Menu Meny
Våre favoritter: L’Île-Rousse, Korsika, Frankrike

Våre favoritter: L’Île-Rousse, Korsika, Frankrike

Karrige klipper styrter ned i asurblått hav. Bølgene slår inn mot fjellet, og luften lukter av salt. Det er tidlig om morgenen og jeg er ute på min daglige joggerunde. Langs kysten sør for L’Île-Rousse slynger smale stier seg gjennom tornekrattet, makien. Jorden her er steinete, og enkelte steder går stien langs bratte stup. Det gjelder å holde tunga rett i munnen og vite hvor man setter beina. Etter hvert kommer jeg til Bodri, en strand der noen badegjester er på vei ned i bølgene for et morgenbad. Kan ikke motstå fristelsen og hopper uti, jeg også.
Den lille byen L’Île-Rousse er basen vår på Korsika. En badeby, med lang historie som turistmål. Likevel har byen beholdt sin opprinnelige identitet. For en to eller tre ukers ferie er byen akkurat passe stor. Det er aldri mer enn et par minutters gange mellom strand, hotell, butikker og kafeer.

Vi reiser et par ganger på utflukt med det lille toget som kjører langs kysten, hopper av i landsbyer og på badesteder på veien. Ofte er det nok at vi konstaterer at: ja visst, dette var fint, men like flott som L’Île-Rousse er det ikke. Kanskje jeg har funnet mine drømmers ferieby?

Langley har reiser til L’Île-Rousse (langley.eu). Best tid å reise dit: april–juni og september.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!