Menu Meny

Leserreise: Gylne øyeblikk i Nepal

Har du en drøm å vandre i Himalayas fjell, så høyt at du går med himmelen både over og rundt deg? Om å se steder så vakre at du ikke har forestilt deg det engang? Bli med på vår eventyrlige reise, fullpakket med høydepunkter fra ankomst til avreise!

Leserreise til Nepal

På denne turen samler vi gylne øyeblikk - langs hele skalaen fra indre ro til et skikkelig adrenalin-kick. Det kan være møter med mennesker underveis eller indre stillhet, som vi skal lære å oppnå under kyndig veiledning av en munk. Eller å fly med fuglene i paragliding.

Vi starter rolig, med å oppleve solnedgangen over legendariske Kathmandu, før vi spiser middag med en Mount Everest-bestiger fra Nepal.

Før vi reiser videre, får vi et innblikk i tradisjonelt håndverk og lager vårt eget minne å ta med hjem. Så går turen til Bhaktapur for å hilse på mannen som lager verdens best yoghurt og se den gamle byen våkne til liv. Så pakker vi sekken og er klare til fottur i Annapurna.

Med oss på denne vandringen er en munk som kan lære oss mye om verdien av meditasjon, medmenneskelighet og det å leve i nuet - mindfulness eller tilstedeværelse. Vi har også med oss en lokal ekspert og kjentmann Raj Gyawali, som vet alt om området vi beveger oss i og deler sin kunnskap med oss på hele turen.

Det storslåtte fjellmassivet Annapurna er berømt - og beryktet. Men vi skal “ bare” til 5000 meters høyde. Her mediterer vi i en hule, tar et isbad, lager lokal mat og speider etter ”blå sauer”. I Lower Mustang venter terrengsyklene på oss.

Utenfor Pokhara besøker vi en organisk kaffefarm og får nippe til verdens beste kaffe. Det blir brettpadling på Phewasjøen før vi reiser til Bandipur, bor på homestay og følger familiens daglige rutiner.

I Bandipur ligger en av Nepals største flaggermusgrotter, vi får med oss et fascinerende besøk her før vi vender tilbake til Kathmandu og avslutter turen med en felles middag.

Med på turen er Linda Veråsdal, grunnlegger av Ethical Travel Portal.

21 høydepunkter på reisen

 • Solnedgang over legendariske Katmandu
 • Middag med en Everest-bestiger
 • Samtaler med en munk
 • Lag din egen suvenir
 • Se gamlebyen Bhaktapur våkne til liv
 • Møt kongen av yoghurtlaging
 • Fjellvandring med en munk
 • Mediter i en fjellgrotte
 • Lær å lage den lokale maten
 • Svøm i isvann på 5000 meter
 • Få øye på Himalayas blå sau
 • Passer 5000 meter til fots
 • På terrengsykkel i fjellet
 • Smak på kortreist organisk eplecider
 • Fly som fuglen med paragliding
 • Møt en kaffebonde
 • Brettpadling i Phewasjøen
 • Innbygger for en dag
 • Besøk flaggermusenes hule
 • Se brukte aviser bli til papirkunst
 • “A penny for a Cause”

TURFAKTA

AVREISE: 21. april – 13. mai 2017 (inkludert reisedager)

ANTALL DAGER: 21 dager / 20 netter + reisetid

Pris: 49 500,- når to reiser sammen og deler rom.

Prisen inkluderer:

 • Norsk reiseleder fra ankomst til avreise Nepal
 • Fly tur/retur Oslo – Kathmandu
 • Innenriksfly Jomsom – Pokhara
 • Overnatting m/frokost i Kathmandu og Pokhara
 • Overnatting på homestay m/alle måltider
 • Velkomstmiddag og måltider som nevnt i reiseruten
 • Alle aktiviteter som nevnt i reiseruten med transport, inngang og lokal guide
 • På fottur: overnatting m/ alle måltider, lokal guide og assistent, bærere og alle tillatelser
 • Organisering og tilrettelegging

Påmelding

Meld deg på turen hos Ethical Travel PortalLes mer om turen her: http://ethicaltravelportal.com/vagabond-nepalFor spørsmål: info@ethicaltravelportal.com

PROGRAM - REISERUTEN DAG FOR DAG

21 april: Avreise fra Oslo på ettermiddagen.

