Menu Meny

Leserreise: Fottur på Réunion

Med bugnende tamarindskog, stupbratte kraterkanter, viltvoksende orkideer og en av verdens mest aktive vulkaner, har Reunion slående vakre kulisser. Legger du til øyas franske atmosfære og innbyggernes sans for det kulinariske, kan du se frem til et uforglemmelig eventyr for både kropp og sjel.

Fotturens absolutte høydepunkt er en uforglemmelig soloppgang, sett fra høyt opp over skyene på øyas høyeste topp, Piton des Neiges (3071 moh). Vi går opp fra den enkle fjellhytta i mørket og står på toppen akkurat når sola våkner over havet.

Etter en hviledag i Cilaos er det klart for en dagsvandring til det spøkelsesaktige månelandskap rundt vulkanen Piton de la Fournaise. Vi avslutter med et par rolige dager i idylliske omgivelser på kritthvite strender på vestsiden av øya. Her kan vi nyte fransk mat og vin, og osten moderlandet hele tiden har sendt ned hit mens vi ser solen synke ned i Det indiske hav.

Réunion er et sjeldent vakkert og romantisk eventyr utenfor allfarvei. I lavlandet er temperaturen behagelige 25 grader på dagtid, i høyden er det svalere med temperaturer fra 10 – 17 grader.

VIL DU VITE MER OM TUREN?

Vi inviterer til en inspirasjonskveld om Réunion - tirsdag 4. april - på Nomaden i Oslo. Her får du vite mer om leserreisen med Hvitserk - høre fra noen som har tatt turen tidligere - og alt du trenger å vite om en reise til Réunion.

Kvelden er gratis og åpen for alle. Velkommen!

Sted: Nomaden, Uranienborgveien 4, rett bak slottet i Oslo.

Tid: Tirsdag 4. april kl 19 - 21.

TURFAKTA

Avreise: 23.11.2017

Retur: 05.12.2017

Påmeldingsfrist: 01.06.2017

Antall dager: 13

Pris: 34 900 NOK (Inkl. fly)

Kontaktinfo: geir@hvitserk.no (23 21 30 77)

LES MER OM TUREN MED HVITSERK HER

DAGSPROGRAM

DAG 1: Avreise Oslo

Vi flyr fra Oslo til Paris, hvor vi må bytte flyplass, før vi tar nattflyet videre sørover.

Cilaos er som scenen i et amfiteater, omgitt av grønnkledte, stupbratte kraterkanter. Byen ligger i ett av tre kratere rundt øyas høyeste topp, Piton des Neiges 3071 moh

DAG 2: Ankomst Reunion

Ankomst hovedstaden Saint-Denis på formiddagen lokal tid. Her blir vi hentet på flyplassen og kjører videre videre til Cilaos. Etter å ha forsert det dramatiske landskapet ankommer vi Cilaos ut på ettermiddagen. Her skjønner vi egentlig ikke hvor i all verden vi har havnet. Er vi i en fransk alpelandsby eller ute i Det indiske hav? Svaret er: begge deler.

Cilaos er som scenen i et amfiteater, omgitt av grønnkledte, stupbratte kraterkanter. Byen ligger i ett av tre kratere rundt øyas høyeste topp, Piton des Neiges 3071 moh, og er utgangspunktet for fotturen vi skal begi oss ut på de neste dagene. Vi finner oss vel til rette på hotellet, og frem til middag snuser vi inn nye inntrykk eller hviler ut etter den lange reisen.

DAG 3: Vandringen begynner - La Nouvelle (ca. 8 t)

Etter en frokost er vi klare for å starte på fotturen. Vi kommer tilbake til Cilaos om 5 dager og legger igjen det vi ikke trenger på turen. Vi skal ta oss over til Mafate, som er den mest isolerte av de tre kraterdalene. Fra Cilaos går det bratt opp mot Col du Taibit (2082 moh), og vi blir stadig belønnet med flott utsikt over Cilaos. I Marla spiser vi vår medbrakte lunsj før vi fortsetter til den veiløse bygda La Nouvelle (1100 moh). Det er en tøff start på turen med mange høydemeter opp og ned, men da er det ekstra deilig å komme frem til La Nouvelle der sengene står klare på "Gite de Montagne." Vi spiser middag på fjellhytta, og det blir nok en tidlig kveld for mange.

Foto: Matti Bernitz Pedersen
Foto: Matti Bernitz Pedersen
Foto: Matti Bernitz Pedersen
Foto: Matti Bernitz Pedersen

DAG 4: Fottur i området rundt La Nouvelle

Etter gårsdagens strabasiøse tur tar vi det litt roligere idag og utforsker nærmiljøet rundt den trivelige, veiløse bygda La Nouvelle. Gruppen tar turen til "De tre steiner" med medbragt lunsj, men det er også mulig å bli igjen og slappe av i La Nouvelle. Vi spiser middag på fjellhytta og tar en titt på stjernehimmelen før vi legger oss.

Nedstigningen fra Col de Fourche til Hellbourg (927 moh) kjennes i beina, og etter en lang vandring føles det godt å komme inn i Hellbourgs hovedgate med vakre hus og blomstrende hager.

