Menu Meny

Våre Favoritter: San Francisco, California

Sol, varme og gode vibber

California er i vinden som aldri før. Deilig temperatur, sol og hav, og en kultur og sinnsstemning som vi liker ekstra godt.

San Francisco byr på alt dette. Det er urbant, hipt og innovativt, samtidig er det mye av det gamle og tradisjonelle. Retro, det er en følelse som jeg ofte får når jeg besøker USA, og dette gjelder selv i en så nytenkende by som San Francisco. Det som først og fremst er interessant med San Francisco, er matkulturen. Her får du alt fra fisketaco til japanske ramen i verdensklasse og alt som kan mestres av kaffekunst, ølbrygging, utvikling av de merkeligste iskremsmaker – ja, alt her har det lille ekstra for connoisseuren.

Byen er rik på unike designbutikker, vintageshopping, kunstgallerier – ta deg en tur til bydelene Haight Ashbury, Hayes Valley og Mission District som alle har en herlig hipstervibe med restauranter, kafeer og barer.

Sommerdag i Dolores Park.
Sommerdag i Dolores Park.

San Francisco er en vakker by. Byen er full av kjente landemerker som ofte ses under – eller over! ‒ tåken som legger seg som et lokk over Bay Area. Det er ikke uten grunn at byen har fått kallenavnet Fog City. Den varierte arkitekturen, de bratte bakkene og Alcatraz, byen er helt klart fotogen og en turistmagnet med all grunn. Det har også dukket opp nye landemerker – som hovedkvarteret til Facebook i Palo Alto og Google i Mountain View – og når vi først snakker om teknologi, så er selvfølgelig Golden Gate på toppen av listen over de mest instagrammede stedene i San Francisco, tett etterfulgt av AT&T Park, byens store baseball-bane som også er hjem for San Francisco Giants. Det er heller ikke et sted som besøkes av de lokale uten hjelp av lokalt utviklet teknologi. Yelp benyttes til ethvert restaurantbesøk, taxinæringen har blitt erstattet med Uber, og på mange plan er San Francisco ute med det aller siste – først. 

Downtown San Francisco.
Downtown San Francisco.

Tilgangen til de store naturopplevelsene og Bay Area er det som til slutt gjør at San Francisco topper vår liste – for San Francisco er så mye mer enn en by. Hele Bay Area utgjøres av større eller mindre byer som er verdt et besøk, som du enkelt kan oppdage med bil, tog eller BART.

Som dagsturer, helgeturer eller lengre roadtrips kan du ta turen til Napa Valley for vinsmaking, Redwood National Park for å se de gigantiske og tusen år gamle Redwood-trærne, Lake Tahoe ved grensen til Nevada er et eldorado for friluftsinteresserte, likeså majestetiske Yosemite National Park. San Francisco kan også være starten – eller slutten – på en klassisk roadtrip langs Highway 1. Langs kysten kan du stoppe ved idylliske byer som Monterey og Carmel-by-the-sea, og du kjører gjennom vakre Big Sur på vei nedover mot Los Angeles.

Beste tid å reise

Mai–september, men det er en deilig temperatur gjennom hele året.

Reisen hit

Direkte fra Oslo til Oakland med Norwegian. Fly via København eller New York til SFO med SAS. Priser fra kr 3000,- t/r hvis du er tidlig ute. Ca. 10 timer flytid.

Passer for

De aller fleste. Byentusiasten, friluftsmennesket, barnefamilier og matinteresserte. 

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!