Dag 1 / 22 april: Ankomst legendariske Kathmandu (M)

Namaste! Velkommen til hovedstaden, Kathmandu! En smeltedigel av kultur, farger, lukter og inntrykk. Utenfor ankomsthallen venter deres norske reiseleder, Linda Veråsdal (grunnlegger av Ethical Travel Portal) og vår lokale guide med en varm velkomst.

Turen går til hotellet hvor vi sjekker inn, og det blir litt tid til avslapping.

Vi møtes igjen på ettermiddagen og turen går til Soyambhunath, apetempelet på bakketoppen. En fin start på reisen med utsikt over Kathmandu i solnedgang. Vi reiser videre til en flott restaurert gammel bygning hvor vi får servert vår første felles smak av Nepal. Velkomstmiddagen tilbringer vi sammen med spennende lokal person som har besteget verdens høyeste fjell, Mount Everest. Vi gleder oss til å høre mer!

Overnatting på flott verneverdig hotell i kjernen av Kathmandu.

Høydepunkt 1: Solnedgang over legendariske Katmandu

Høydepunkt 2: Middag med en Everest-bestiger

Dag 2 / 23. april: Introduksjon til kulturen (F, L)

Vi nyter frokosten før vår lokale guide henter oss. Turen går til det kjente Kopan-klosteret hvor vi møter en munk. Det blir samtale og introduksjon til Buddhismen og hvordan munkenes hverdag ser ut. Etter møtet med munken kjører vi til Boudhanath Stupa hvor vi spiser lunsj på en lokal restaurantene.

Etter lunsj reiser vi til Khokana for å tilbringe ettermiddagen hjemme hos noen håndverkere som er tilknyttet organisasjonen SABAH Nepal. Organisasjonen jobber etter rettferdig handel-prinsipper og er et nettverk av håndverkere som jobber. Sammen med håndverkerne lager vi også vår egen suvenir.

Overnatting på hotellet vårt i Kathmandu.

Høydepunkt 3: Samtaler med en munk

Høydepunkt 4: Lag din egen suvenir

Dag 3 / 24. april: Inntrykk i Bhaktapur (F)

Kanskje den tidligste morgenen på turen? Vi reiser på utflukt før frokost og tar turen til gamlebyen Bhaktapur. Vi ankommer før sola står opp og i det byen begynner å røre på seg. Morgenritualene i Bhaktapur har vært den samme gjennom generasjoner. Markedene fylles av selgere som legger ut varene de har for salg, religiøse hinduister og buddhister som gir sine offergaver og respekt, barn som er på vei til skolen. Sakte men sikkert farger sola byen terrakottarød. En ny dag har begynt.

Vi spiser frokost på en hyggelig restaurant før vi tar turen til ”kongen” av yoghurtlaging. Denne familien har laget yoghurt gjennom generasjoner, så dette kan de. Vi får bli med inn for å se prosessen fra fersk melk til ferdig yoghurt. Besøket avsluttes selvfølgelig med en prøvesmak.

Etter besøket reiser vi tilbake til Kathmandu og bruker resten av dagen til å forberede fotturen. Overnatting på hotellet vårt i Kathmandu.

Høydepunkt 5: Se gamlebyen Bhaktapur våkne til liv

Høydepunkt 6: Møt kongen av yoghurtlaging

Dag 4 / 25. april: Fra Kathmandu til langt inn i fjellheimen, Bagarchhap (2160moh)

En ny tidlig dag banker på døra. I dag skal vi bruke store deler av dagen i bil. Vi skal kjøre til fjellheimen med trekking-teamet vårt. Turen går til Bagarchhap, en tur som tar ca åtte timer, inkludert pauser. Vær forberedt på en humpete tur på fjellveier, men med mye å se på langs veien.

Overnatting i teahouse/gjestehus. Gjennom hele fotturen overnatter vi på lokale gjestehus/teahouse. Disse er familiedrevne, har enkel standard, men med en lun og hyggelig atmosfære. Alle måltider er inkludert gjennom hele fjellturen.

