Australia

Vagabonds guide til opplevelseslandet Australia

Vagabonds guide til opplevelseslandet Australia

Fakta om Australia:

Folkemengde: 21,5 millioner (2009)
Hovedstad: Canberra
Areal: 7,7 millioner km2
Styresett: monarki
Religion: kristne
Valuta: 1 australsk dollar = 100 cents (AUD)
Tidsforskjell: +7 til +9
Landsnummer: 61
Språk: engelsk
Visum (elektronisk – bestilles på nett): www.eta.immi.gov.au
Ambassade: Dampfærgevej 26, København, Danmark, www.denmark.embassy.org.au
Norsk ambassade: 17 Hunter Street, Yarralumla, tlf + 61 2 627 334 44
Turistinformasjon: www.australia.com

En introduksjon til Australia

Det er lett å reise rundt i Australia, lett å komme innpå naturen og den unike faunaen i landet, lett å begynne på en dykkerskole, snorkle, lære seg å surfe/windsurfe, prøve viner på vingårdene, kjøre jeep i ørkenen og spise billig mat.

Uttrykkene «no worries» og «g’day mate» er ikke bare noe som skrives på suvenirene, men er også vanlige uttrykk i hverdagen. Australierne elsker friluftsliv og utstråler en sunn livsstil. Hvis man ikke ser dem i en av de mange nasjonalparkene eller på strendene, så sitter de gjerne i hagen med en iskald pils og en grillet biff.

Australia har et nesten like stort areal som hele USA, men det bor bare 21,5 millioner mennesker på den kjempestore «øya». Ni av ti australiere bor i storby. Sydney er størst, med bortimot fire millioner innbyggere, men det er det lille Canberra som er landets hovedstad.
Store deler av landet er ubebodd, og en biltur gjennom landet vekker assosiasjoner til westernfilmer med småbyer hvor det dukker opp en lokal saloon langs den støvete veien. En annen typisk sammenligning er at det er slik man forestiller seg planeten Mars.

Den nordlige delen er tropisk, med regnskoger i nordøst, mens det indre av landet domineres av ørken. Og det sies at hvis man besøker Melbourne, som ligger lengst i sør, kan man oppleve fire årstider på en og samme dag.

Våre reisebilder - Se alle bildene

Vaksineoversikt:

UDs reiseråd:

I salg nå

En klassiker er tilbake:

Bli vår venn: