Menu Meny

Våre favoritter: Kayes, Mali

Het ørken og varme smil

Mali er landet med byen som vekker reisedrømmer hos de fleste av oss: Timbuktu. Et navn som lystrer til ørkeneventyr og glemte skatter.

Nå skal det sies at ingen av oss kommer oss dit akkurat nå, så dette eventyret må vente, kanskje noen generasjoner til – for det er viktig å huske på midt i vår eventyrlyst at det ikke er alle steder vi kan reise til akkurat når vi vil. Krig og uroligheter lukker noen områder og land. Men ikke alltid hele landet.

I sørvestkroken av Mali er det fortsatt OK å reise – utstikkeren vest for Bamako. Det ser ut som det er korte avstander på kartet, men ufremkommelige og ødelagte veier gjør selv de korteste strekkene til dagslange etapper under Saharas sol.

Og det er varmt. Så steikandes hett! 50 grader under senit, uten en antydning til et vindkast. Og da kan du jo lure på hvorfor man frivillig skulle velge å reise hit?

Jo – det er menneskene! De varme menneskene som åpner opp sine hjem, som inviterer deg på middag, viser deg rundt på markedene, som nysgjerrig titter frem over hver husport. Og som smiler til deg!

Lei en bil, helst med sjåfør, og oppdag små landsbyer langt der ute i ørkenen. Besøk de større byene og opplev soloppgang til moskeenes sang. Plukk store saftige mangoer rett fra trærne. Og følelsen av å kjøre – langt ut i det uendelige Sahara.

Husk å ta med vann!

​Mali er landet med byen som vekker reisedrømmer hos de fleste av oss: Timbuktu. Et navn som lystrer til ørkeneventyr og glemte skatter.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!