Guide til Brasil

Guide til Brasil

Fakta
 • Hovedstad: Brasília
 • Antall innbyggere: 202 768 562
 • Styresett: Republikk
 • Religion: Katolikker
 • Språk: Portugisisk
 • Valuta: Real (BRL)
 • Beste tid å reise: April - Juni / August - Oktober
 • Tidsforskjell: – 4 til -6 t
 • Landnummer: +55
 • Norsk ambassade: Avenida das Nações, Qd.807, lote 29, Brasilia, (Tlf: +55 (61) 34 43 87 20)
 • Turistinformasjon: www.braziltourism.org

Introduksjon til Brasil

Deus é brasileiro!. Gud er brasilianer. Denne velkjente setningen har alle i Brasil hørt en eller annen gang, og sikkert også sagt selv. Ordspråket sier en del om selvbildet i dette enorme landet. På linje med Gud er man størst, best og mektigst. Samtidig inneholder uttrykket en tilmålt dose fatalisme. Herrens veier er uransakelige, og handlingene hans er ofte ikke helt lette å forstå eller se poenget med. Det at Brasil faktisk har vunnet fotball-VM fra tid til annen er et eksempel på det sistnevnte i brasilianernes øyne. Tilværelsen preges ellers av sterke kontraster i en hverdag som kan være både sjarmerende og brutal.

Brasil er det femte største landet i verden. Landet hvor de vel 201 millioner innbyggerne kan feste og leve ut sin glede som ikke noe annet sted i verden.
Karneval og fotball er nasjonale symboler, med sykliske gledesruser som både binder sammen og gjenføder nasjonen. Men Brasil er også landet hvor mange mennesker lever i stor fattigdom og drømmer om et bedre liv, men som fortsatt må nøye seg med drømmene.

I likhet med USA er Brasil en hel verden i seg selv. Innenfor Brasils grenser bor det indianere som aldri har sett en hvit mann, side om side med enorme industrikomplekser og internett. Tyske innvandrere i femte generasjon bor i egne byer med tyrolerhus, side om side med modernistiske prestisjebygg i Brasilia og Rio de Janeiro. Men er det en ting som forener alle disse elementene, så er det den vibrerende livsgleden. Her smelter den latinske lidenskap sammen med afrikanske rytmer og indisk mystikk, og til dette kan man legge til et snev av tysk og japansk driftighet. Ut fra denne kraftfulle blandingen er den brasilianske sjelen skapt – sorgløs, leken og full av energi, men også vemodig og lengselsfull.

Den som har reist hit og er blitt sjarmert av dette motsetningsfylte landet er ikke i tvil – Vårherre er kanskje ikke brasilianer, men Brasil er i hvert fall et guddommelig, fascinerende land.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!