Menu Meny

WEEKENDTIPS: DUBLIN, IRLAND

Øl, folkemusikk og vennskap

En helgetur i Dublin er ikke komplett uten regntung himmel, nostalgisk vinyljakt og pubbesøk med skummende mørkt øl og improvisert folkemusikk.

Dublin er en storby med småbyfølelse. Gatene er smale og steinlagte, husene som ser ut som de har stått der for alltid. Melankolsk og munter på samme tid, med elven Liffey og musikken som stadige følgesvenner. Her er klubbene der drømmene om en fremtidig musikkarriere sitter i veggene. Mange av dem ble også virkelige. Fra sekstitallets Dubliners, som tok den irske folkemusikken ut i verden, via The Pogues, til byens største sønner og døtre: U2, Sinéad O´Connor, Enya, The Corrs, Boyzone og Westlife.

I kvartalet Temple Bar finner du de beste platebutikkene, gatemusikerne og pubene for mer eller mindre spontane konserter. Dublin er også det mørke ølet Guinness' hjemstavn, men dublinere er gode på å drikke alle sorter øl – og raskt bli venner med fremmede.

Guinness med utsikt fra takbaren på bryggeriet.
Guinness med utsikt fra takbaren på bryggeriet.
Temple Bar er både en pub og et helt kvartal.
Temple Bar er både en pub og et helt kvartal.

Reisen hit

Direktefly Oslo‒Dublin med Norwegian og SAS.

Overnatting

The Clarence (theclarence.ie). Klassisk boutiquehotell som eies av U2-medlemmene Bono og The Edge og ligger ved elven i bydelen Temple Bar. Åpnet i 1852 og var allerede den gang populært blant musikere. Da bandmedlemmene overtok, var det slitent, men etter en stor renovering er rommene i dag helt i stil med hvordan U2 mener man bør tilbringe en natt i Dublin. Hotellets best bevarte hemmelighet er suiten The Garden Terrace med en imponerende 700 kvm stor takterrasse, der U2 ha hatt korte livekonserter.

Spise og drikke

Guinness Storehouse (guinness-storehouse.com). På Guinness-bryggeriet kan du lære deg alt om det irske, mørke, skummende ølet. Du får jobbe deg oppover den seks etasjer høye teglsteinsbygningen, gjennom smaksprøver og brasserier, til en innglasset bar som ikke bare byr på en pint, men også 360 graders utsikt over byen.

DEN SOM VET MER - OPPLEVER MER:

Få VAGABOND rett hjem i postkassa - 7 nr for kun kr 389,-

Se våre tilbud her

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!