Menu Meny
Guide til Venezia

Guide til Venezia

Fakta
  • Tilhører: Italia
  • Språk: Italiensk
  • Valuta: Euro
  • Beste tid å reise: Lavsesong desember og januar (bortsett fra jul og nyttår) - ellers mye turister hele året

Reisen dit

Norwegian flyr direkte Oslo–Venezia fra 1. april, priser fra 1000 kroner t/r. SAS flyr Oslo– Venezia i sommerhalvåret. Ryanair flyr Torp–Bergamo i lavsesongen, 22 mil vest for Venezia. Derfra kan du ta et direkte tog (2 timer) til Venezia.

Når?

Det er fremdeles mulig å nyte denne byen, men den er best dersom du reiser i lavsesongen. Den varer egentlig ikke mer enn seks uker: tre uker i desember, jul og nyttår unntatt, og ytterligere tre uker i januar. Er påsken tidlig, er karnevalet det også, og etter den kommer ikke roen tilbake.

Overnatting

Ca’Maria Adele 6 Topp luksus i et område med få turister, bak kirken Santa Maria Salute. Passer for en bryllupsreise eller for noe som skal feires. Alle de 16 rommene er forskjellige. Dobbeltrom fra 3400 kroner, billigere i en B&B-avdeling. cameriaadele.it

Hotel San Zulian 7 Trestjernes med god beliggenhet ved Markusplassen. Heis. Dobbeltrom fra 1700 kroner. hotelsanzulian.it

Locanda Gaffaro 8. God beliggenhet mellom jernbanestasjonen og Accademia, lett adkomst til store deler av byen. Nyoppusset og god standard. Dobbeltrom fra 590 kroner. gaffaro.com

Albergo Doni, 9. Rimelig hotell. Hjemmekoselig. Ligger i et smug ved Markusplassen. Varierende standard, ikke alle rommene har egen dusj og toalett, så det bør du undersøke. Også et par leiligheter for utleie. Dobbeltrom med baderom fra 790 kroner. Obs: Egner seg dårlig når det er høyvann! albergodoni.it

Mat

Vent ikke for lenge på kvelden med å spise middag, for Venezia tar kvelden ganske tidlig – mange av restaurantene stenger allerede klokken 22. Mange av de små restaurantene tar ikke kort! De eneste tilløp til uteliv finner du rundt torget Campo Santa Margherita. Om vinteren tar også dette slutt før midnatt. Prøv Caffè Rosso.

Alla Basilica 10, Calle Albanesi, Castello 4255, tlf. +39 041 5220524. Domkirkemenigheten (San Marco) måtte ha et representasjonslokale, og da ble det samtidig åpnet en restaurant beregnet for allmennheten. God mat. 16 euro for en meny ‒ forrett, pasta og en hovedrett med tilbehør og vin ‒ den prisen er det ikke lett å slå. Ligger sentralt, men litt bortgjemt. Kun lunsj 12–15. Stengt hver tirsdag.

Alla Rampa 11, Castello 1135, i enden av Via Garibaldi, tlf. +39 041 5285365. Dette litt bortgjemte trattoriaet ligger ikke langt fra biennalens hager. Dagens pasta og fisk eller noe så spesielt som en omelett – det er opp til deg. Alt er tilberedt av rutinerte damer som har laget mat i generasjoner. Kun lunsj 12–15, stengt søndager. Et funn!

Alla Rivetta 12, Salizada S. Provolo, Castello 4625, tlf. +39 041 5287302. Ligger ved den lille broen. En gammel trattoria der det nesten alltid er fullt hus. Hyggelig personale som tar godt vare på deg, og må du vente på bord, byr de deg gjerne et glass. Bestill i god tid! Gode småretter, jeg liker spesielt godt deres blekksprutgryte, nero di seppie, med polenta. Greie priser. Stengt hver søndag.