Dag 5 / 26. april: Vi begynner vandringen | Baharchhap til Chame (2670moh)

Vi nyter en god frokost før vi starter å gå. En drøm for mange er å gå fottur i Annapurna. Nå er du her. Kjenn på følelsen og la hver dag telle!

Dette er ikke en vanlig fottur. Vi har nemlig en munk med på laget. Gjennom reisen blir det meditasjon, interessante samtaler som gir en dypere forståelse for kulturen og levesettet i denne delen av verden. Mindfulness/ bevisstgjøring og medmenneskelighet som noen av temaene som går igjen.

Vi har også med oss Raj Gyawali på turen. Han har gått i fjellet siden han var liten og har over 15 års erfaring i reiselivsbransjen. Raj vil by på sin kunnskap gjennom hele turen. I nepalsk målestokk er vi fremdeles i lavt i terrenget, så forbered deg på at det vil gå både opp og ned i dag. Vi passerer vakre skoger og landsbyer frem til grensen hvor fantastiske Manang åpner seg. Dette er en av distriktene i Nepal hvor det bor færrest mennesker. Vandringen i dag tar ca fire til fem timer.

Høydepunkt 7: Fjellvandring med en munk

Dag 6 / 27. april: Fra Chame til Pisang (3200moh)

En ny vakker dag med tid til meditasjon, samtaler og å praktisere på tilstedeværelse. Observer endringer i landskapet som tar pusten fra deg mer en selve gåturen. I dag vandrer vi inn i selve Manangdalen. Turen tar ca fire til fem timer og vi krysser i dag 3000 meter.

Dag 7 / 28. april: Fra Pisang til Manang (3540moh)

I dag er det en kort fottur, og en lettere dag. Vi er allerede oppe i høyden og skal vandre inn til Manang. Vi har to muligheter her, enten gå nede i dalen eller gjøre turen litt mer utfordrende ved å ta den løypa som ligger litt høyere oppe i terrenget. Denne ruta gir bedre utsikt, men er også litt hardere. Det er opp til den enkelte og hva man føler for. Gruppen kan splittes her. Begge rutene tar ca fire timer.

Dag 8 / 29. april: Manang | meditasjon i Milrepagrotta og lær å lage den lokale maten

Manang er det perfekte stedet for å akklimatisere seg. Vi bruker dagen til å samle nye høydepunkter! Vår kjære munk tar oss med til Milrepagrotta for å meditere. Dette er et pilgrimsted og vel besøkt av vandrere. Vi får lære mer om hvorfor denne grotta er viktig.

Senere på ettermiddagen hjelper vi kjøkkenet / vertskapet med å tilberede middagen. Vi lærer om ingrediensene som er tilgjengelig og brukes i høyden, og hvordan den lokale maten tilberedes i fjellet.

Høydepunkt 8: Mediter i en fjellgrotte

Høydepunkt 9: Lær å lage den lokale maten

Dag 9 / 30. april: Fra Manang til Tilicho Base Camp (4920moh)

I dag vandrer vi videre. Vi gjør en avstikker fra Manang og går til Tilicho Base Camp. Turen tar ca fire timer og vi bruker resten av dagen til å forberede oss mentalt på et kaldt bad dagen etter!

Dag 10 / 1. mai: Tilicho | Dagstur til en av Nepals høyest liggende innsjø

I dag blir det dagstur til en av Nepals (og verdens) høyest liggende innsjø, Tilicho. Innsjøen er kjent for å ligge vakkert til, omringet av fjelltoppene Tilicho, Nilgiri, Khangsar og Muktinath. Det iskalde vannet ligger rolig å venter på deg.

Hva venter du på? Hopp uti!

Etter svømmeturen går vi tilbake til Tilicho Base Camp eller fortsetter til Khangsar. Dette avhenger av hvor lenge vi bader (…) og formen. Tre til fem timers fottur.