DAG 5: GJENNOM TROLSK LANDSKAP (ca. 8 t)

Etter en tidlig frokost drar vi innom bakeren og kjøper lunsj før vi fortsetter turen til neste krater. På veien opp til Col de Fourche (1942 moh), går vi gjennom en eventyrskog: Eldgamle tamarindtrær ligger på kryss og tvers og skaper et trolsk landskap.

Nedstigningen fra Col de Fourche til Hellbourg (927 moh) kjennes i beina, og etter en lang vandring føles det godt å komme inn i Hellbourgs hovedgate med vakre hus og blomstrende hager.

DAG 6: OPP TIL FJELLHYTTA (ca. 7 t)

Vi forlater Hellbourg (927moh) med frukt og ost i sekken og begir oss oppover. Vi skal 1500 meter opp idag, men vi blir belønnet med vakker utsikt og en imponerende flora som skifter etter hvert som vi vinner høyde. «Gite de la Caverne Dufour» (2479 moh) ved foten av Piotn des Neiges er en hytte av enklere standard med sovesaler, men med en veranda med god utsikt som vi nyter før middag.

Foto: Matti Bernitz Pedersen
Foto: Matti Bernitz Pedersen
Foto: Matti Bernitz Pedersen
Foto: Matti Bernitz Pedersen

DAG 7: Topptur til Piton des Neiges (ca. 3 t) og fottur til Cilaos (ca. 4 t)

Det blir en kort natt for de som skal bli med på toppen av Piton des Neiges. Vi starter i 02-tiden, og går den første tiden med hodelykt. Etter et par timers rolig nattevandring begynner horisonten å lysne, og det er en mektig belønning å se soloppgangen fra Piton des Neiges (3071 moh). Etter at sola har stått opp blir det varmt, og returen til fjellhytta foregår i shorts.

Vi spiser en enkel frokost på «Gite Dufour» før vi snirkler oss ned til Cilaos. Totalt sett blir dette en lang dag, og når vi ankommer Cilaos er det lov å være sliten og fornøyd etter en spektakulær tur.

I Cilaos kan legemet senkes ned i varme kilder. Termiske bad ble anlagt her for 100 år siden og la grunnlaget for hele stedet.

DAG 8: Cilaos

I dag kan du gjøre hva du vil. Noen er sikkert slitne etter lange dager til fots. I Cilaos kan legemet senkes ned i varme kilder. Termiske bad ble anlagt her for 100 år siden og la grunnlaget for hele stedet. For de som søker spenning i stedet for avspenning, arrangerer «Reunion Sensations» canyoning (juving): På med våtdrakt for å følge en delvis uttørket elv på den ville ferd nedover dalen. Du får deg en opplevelse av de sjeldne, på eget ansvar. Vi samles til middag.

Foto: Trygve Sunde Kolderup
Foto: Trygve Sunde Kolderup
Foto: Matti Bernitz Pedersen
Foto: Matti Bernitz Pedersen

DAG 9: TIL VULKANEN PITON DE LA FOURNAISE

Vi har en rolig morgen på hotellet før vi tar lokalbussen til Saint Louis. Etter lunsj på samme snack-bar som dag 2, blir vi hentet og kjørt til Gite de Bellecombe. Hytta hvor vi overnatter ligger ikke langt fra den ytre kraterkanten til Piton de la Fournaise, men takket være at vulkanen drar til seg mye skyer og fuktighet er det grønt og fint rundt oss. Vi slapper av før middag, og er vi heldige og tåka ikke har lagt seg over området er det muligheter for spektakulær utsikt.

DAG 10: VERDENS MEST AKTIVE VULKAN (ca. 5 t)

Etter en tidlig frokost skal ut vi på en spennende, men lett vandring i et fremmed miljø. Er det sånn det er på månen? Selv om været er best om morgenen, må vi være forberedt på skiftene vær med våte tåkeskyer og lave temperaturer. Piton de la Fournaise er en av verdens mest aktive vulkaner. Men vi skal være veldig «heldige» om vi får oppleve noe utbrudd mens vi er der. I beste fall river det litt i nesa og siver opp litt røyk. Det er uansett en spesiell opplevelse og et landskap du garantert ikke har sett maken til! Vi spiser lunsj før det blir et par timers kjøring ned til havet og Les Salines-les-Bains, som ligger ved stranden. Det er 5 kilometer med hvit sandstrand. Resten av øyas strender har svart sand. Her er det mulighet for å slappe av på stranden, nyte sola eller prøve aktiviteter som surfing og dykking. Dessuten spiser vi og drikker vi godt!

DAG 11: STRANDLIV

Dagen er din slik du ønsker å ha den, enten vandre rundt i landsbyen, nyte strandlivet eller kanskje shoppe litt?

DAG 12: Les Salines-les-Bains

Hjemme er det november. Kanskje er det regn, sludd og holke? På Reunion er det som regel sol og varmt i vannet! Vi nyter en full dag på stranda, før vi etter en avslappende dag gjør oss klar for hjemreise tidlig på kvelden. Nattfly fra Reunion til Paris.

DAG 13: Ankomst Norge

Ankomst Norge utpå dagen, etter flyplassbytte i Paris.

TURFAKTA

Avreise: 23.11.2017

Retur: 05.12.2017

Påmeldingsfrist: 01.06.2017

Antall dager: 13

Pris: 34 900 NOK (Inkl. fly)

Kontaktinfo: geir@hvitserk.no (23 21 30 77)

LES MER OM TUREN MED HVITSERK HER

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!