Menu Meny

Våre favoritter: Shanghai

Labyrinter og lønnetrær

Første dagen i en ny storby. Ikke hvilken som helst storby, men verdens største by, med svimlende 26 millioner innbyggere. Har knekt koden for byens metrosystem ‒ oversiktlig, rimelig og effektivt ‒ og funnet veien til bydelen French Concession ‒ Den franske konsesjon. En grønn, rolig og unik del av Shanghai, en gang nærmest en fransk koloni, da et område uten adgang for kinesere. Lønnetrærne står stolt langs gatene, gir byen etterlengtet skygge og en følelse av storhet, noe eksklusivt over å dedikere så mye plass til trær, store parker og hager i en tett og folksom by.

Shanghai er en overraskende rolig by, kontrastfylt, moderne – og skinnende ren, til tross for sine mange millioner mennesker. ​

Finner veien til Tian Zi Fang, en labyrint av smågater og passasjer. Tebutikker, rådyre skinnvesker, spillehaller og håndsydde kjoler deler plass med kafeer og spiserier. Litt turistjippo, ganske underholdende allikevel. Den rosa panteren er den store helten, et snev av Tokyos Harajuku preger gangene, og kinesiske turister spiser linjallange pommes frites med ketsjup. Så smetter jeg ut en av utgangene og er tilbake blant de stille gatene i French Concession, der boutiquebutikker og små restauranter ligger stille vegg i vegg under lønnetrærne. Shanghai er en overraskende rolig by, kontrastfylt, moderne – og skinnende ren, til tross for sine mange millioner mennesker.

Shanghai er en by full av kontraster.
Shanghai er en by full av kontraster.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!