Menu Meny

Våre favoritter: Istanbul

Istanbul er byen for gode matopplevelser.

Istanbul er byen for gode matopplevelser. På ethvert hjørne finner du saftig dürüm. En vogn full av nybakt simit, og på store fat selges midye dolma, blåskjell fylt med krydret ris og noen dråper sitron. Europas beste gatemat finner du her. Men innendørs – og nesten inne i en stor grill – kan du oppleve måten tyrkerne på beste vis griller kjøtt og grønnsaker.

Ocakbaşi betyr direkte oversatt ved grillen. Restauranten Zübeyir Ocakbaşi har hele tre etasjer, helt fullsatt til flere bordsetninger i løpet av denne lørdagskvelden, det er så vidt vi får tryglet oss til et bord, eller rettere sagt to plasser rundt den store grillen som opptar størstedelen av lokalet.

Det er trangt og tett, og på enkelte plasser ganske varmt der vi sitter under den store kuppelen over grillen, og på baksiden sitter selveste grillmesteren som varsomt plasserer kull og varmefordeler for å grille maten på akkurat riktig vis. Lange spyd med lammekjøtt og okra leveres fra kjøkkenet til grillen, mens vi bys på raki, meze og nystekt brød til forrett.

Det er en lun og god stemning i restauranten, hovmesteren gjør sitt ypperste for å ta vare på hver enkelt gjest, og ikke minst er det stor underholdningsfaktor å kunne sitte «inne i grillen» og se maten bli tilberedt. Husk å bestille bord!

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!