Antiche Carampane 13, Rio Terà de le Carampane, San Polo, tlf. +39 041 5240165. Stengt søndag og mandag. Ligger utenfor allfarvei og kan være vanskelig å finne: Gå fra båtstasjonen San Silvestro. Nødvendig å bestille bord. En av byens beste fiskerestauranter. Pilegrimsskjell i ovn og deretter eggpasta med fersk krabbe er to gode valg, og da har du fremdeles plass til en de delikate dessertene. Dyrt, men deilig. antichecarampane.com

Dalla Marisa 14, Fondamenta San Giobbe, Cannaregio 652, tlf. +39 041 720211. En institusjon som har overlevd det faktum at Marisa selv har gått over i pensjonistenes rekker. Nå er det datteren Wanda som styrer i kjøkkenet, og ingenting er forandret. Den som bestiller først, bestemmer hva alle andre skal spise: kjøtt eller fisk. Maten kommer, og du får ikke velge. Vi spiste fem fiskeretter, deretter lasagne med blåskjell og reker og så en «frittura mista». Vin og dessert var inkludert. Vi betalte 38 euro pr. person! Lunsjen er enkel, her er det middag som gjelder, og den serveres tirsdag og torsdag–lørdag. Bestill god tid i forveien.

Do Mori 15, Giudecca 588, tlf. +39 041 5225452. Av og til kan det vær godt å dra over til en roligere del av byen. Da er øya Giudecca fint. Dette relativt enkle familiestedet passer egentlig best en varm sommerkveld fordi bordene står ute på kaia. Fisk og pizza. Ta linje 2, holdeplass Palanca. Stengt hver søndag.

Le Zucca 16, Sotoportego del Tintor 1, Santa Croce, tlf. +39 041 5241570. Meget populært og hyggelig sted. Navnet betyr gresskar, det er kanskje derfor du finner så mange gode grønnsaksretter på spisekartet. Som lasagne med zucchini og mandel eller den gode aspargesmoussen som stedet kaller for flan servert med ostesaus på parmesan. Men dette er ikke et rent vegetarsted. Stengt hver søndag. Relativt dyrt. lazucca.it

Pizzeria Muro Frari 17, Rio Terà dei Frari, San Polo 2604, tlf. +39 041 5245310. Det er ikke så lett å finne god pizza i Venezia, men her ble jeg veldig fornøyd. Kjøttet er også godt i denne moderne, litt avsidesliggende restauranten som domineres av venetianere og har åpent sent. Stengt hver torsdag. Prisgunstig. murovenezia.com

Trattoria Giorgione 18, Via Garibaldi, Castello 1533, tlf. +39 041 5228727. En gammel trattoria der eieren, Lucio Bissuti, gjerne underholder gjestene med sang i helgene. God atmosfære og lokal koloritt. Klassisk. Veltillaget venetiansk mat. Stengt hver onsdag. , ristorantegiorgione.it

Al Covo 19, Campiello de la Pescaria, Castello 3968, tlf. +39 041 5223812. Cesare Benelli driver restauranten sammen med sin amerikanske kone Diana. Et utsøkt, luksuriøst sted, men likevel med en hjemmehyggelig stemning. Dette er stedet du sikrest møter Venezias krimdronning, Donna Leon. Dyrt. Stengt onsdag og torsdag. ristorantealcovo.com

Cicchetti

Venetiansk tapas

Cicchetti er småretter som man spiser stående ved bardisken, først og fremst til lunsj. Av og til kan man også plukke sammen cicchetti en tallerken og sette seg ved et bord. Se kart på neste side.

All’Arco 1. Calle Arco, San Polo 436. Populært sted rett bak Rialtos matmarked, det garanterer ferske råvarer. I tillegg til cicchetti serveres også varme smørbrød. Stengt hver søndag.

Al Diavolo E L’acquasanta 2, Calle de la Madona, San Polo 561/B. «Djevelen og vievannet» er et matsted, men du kan også bare ta deg et godt glass ved bardisken og spise det du vil. Som alltid når det gjelder cicchetti, er lunsj best, da er alt nylaget. Stengt hver tirsdag.

Antico Dolo 3, Ruga Rialto 778, anticodolo.it. Et tradisjonsrikt sted som drives videre under ny regi. Det er trangt i det lille lokalet, så her må du sette deg ved et bord.

Bacaro Risorto 4, Campo San Provolo, Castello 4700. En populær bar ved et lite torg rett bak Markusplassen. Et ungt publikum, både venetianere og turister. Åpent til midnatt, og det er uvanlig rundt San Marco.

Do Colonne 5, Rio Terà del Cristo, Cannaregio 1814/c, docolonne.it. Enkelt og godt sted, 15 minutters gange fra jernbanestasjonen. Lekre cicchetti som varmes før de serveres. Kun småretter. Også bord utendørs. Åpent hver dag til kl. 21.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!