Menu Meny

Våre Favoritter: Sicilia, Italia

Het vulkan og god på mat

Når det gjelder maten og landskapet, er Sicilia en slags kompakt versjon av Fastlands-Italia. Her finner du fjellmaten med ost og trøfler som er typisk for Lombardi- og Piemonte-regionene, den kjøttfulle innlandsmaten fra Umbria og Toscana og ypperlig fisk og skalldyr fra Middelhavet. Vi er spesielt glad i kulturmiksen i Palermo, der kirker og historiske bygninger er preget av ulike stilarter: maurisk, bysantinsk og normannisk. Den gamle greske byen Taormina med sin frodige natur og antikke amfiteater ligger i fjellsidene ned mot badebyen Giardini-Naxos. Dessuten har du byen Siracusa, også den en gammel gresk koloni, og kombinasjonen ild og is på vulkanen Etna – gå opp og stå på ski ned. Det er to skisteder å velge mellom, Piano Provenzana og Nicolosi. Sist men ikke minst: Badebyen Cefalú, omgitt av bymurer, som er den ultimate kombinasjonen av trange smug, slitne husfasader og gyllengule strender.

Best tid å reise

Mars–november (for vulkanskikjøring des–mars). Reise hit: Direktefly i sommerhalvåret til Palermo og Tripani eller med en mellomlanding til Catania.

Stranden i Cefalu, Sicilia.
Stranden i Cefalu, Sicilia.
Vinmark på Sicilia.
Vinmark på Sicilia.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!