Menu Meny

Xi’an, Kina: Dumplings og terrakotta

Xi’an er en levende historiebok, kinesisk megametropol og matmekka

Da Liu Qi, den sjette keiseren av Han-dynastiet, forlot livet på jorden i år 141 f.Kr., ble han begravet sammen med mange terrakottastatuer. Ikke med terrakottahæren, som du kanskje tenker på, men med små statuer av kokker, servitører, sauer, griser og kuer. Liu Qi ville spise godt også på den andre siden, som den typiske Xi’an-beboer han var.

I Xi’an har god mat alltid vært i fokus og selv i dag drar kineserne dit for å nyte landets beste dumplings og den lokale retten paomo, en suppe med sauekjøtt og revne biter av tynt brød. I byens muslimske kvarter oser det himmelsk fra utegrillene, der chili- og kumminmarinerte lammespyd grilles til det helt perfekte. Null matinteressert? Reis dit likevel. Xi’an er en levende historiebok, kinesisk megametropol og matmekka – alt på én gang. Terrakottahæren, den imponerende samlingen med 7000 soldater som ble gravd fram på 1970-tallet, finner du også her.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar over 60%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!