Menu Meny

Våre favoritter: Vladikavkaz, Nord-Ossetia, Russland

Russisk byliv i Kaukasusfjellene.

Ansiktene endrer seg fra vestkaukasoid tilbake til urfolket vi stammer fra mens vi forserer det endeløse slettelandskapet. Brått blir horisonten brutt. De voldsomme Kaukasusfjellene reiser seg fra intet. Vladikavkaz ligger ved inngangen til fjellpasset som åpner for Kazbegi nasjonalpark i Georgia.

Lille Armenia har mye av æren for roligere forhold i Ossetia. Visstnok er det russiske styrker som bevarer roen, men fjellpasset ble først gjenåpnet i 2013 etter press fra Armenia om å gjenopprette handelsruten med Russland. I dag går det flere daglige tog og fly til Vladikavkaz fra Moskva, og veistandarden gjennom fjellpasset til Georgia er i meget god stand. I alle fall på den russiske siden.

Erverdige Grad Hotel Aleksandrovski i Nord-Ossetias hovdestad
Erverdige Grad Hotel Aleksandrovski i Nord-Ossetias hovdestad

Den nordossetiske hovedstaden byr på flott arkitektur, livlige handlegater og spennende serveringssteder. Fra et sydende matmarked ved Chermenskoye Shosse øverst i byen, følg Ulitsa Dzahanayeva nedover mot elven til byens sjarmerende gågate. Langs Prospekt Mira, mellom det elegante Grand Hotel Alexander og Gorsky-universitetet ligger kafeer og barer på rekke og rad.

Den tradisjonelle Cafe Put In.
Den tradisjonelle Cafe Put In.

Derimellom ligger tradisjonelle Cafe Put In og den moderne Rastaurant Lomoncello. Smaker fra Midtøsten ved te-huset Lookoom, og utmerket kaffe ved Aero Cafe. Byens gastronomiske høydepunkt er de mektige rettene ved den kitschy restauranten Syndicate, eller ved gastrobaren Notre Ville, et lite stykke Vest-Europa i Ossetia, med utmerket servering og upåklagelig service.

Den kitschy restauranten Syndicate.
Den kitschy restauranten Syndicate.

Nede ved elven ligger Promenaden (Ekzyuperi) med tivoli og matboder. For mer ekstravaganse ‒ besøk det nyetablerte serveringsstedet Vincento.

Det er et godt nettverk av trikker gjennom hele byen, hvor flere av de historiske vognene som frekventerer hovedgaten, er særlig fotogene. Vladikavkaz som byr på spektakulær utsikt over fjellene, er bosatt av ossetere, russere, armenere og georgiere.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!