Menu Meny

Weekendtips: Byene med de beste matopplevelsene

Nye restauranter åpner og stenger like ofte som kokkene bytter forkle. Et godt restaurantbesøk kan være reisens høydepunkt. Vi har prøvd noen av de hotteste akkurat nå.

Le Servan, Paris

Filippinsk-fransk combo

I ellevte arrondissement driver de to søstrene Tatiana og Katia Levha en av Paris mest omtalte og hypa steder, Le Servan. Et vannhull for både nabolaget og turistfoodies med klassisk fransk mat med tøtsj av Filippinene, der søstrene har røttene sine. Rettene på à la carte-menyen skiftes så å si daglig, og mens Tatiana skaper magi på kjøkkenet, heller Katia opp vin og tutler med gjestene. Le Servan er den avslappende kvartalskroen de fleste av oss drømmer om å ha på hjørnet, med høye ambisjoner og kvalitet i stjerneklasse.

Hvor: 32 rue Saint-Maur, leservan.com. Åpent: man–fre for lunsj og middag.

Reisen dit: Direktefly Oslo‒Paris.

Søstrene Tatiana og Katia Levha driver en av Paris mest omtalte og hypa steder, Le Servan.
Søstrene Tatiana og Katia Levha driver en av Paris mest omtalte og hypa steder, Le Servan.
Plachutta har tre restauranter i Wien, i Wollzeile, Hietzing og Nussdorf.
Plachutta har tre restauranter i Wien, i Wollzeile, Hietzing og Nussdorf.

Plachutta, Wien, Østerrike

Klassisk østerriker med pepperrot

Tafelspitz er en klassisk østerriksk matrett som består av langkokt oksekjøtt med rotfrukter som serveres med buljong, eple- og pepperrotsaus, poteter og gressløk. Du finner mange steder som tilbyr retten, men ett sted skiller seg ut: Plachutta.

Plachutta har tre restauranter i Wien, i Wollzeile, Hietzing og Nussdorf. Hietzing er den eldste og nærmest en institusjon for den wienerske matkunsten.

Hvor: Auhofstrasse 1, plachutta.at. Åpent: hver dag 11.30–15 og 18–23.30.

Reisen dit: Direktefly Oslo‒Wien med Austrian.

Tickets, Barcelona

Byens beste tapas

Å ikke spise tapas i Barcelona er som å banne i kjerka. Albert Adrià, bror til Ferran Adrià som drev den legendariske El Bulli, lager disse spanske smårettene som ingen annen, på restauranten sin Tickets i byens gamle teaterdistrikt. Her blir progressiv matlaging basert på de beste råvarene til kunst for mage og øye.

Hvor: Avinguda del Parallel 164, ticketsbar.es. Åpent: tir–fre 18.30–22.30, lør 13–15 og 19–22.30.

Reisen dit: Direktefly Oslo-Barcelona.

Byens beste tapas på Tickets.
Byens beste tapas på Tickets.
The Clove Club i det gamle rådhuset i Shoreditch er resultatet av ambisjonene til tre kokkevenner.
The Clove Club i det gamle rådhuset i Shoreditch er resultatet av ambisjonene til tre kokkevenner.
Britiske råvarer på The Clove Club
Britiske råvarer på The Clove Club

The Clove Club, London

Fine dining i rådhuset

The Clove Club i det gamle rådhuset i Shoreditch er resultatet av ambisjonene til tre kokkevenner.

Det er avslappet fine dining uten hvite duker. Her serveres mat basert på «ofte undervurderte britiske ingredienser og produkter», som de selv skriver. Velg mellom fem- og nirettersmeny, eller sitt i baren og ta deg noen småretter og nyt atmosfæren på et av Londons mest omtalte steder. Det serveres også à la carte til lunsj.

Hvor: Shoreditch Town Hall, 380 Old St, thecloveclub.com. Åpent: man–lør 12–14.30 og 18–21.30.

Reisen dit: Direktefly Oslo‒London.

Enomania, København

Rustikk og ekte italiener

Italienske restauranter fins det flust av i alle byer og på alle nivåer, men kun et fåtall lykkes med å fange den ekte italienske matlagingens sjel. Enomania er en av disse, med enkle, rustikke og særdeles vellagde retter. Vinlisten er dessuten et kapittel for seg, og den i seg selv er verdt et besøk for vinelskere. Den italienske eieren, kokken og i tillegg sommelieren, Damiano Alberti, har samlet vin i mange år, og kjelleren er fylt med godsaker fra både Italia og andre klassiske vinland. Om sommeren sitter du ute i den hyggelige bakgården.

Hvor: Vesterbrogade 187, enomania.dk. Åpent: tor–fre 12–15 og tir–fre 17.30–24.

Reisen dit: Direktefly Oslo‒København, bil, båt eller tog.

Vinlisten er dessuten et kapittel for seg, og den i seg selv er verdt et besøk for vinelskere til Enomania.
Vinlisten er dessuten et kapittel for seg, og den i seg selv er verdt et besøk for vinelskere til Enomania.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!