Høydepunkt 10: Svøm i isvann på 5000 meter

Dag 11 / 2. mai: Tilicho eller Khangsar til Yak Kharka (4050moh)

Vi fortsetter på veien mot vårt høyeste punkt, Thorong La på 5412moh. Så langt skal vi ikke i dag. Vi tar det litt mer med ro, og bruker dagen til å speide etter Himalayas blå sau. Eller Naur på nepalsk og Bharal på hindi. Dette dyret ligner faktisk mer på en geit enn en sau… Den blåe sauen er også snøleopardens største matkilde… Hmmm, det må jo bety at det også finnes snøleopard i området? Det gjør det, men denne er veldig sky og viser seg svært sjelden. Fotturen i dag er ca tre timer.

Høydepunkt 11: Få øye på Himalayas blå sau

Dag 12 / 3. mai: Fra Yak Kharka til Phedi (4450moh)

Nok en dag med en kort fottur. Ca tre timer. Vi når Phedi til lunsj og etter måltidet tar vi en tur opp i høyden og ned igjen for å akklimatisere oss. Resten av dagen hviler vi, mediterer, samtaler eller bruker som vi ønsker for å lade opp til morgendagens tøffe tur.

Dag 13 / 4. mai: Fra Phedi via Thorong La Passet (5416moh) til Muktinath (3760moh)

Etter nesten en uke i fjellet er vi godt forberedt på turens lengste dag, og siste fottur. Turen tar ca åtte timer i sakte tempo. Vi må stå opp tidlig for å passere Thorong La før ti på morgenen. Etter klokken ti tar vinden seg opp.

Når vi er over passet gjenstår en lang gåtur ned til Muktinath. Dette er også et pilgrimsted og knutepunktet mellom Annapurna og Lower Mustang. Vi skal tilbringe de siste dagene av fjellturen i Lower Mustang.

Høydepunkt 12: Passer 5000 meter til fots

Dag 14 / 5. mai: PEDAL POWER | På sykkel fra Muktinath til Kagbeni (2800)

I dag blir det fart og spenning! Etter frokost venter nemlig terrengsyklene på oss. Det går nedover til Kagbeni! Turen tar ca to timer og vel nede møter vi den gamle byen i all sin sjarm.

Vi har god tid til å utforske Kagbeni og alt det lille stedet har å by på. Kagbeni er også inngangsporten til det gamle kongeriket, Upper Mustang. Det blir også et besøk på klosteret som ligger midt i byen.

Høydepunkt 13: På terrengsykkel i fjellet

Dag 15 / 6. mai: På sykkel til eple-fjellandsbyen Marpha

Etter frokost setter vi oss igjen på sykkelsetet. Terrenget er stort sett flatt i dag, og vi passerer Jomsom på vei mot Marpha. Marpha er kjent for sine mange epletrær, og det blir smak av kortreist organisk eplecider. Etter besøket i Marpha, sykler vi tilbake til Jomsom hvor vi skal overnatte. Total sykkeltid er ca tre timer.

Høydepunkt 14: Smak på kortreist organisk eplecider

Dag 16 / 7. mai: jomsom – Pokhara | FLY HIGH (F)

Vi starter dagen tidlig, og etter frokost vandrer vi ned til den lille flyplassen. Her venter en liten flyreise til Pokhara, ca 25 minutter. Fantastisk utsikt når vi flyr gjennom verdens dypeste juv med fjell som rager over 8000meter på hver side. Fremme i Pokhara blir vi hentet med privat transport og turen går til hotellet vi skal bo de neste to nettene.

Vi er ikke ferdig med luftende svev for dagen. Vi møtes igjen på ettermiddagen for et nytt høydepunkt. Vi skal fly som fuglen med paragliding og se Pokhara fra et nytt perspektiv. Nyt turen!

Overnatting på et boutique spa hotell i Pokhara.

(Kanskje frister det med en massasje etter fjellturen?)

Høydepunkt 15: Fly som fuglen med paragliding

Dag 17 / 8. mai: Pokhara | Smaken av organisk kaffe (F, L)

Etter frokost kjører vi til innsjøen Begnas, ca en time fra Pokhara. Her tar vi beina fatt og går opp (ca en time) til en organisk kaffefarm. Her får vi lære mer om organisk jordbruk, og spesielt dyrking av kaffebønner. Vi får servert hjemmelaget lunsj og smakt på en fersk kopp organisk kaffe. Kanskje verdens beste? Bedøm selv!

