Menu Meny

Våre favoritter: De gule fjellene (Huangshan), Kina

Helle Kikerpuu

De gule fjellene, eller Huangshan som de heter i Kina, i provinsen Anhui, byr på panoramautsikt som gir deg kink i nakken.

Se Buddhas lys

Etter en milliard trappetrinn sliter jeg meg opp det aller siste. Jeg ser opp og ut over gråhvite fjelltopper, en horisont som skimrer i grønt, og en stor skare med kinesiske turister med fargeglade kaps og vimpler.
De gule fjellene, eller Huangshan som de heter i Kina, i provinsen Anhui, byr på panoramautsikt som gir deg nakkesperre. Det er fint å komme fra de forurensede storbyene og opp i de svale fjellene med spisse topper i granitt. Furutrærne er formet etter vinden, og knall rød og rosa blomster vokser langs stupene. Alt er vakkert, så vakkert at hvert forsøk på å fotografere mislykkes.
Her er det et berømt furutre som folk står i kø for å få fotografere, og som litt morsomt holdes i bevegelse med tau og beskyttende planker. Fenomenet Buddhas lys er et optisk fenomen som du kan se et par ganger i måneden, om værforholdene er riktige. Står du mellom morgensolen og den lavereliggende tåken, dannes det en regnbueliknende glorie rundt skyggen som gjengis i tåken.
Mange besøker fjellene, særlig om våren, men det er få utenlandske turister som strever seg opp trappene. De fleste tar taubanen tilbake, og det gjør turen ned både harmonisk og lett. Ønsker du å få med deg solnedgangen, kan du overnatte oppe i fjellene. Også soloppgangen sies å være meget vakker.

Tog eller fly direkte fra Shanghai. Du kan også dra dit med buss fra Wuhu, Nanjing og Hangzhou. Høysesongen strekker seg fra mars til november.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!