Las Vegas. Etter frokost på hotellet, fortsetter vi videre vestover langs "routen" til Seligman. Byen har bare en gate, så det er ikke særlig vanskelig å finne frem. ;-)

KJØREDAG 11

LAS VEGAS, NEVADA - LOS ANGELES, CALIFORNIA Ca 440 km (5 - 6 timer effektiv kjøring gjennom Mojaveørkenen og inn til L A)

Første etappe går gjennom L V Strip i grålysningen, videre mot Mojave naturreservat, og over til California. Her tar vi en stopp midtveis. Mojaveørkenen dekker 65 000 kvkm, og omtales gjerne som stedet Gud glemte. Under 2. verdenskrig hadde U S Army en treningsleir her for soldater som skulle til Europa og Nord-Afrika. Trusselen om at de ville bli sendt tilbake hit om de ikke slo tyskerne, er hevdet å være grunnen til vendepunktet i krigen. Vær forøvrig obs på luftspeilinger i beste Andeby-stil.

I Barstow er vi igjen inne på gamle, gode Route 66, som vi fortsetter til Victorville for lunsj og bensinfylling. Blir det tid, har vi en liten overraskelse på lager.

Se mer av programmet:

For fullstendig og detaljert dagsprogram for hele turen, ta en titt her: http://www.route66usa.info/dagsplaner/dagsplan-rou...

Merk at programmet varierer noe hvis du velger å ta turen andre veien, fra LA til Chicago.

PÅMELDING:

Kontakt ROUTE 66 International for spørsmål om turen:

Tlf: Eva 97 03 00 66 / Arve 906 67 074

E-post: post@route66usa.info

www.route66usa.info

Oppgi "VAGABOND" ved bestilling for å sikre deg riktig pris.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!