Menu Meny

Våre Favoritter: Kongo

Den demokratiske republikken Kongo (DR Kongo) har lenge vært kjent som «mørkets hjerte». Men for den som tør å trosse det noe usikre terrenget, venter et inntagende vakkert landskap og noen av kontinentets mest spennende trekking-muligheter.

DR Kongo i det sentrale Afrika er et land med store naturrikdommer, men forblir likevel en av verdens fattigste stater.

Kongen Leopold av Belgia etterlot seg et land plyndret for naturressurser med store interne konflikter. Siden har korrupte ledere, politisk ustabilitet og væpnede grupper svartmalt nyhetsbildet av Afrikas nest største land. Bare et fåtall tenker på regnskog, dype elver, rykende vulkaner og eksotiske dyr når de hører navnet Kongo. Sannheten er at landet med et av de tristeste kapitlene i moderne historie, byr på noen av kontinentets mest magiske opplevelser.

Her kan du vandre gjennom tykke, våte regnskoger og møte noen av de sjeldneste dyrene i verden. Se inn i øynene på de vakre fjellgorillaene, møt noen av landets flere hundre etniske grupper og camp ved aktive vulkaner på jakt etter det virkelige eventyret. Men DR Kongo er langt fra trygt, og drap og kidnappinger fortsetter å prege landet. I øyeblikket er Afrikas eldste nasjonalpark, Virunga, stengt på grunn av stor usikkerhet. For den som besøker landet, anbefales god planlegging av turen sammen med reiseledere og lokalt kjente folk.

Landets utrygghet beskytter de store naturresursene
Landets utrygghet beskytter de store naturresursene
Vakkert og urørt, konfliktfylt og farlig
Vakkert og urørt, konfliktfylt og farlig
Dyrelivet i Kongo er eksotisk men utilgjengelig
Dyrelivet i Kongo er eksotisk men utilgjengelig

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!