Menu Meny

Våre favoritter: Tilleke & Gibbins Museum, Bangkok, Thailand

Göran Ingman

Det kan føles ganske harmløst å kjøpe en falsk Rolex eller en godt kopiert Louis Vuitton-veske, men problemet er at du derved støtter et svart marked uten kontroll og innsyn. I fabrikkene på skyggesiden er menneskehandel, vold og dop helt vanlig.

Flest piratkopier i Bangkok

Advokatkontoret Tilleke & Gibbins museum for piratkopier ligger i 26. etasje i Supalai Grand Tower i Bangkok. Museum of Counterfeit Goods er lite, men gjør et stor inntrykk. Det kan føles ganske harmløst å kjøpe en falsk Rolex eller en godt kopiert Louis Vuitton-veske, men problemet er at du derved støtter et svart marked uten kontroll og innsyn. I fabrikkene på skyggesiden er menneskehandel, vold og dop helt vanlig.
– Under vårt siste fabrikkraid ble vi møtt av dunsten av kjemikalier og ansatte som gikk på metaamfetamin for å kunne orke å arbeide. Dopen ble delt ut av fabrikkens eiere, forteller advokat Titirat Wattanachewanopakorn.
I museet er det 4000 piratkopier som viser bredden på det svarte markedet. Vesker og belter, selvfølgelig, men også lettmetallsfelger, smarttelefoner, lamper, kosedyr, medisiner og morsmelkerstatning. Du får også øynene opp for farene med piratproduktene: mobiltelefoner som er slurvet produsert kan eksplodere, giftig tresprit i flasker med etiketter fra velkjente produsenter, og feilblandede kremer som kan gi brannskader. Museet er ikke Bangkoks hyggeligste severdighet, men kanskje den nyttigste.

www.tilleke.com/firm/community/museum

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!