Menu Meny

Våre favoritter: Kapp Verde

Hvor ble det av ståheien rundt Kapp Verde, egentlig? Den superlaidbacke vulkanske Atlanterhavs-øygruppen 455 kilometer utenfor Senegal på vestkysten av Afrika.

Kapp Verde er et slags Gran Canaria for viderekomne – riktignok et par timer lenger i flysetet, men langt kulere og med en gjennomgående bohemsk stemning. I begynnelsen av 2000-tallet var Kapp Verde øygruppen alle snakket om, men siden har den eksotiske øygruppen falt litt ut av den skandinaviske reise-hypen.

Joda, Kapp Verde er en charterdestinasjon, all-inclusive-hotellene ligger vel plassert på i hovedsak øyene Sal og Boa Vista, der nesten 80 prosent av turismen foregår. Men pytt, det er jo åtte andre digge øyer å ta av. Ta fergen over til São Vicente og naboøya Santo Antão, som utgjør det vestligste punktet i Afrika. Her kan du gå fotturer i det knallharde tørre landskapet, men der også kaffeplantasjene smyger seg opp langs fjellsidene som går rett opp fra havet.

Santa Maria Beach på øya Sal.
Santa Maria Beach på øya Sal.

Kapp Verde, som inntil 1975 var portugisisk koloni, byr på en sjelelig blanding av portugisisk colonial style og vestafrikansk kultur, med pastellfargede hus, hardpakket vulkansk landskap med lett Sahara-stemning, men også frodig jungel og uvant dyreliv. Og blått hav. Sol? Jepp, 350 dager i året, men aldri for varmt. Tempen ligger konstant rundt øvre tjuetallet.

Og så er det musikken! Om kvelden vandrer du rundt i småbyene og tettstedene med et konstant bakteppe av den smygende, sløye kappverdemusikken som mest sannsynlig oppstod på Boa Vista en gang på attenhundretallet. En blanding av brasiliansk musikktradisjon, portugisisk fado og vestafrikansk musikk. Vagabond har alltid digget øyer – Kapp Verde må tilbake på turistkartet ditt kjapt.

Reise hit

TAP flyr til Sal og Boa Vista fra Lisboa. TUI, Ving og Apollo har charter til Sal og Boa Vista.

En surfer fanger en bølge.
En surfer fanger en bølge.
Salamansa Beach på São Vicente.
Salamansa Beach på São Vicente.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!