Menu Meny

Våre Favoritter: São Tomé, Afrika

landet du ikke visste fantes

Det er herlig – de fins fortsatt – stedene du bare tror fins i Hugo Pratts eventyr om Corto Maltese. Landene som du egentlig ikke tror lenger fins. Der du er helt alene. Vidunderlig alene. Som turist, vel å merke. For visst er det folk her – São Tomé og Princípe er riktignok Afrikas nest minste land, men med cirka 183 000 innbyggere.

To vulkanske hovedøyer og seks mindre øyer – langt ute i havet, 290 km vest for Gabon inne i roa på Afrikas vestkyst. São Tomé er liksom landet dagen før turismen ble født. Portugisisk koloni frem til 1975 med en rik blanding av folkeslag: etterkommere av portugisere, angolanere, kongolesere, mosambikere, kappverder, brasilianere. Rusle rundt i denne menneskemiksen i sentrum av hovedstaden, som for enkelhetsskyld også heter São Tomé – gå på markedene, herlig atmosfære, godt hverdagsliv.

São Tomé.
São Tomé.

Det er en helt egen stemning på Sâo Tomé ‒ noe dypt spennende, eventyrlig, purt. Okay – hva kan så São Tomé ellers by på: fotturer i høylandet blant kakaoplantasjer og gamle kolonihus, opp til Pico de São Tomé 2024 moh., gjennom tropisk jungel med eksotisk fugleliv, seilturer, dykking, utflukter til hvite og svarte strender.

Mange besøker også Princípe og må krysse 150 km med Atlanterhav for å komme dit. Det er det verdt. Maten på São Tomé består i hovedsak av fisk. Hotellstandarden varierer fra svært enkelt til nokså luksus. Kredittkort og bankautomater? Glem det. Her er det cash som gjelder. Som sagt: En reise hit – ikke som noe annet du har opplevd.

Reisen dit

Espnes reiser, espnes.no, arrangerer ulike turer til São Tomé & Princípe. Fly: Ukentlige flyforbindelser fra Lisboa med TAP. Du trenger visum for å reise til São Tomé.

Arrangør på São Tomé: Navetur-Equatour, navetur-equatour.st

Guidebok

Forlaget Bradt har utgitt en egen guidebok: São Tomé & Princípe.

São Tomé.
São Tomé.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!