Menu Meny

Våre favoritter: Sighișoara

I hjertet av naturskjønne Romania troner den transilvanske middelalderbyen i landskapet.

Turistmaskineriet fungerer. Det som selger trekkes frem, det øvrige utelates. Fasadene er plettfrie, og blomstrekassene frodige. Sighişoara er et slikt sted. Men så vakkert! I hjertet av naturskjønne Romania troner den transilvanske middelalderbyen i landskapet. Selvsagt på Unescos verdensarvliste, med en dramatisk historie om den litterære figuren Dracula til å følge opp den imponerende festningen. Som del av Europas kulturarv er restaureringen EU-finansiert.

Sighișoara - Her kan du vandre i byens bakgater.
Sighișoara - Her kan du vandre i byens bakgater.

At byen ble stiftet av innvandrere fra Tyskland under romertiden, og innbyggerne nærmest utryddet to ganger av pest, er utelatt fra turistbrosjyrene. Men bak sakserkirken bærer gravstøttene tyske navn som stadfester historien. Scara Şcolarilor, de lærdes trapp, tar deg fra bytorget opp til Biserica din Deal-kirken og mektig utsikt over landskapet. Klokketårnet gir deg god oversikt over byen, og en innføring i de syv metallgrupper og til de syv klassiske planeter.

At byen ble stiftet av innvandrere fra Tyskland under romertiden, og innbyggerne nærmest utryddet to ganger av pest, er utelatt fra turistbrosjyrene.

På tross av turistinvasjonen er festningsbyen et rumensk høydepunkt. Mye av arkitekturen er godt bevart, og en spennende legende kan leses som symboler ved klokketårn og kirker. Flere steder serverer lokal hjort, kirsebærpai, plommelikør og andre middelalderspesialiteter. Så får det bare være at fasadene delvis er tilgjorte kopier, historiene fulle av fantasi, og dem vi møter er statister på jobb.

Sighișoara - Byens historiske sentrum ble i 1999 en del av Unescos verdensarv.
Sighișoara - Byens historiske sentrum ble i 1999 en del av Unescos verdensarv.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!