Menu Meny

Våre Favoritter: Victoriafallene, Zambia og Zimbabwe

To naboland som byr på omtrent samme dyrebeholdning samt i dette tilfellet hver sin side av Victoriafallene.

Kanskje ikke helt korrekt å sammenlikne med en kombinertsafari Norge/Sverige for å oppleve elg – men likevel, prinsippet er det samme: To naboland som byr på omtrent samme dyrebeholdning samt i dette tilfellet hver sin side av Victoriafallene. Da Livingstone fór rundt i disse traktene rundt 1855, var han den første europeer som så fallene.

Victoriafallene, eller Mosi-oa-Tunya, er fortsatt overveldende. Fallene har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 2007. Du ser dampen fra strykene på 30 km avstand. Det ser ut som røyk. Derfor navnet Mosi-oa-Tunya, The Smoke That Thunders. Du kan stå på den ene siden av fallene og skue over til den andre siden, som er på Zimbabwe-siden. Så har det riktignok blitt bungyslepp fra broen og dølle helikopterturer over fallene – men det ødelegger ikke gleden over å oppleve 625 millioner liter i minuttet tett på – såpass tett at du føler deg litt som Fantomet som passerer fossen for å komme til Hodeskallegrotten sin.

Verden bredeste vannfall måler hele 1 708 m.
Verden bredeste vannfall måler hele 1 708 m.

På Zambia-siden bor du godt ved Toka Leya-campen i Mosi-oa-Tunya nasjonalpark, snaue 12 km fra Victoriafallene og drøye 20 km fra Livingstone. Det blir båttur på Zambesi, der du koser deg med bredkjefta krokkiser og sjeldne fuglearter, og på land venter rampete aper og nærgående neshorn, før du får den vel fortjente sun downern.

Etter et par netter i Zambia kjører du over grensen til Zimbabwe og tar småfly ut til Hwange, som er Zimbabwes største nasjonalpark, på omtrent 14 650 km2 og ligger bare en time fra Victoriafallene (på Zimbabwe-siden). Parken ligger i vest, på hovedveien mellom Bulawayo, Victoriafallene og nær Dete. Parken har en av verdens største elefantbestander. Hwange er også svært fuglerik: Hele 400 arter venter den ivrige «pipologen». I Toka Leya er det ypperlig for walking safari – fottur og tett på dyrene, men bestandig: ikke for tett.

Reisen dit

For denne combosafarien kan du velge om du vil lande i Livings­tone, Zambia eller Victoria Falls lufthavn, Zimbabwe. Fly via Johannes­burg med f.eks. BA, South African Airways eller Swiss. Norske turoperatører med Zambia og Zimbabwe på pro­grammet er mange: kenor-safa­ris.com, magellan.no, kilroy.no, uhuru.no, dittafrika.no, hibiscus­reiser.no, jambotours.no, nyati-safari.no

Elefanter som gresser ved Zambesi-elvens bredder.
Elefanter som gresser ved Zambesi-elvens bredder.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!