Menu Meny

5 panoramaperspektiv

På jakt etter den beste utsikten? Her er fem observasjonsdekk som byr på storslagent skue.

1. SKY100, HONG KONG

Høyt over by og hav

International Commerce center reiser seg 484 meter over Kowloon, og bygningen er verdens åttende høyeste. Utsiktsetasjen Sky100 på 393 meters høyde byr på et mektig panorama over Victoria Harbous blågrønne vann og Hong Kongs skinnende skyskrapere.

I vest hviler den frodige øya Lantau, og ute i skjærgården krysser djunkene mellom containerskip og fraktebåter. Billetter fra ca. kr 170 kroner.

sky100.com.hk

2. AT THE TOP, DUBAI

Verdens høyeste

Burj Khalifa er med sine 828 meter verdens desidert høyeste skyskraper, og har nå også det høyestliggende observasjonsdekket. I fjor åpnet At The Top Sky i 148. etasje, svimlende 555 meter over byen, ørkenen og havet.

Men det koster! Billettprisen ligger på 1200 norske kroner. Er du fornøyd med den lavere, opprinnelige, utsiktsetasjen i 124. etasje, kommer du unna med 300 kroner.

burjkhalifa.ae

3. ONE WORLD OBSERVATORY, NEW YORK

Mektigst på Manhattan

Empire State Building er en klassiker, og Top of the Rock på Rockefeller Center gir en utsikt som er vanskelig å slå, men nå er det en utfordrer i byen. One World Trade Center, skyskraperen som har erstattet tvillingtårnene 381 meter over Manhattans gater med en storslått utsikt over yen og havnen. Inngang ca 280 kroner.

oneworldobservatory.com

4. SKYTOWER, AUCKLAND

Se, spis og hopp

Det er ut som om en romrakett har landet med snuten først, midt i Auckland. Sky Tower har blitt et velkjent landemerke i New Zealands største by siden detsto klart i 1997. Tårnet er det høyeste på den sørlige halvkloden og byr på en utsikt på over åtte mil i alle retninger. Ikke tøft nok? Prøv spinnville SkyJump. Et 192 meter langt, bungyjumplignende fritt fall fra en plattform på utsiden av tårnet. Inngang 160 kroner.

skycityauckland.co.nz

THE VIEW FROM THE SHARD, LONDON

244 meter over Themsen

The Shard åpnet i 2012, de to utsiktsetasjene i The View året etter, og har raskt blitt en favoritt for både London-beboere og besøkende. London er stort og kan være vanskelig å få oversikt over, men her oppe, med Themsen 244 meter under føttene, faller alle bitene på plass. Om været er noenlunde klart, da.

Hvis tåken henger tungt over byen, kan du finne morsommere ting å bruke 350 kroner på, som billetten koster.

theviewfromtheshard.com

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!