Menu Meny

Våre Favoritter: Dragør, Danmark

Pære dansk

Det virker helt utrolig: På den andre siden av travle Kastrup flyplass, og bare 12 km fra København, ligger en rolig og koselig liten landsby – Dragør. Behøver ikke reise lenger for en ferie. Her er det seilbåter i havnen, naturparker, et usedvanlig rikt fugleliv og tre severdige museer – fem dersom jeg tar med Dragør Fort og Kongelundsfortet.

Dette er en av de best bevarte byer, vel mer landsbyer, i hele kongeriket Danmark. Enkle hus, litt amishaktige, ofte med sort grunnmur. Velstelt og fint, og full av historie. Noe av historien er viktig, om ikke så gammel, for Dragør var et viktig samlings- og utskipingssted for jøder som ble fraktet over til Sverige for å unngå tyske konsentrasjonsleirer under annen verdenskrig.

Hva du skal gjøre her? Rusle i havnen, kanskje en «grøn» og «en lille en» til de mest uanstendige tider – for eksempel om morgenen. Morgenmat her er stort sett bare et lite rundstykke og en kaffe. Nei, gi meg en dansk frokost litt senere på dagen, det er mat for mons. Lunet flæskestæg, grov leverpostei med bacon, forskjellige typer sild, flæskefed, gode oster med soltørkede tomater, rødspætte med remulade og hønsesalat med sopp og bacon. Med mer. Spis langsomt, nyt, uten tanke på kalorier. De kan du forresten kvitte deg med senere på dagen: Meld deg på en av de arrangerte ornitologiske turene i Dragørs vakre, særpregede våtmarksområder.

Brostein og gulmalte hus.
Brostein og gulmalte hus.

Vel tilbake: Dragør Røgeri serverer Danmarks beste fiskefrikadeller. Er det snakk om mer seriøs bevertning, er både Restaurant Beghuset og Dragør Bistro rimelige og gode alternativer. Selv holder jeg imidlertid en knapp på Café Dragør Sejlklub. Sobert interiør, flott uteservering mot havet og en kvalitet på maten som ligger hakket over de fleste andre her.

Ingen store severdigheter? Jo: stemningen, miljøet. Det er mer enn nok. Herlig og typisk dansk, og altså bare et steinkast fra Kongens By.

Reise hit

Fly, buss, båt eller tog til København. Deretter er det raskest med tog til Københavns Lufthavn. Derfra tar du buss 35. Å leie sykkel i København og så sykle ut til Dragør er heller ingen dum idé.

Dragør havn ligger i forbindelse med gamlebyen.
Dragør havn ligger i forbindelse med gamlebyen.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!