Menu Meny

Våre favoritter: Grisefest på Puerto Rico

Lokale opplevelser utenfor turistløypa på Puerto Rico

Grisefest klinger ikke så godt i manges ører, men skulle du feire julen i Puerto Rico, er måltid ved et det av de mange Lechoneras et utmerket alternativ til juleribba.

Utenfor alle tettsteder ligger røyken tett fra tidlig morgen, mens den lokale spesialitet sakte mørnes over trekull. Serveres gjerne med søtpotet og bønner, smaker utmerket med Malta (alkoholfritt lokalt maltbrygg), og er meget rimelig (per vekt). Ekstra livlig er det på søndager. ¡Buen provecho!

Deep fried.
Deep fried.

...og for den uinnvidde: Lechoneras betyr grillet gris.

Gris. Mørnet og grillet til perfeksjon.
Gris. Mørnet og grillet til perfeksjon.

Høydepunktet er lechòn asado. Pattegris. Stekt sakte over åpen flame. Stekt, servert og spist i veikanten, eller på spesialiserte restauranter. Beste stedet for denne delikatessen finner du ved å følge Ruta del Lechón (rute 184) til Guavate. Denne rurale landsbyen har spesialisert seg i lechòneros, og byr i tillegg på en imponerende utsikt over Cordillera fjellene.

Andre svinaktig gode favoritter er chicharrones (svor), chuletas (koteletter), cuajo (mage), longaniza (pølse), morcilla (blodpølse) og pernil (skulder). Ellers serveres alcapurria (kroketter), asopao (gryte) og bacalitos (torsk). Empanadillas med ost, kjøtt eller sjømat er også populært.

Kylling får du også!
Kylling får du også!
Lang kø er ofte et godt tegn på god mat.
Lang kø er ofte et godt tegn på god mat.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!