Menu Meny

Våre Favoritter: Tunisia

Et ganske populært reisemål, men så kom den arabiske våren, den startet jo her. Fra å være en myk innføring i en for mange ukjent kultur, ble landet et farlig reisemål, i realiteten stengt. Fremdeles er det unntakstilstand i landet, men om ikke noen nye attentater skjer, vil den bli opphevet i oktober dette år.

Hvor? Hovedstaden Tunis er en merkelig blanding mellom det franske og det arabiske. Den virker så intim, men er i realiteten en millionby. Det bor 2,3 millioner her, forstedene inkludert.

Historietest: Hvem var det som sa:

– For øvrig er det min mening at Kartago bør ødelegges.

Det var den romerske senator Cato, og han sa det fordi Kartago, rett utenfor Tunis, ble regnet som en trussel mot Roma (rundt år 155 f.Kr.). Dette nevnes her fordi man skal være oppmerksom på hvor viktig denne middelhavsbyen en gang var.

 Langs de hektiske gatene i Tunis ligger butikkene tett.
Langs de hektiske gatene i Tunis ligger butikkene tett.

Hotel de la Medina er en sånn passe eksotisk nedfallsfrukt av et hotell, billig. Det lille Dar Ben-Gacem, derimot, regnes som et såkalt boutiquehotell på øverste hylle.

Det er strandlivet som først og fremst trekker. Anbefaler en reise til øya Djerba, som har en meget interessant jødisk historie, og hvor det i dag er en blomstrende kunstnerkoloni. Derfra til Tozeur ved en fascinerende saltsjø som tider av året tørker ut. Fra Tozeur kan du dra videre til forskjellige oaser og bli med på kamelturer. Men: Hold deg langt unna grensen mot Libya! Følg med på UDs sider om reiseråd.

De flotte strendene ved Djerba er populære blant besøkende.
De flotte strendene ved Djerba er populære blant besøkende.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!