Etter besøket reiser vi tilbake til Pokhara. Ettermiddagen fri til å gjøre hva du vil.

Høydepunkt 16: Møt en kaffebonde

Day 18 / 9. mai: Pokhara – Bandipur | Fra brettpadling til lokal for en dag (F, M)

Vi begynner dagen med å ha det gøy med brettpadling på Phewainnsjøen i Pokhara. En behagelig starte på dagen hvor vi padler oss sakte fra den ene til den andre siden av innsjøen. Blir det stående eller sittende padling på deg?

Etter lunsj kjører vi til vakre Bandipur, en liten landsby vakkert integrert i landskapet. Her blir vi fort en del av lokalsamfunnet. Ta del i daglige rutiner, bli en del av en familie og overnatt på homestay / hjemme hos en familie. Gruppen fordeler seg hos ulike familier. Middagen tilbringes hos familien.

Høydepunkt 17: Brettpadling i Phewasjøen

Høydepunkt 18: Innbygger for en dag

Dag 19 / 10. mai: Fra Bandipur til Kathmandu | via flaggermusenes hule (F)

Frokost med vertsfamilien din. En hyggelig stund og et innblikk i hverdagslivet. Ta del i gjøremålene hvis du ønsker. Vi pakker sekken og tar fatt på kjøreturen til Kathmandu. Før vi når hovedveien gjør vi en av stikker og tar beina fatt. Vi går ca en time for å besøke en av landets største flaggermus-hule!

Etter besøket kjører vi tilbake til Kathmandu og resten av ettermiddagen er til egen disposisjon. Overnatting i Kathmandu på samme hotell som ved ankomst.

Høydepunkt 19: Besøk flaggermusenes hule

Dag 20 / 11. mai: Kathmandu | Prapirruta - fra brukte aviser til papirkunst (F, M)

Vår siste utflukt er i Kathmandu og vi skal besøke et flott prosjekt startet og ledes av to søstre. De forvandler brukt papir til papirkunst som bøker, lampeskjermer, kort osv. Et lite initiativ som har vokst seg større de siste årene. Vi får se hva som foregår i fabrikken og besøke butikken dere.

På kvelden er det duket for avslutningsmiddag. Her får vi også mer informasjon om vårt siste høydepunkt, prosjektet denne turen og turdeltakerne er med på å støtte.

Høydepunkt 20: Se brukte aviser bli til papirkunst

Høydepunkt 21: ”A penny for a Cause”

Dag 21 / 12. mai: Avreise

Eventyrreisen er ved veis ende. Vi håper du har plukket med deg mange gylne øyeblikk, og at du snart er tilbake i Nepal. Dagen benyttes som du ønsker.

Transport til flyplassen på ettermiddagen, flyet går på kvelden.

13. mai: Ankomst Oslo på morgenen.

Turfakta

AVREISE: 21. april – 13. mai 2017 (inkludert reisedager)

ANTALL DAGER: 21 dager / 20 netter + reisetid

Pris: 49 500,- når to reiser sammen og deler rom.

Prisen inkluderer

 • Norsk reiseleder fra ankomst til avreise Nepal
 • Fly tur/retur Oslo – Kathmandu
 • Innenriksfly Jomsom – Pokhara
 • Overnatting m/frokost i Kathmandu og Pokhara
 • Overnatting på homestay m/alle måltider
 • Velkomstmiddag og måltider som nevnt i reiseruten
 • Alle aktiviteter som nevnt i reiseruten med transport, inngang og lokal guide
 • På fottur: overnatting m/ alle måltider, lokal guide og assistent, bærere og alle tillatelser
 • Organisering og tilrettelegging

Påmelding

Meld deg på turen hos Ethical Travel Portal

Les mer om turen her: http://ethicaltravelportal.com/vagabond-nepal

For spørsmål: info@ethicaltravelportal.com

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!