Menu Meny

Våre Favoritter: Finisterre, Spania

Der 9 pilegrimsruter møtes

Den mest stemningsfulle måten å ankomme Finisterre på, er til fots via en av de mange pilegrimsledene som fører frem til Costa da Morte. Uansett hvordan du velger å forsere Serra de Santiago, går turen gjennom vakkert landskap med flott utsikt. Mange steder omtales det som verdens ende, men byens navn finis terrae betyr «slutten på land» på latin, som stammer fra romersk tid, da verden ble antatt å være flat. Halvøya omtales fortsatt som dødens kyst, fra alle seilskip som endte sine dager akkurat her.

Selv om tusener av besøkende finner veien daglig i sommersesongen, er byen først om fremst en aktiv fiskelandsby som handler mer om dagliglivet enn turisme. Usjarmerende, mener noen, men det er den daglige tilgangen på sjømat som er et av høydepunktene i denne maritime kystbyen. De enkle kneipene i havnen henter råvarene på bryggen, tilbereder dem og serverer dem på minutter. Grillede sardiner og chimirones (akkar) servert med lite annet enn en sitron, smaker himmelsk. Her er det også en rekke flotte sandstrender ‒ som langstrakte Praia de Langosteira, bystranden Playa Ribera eller Praia Mar de Fóra ‒ som ligger mellom dramatiske klipper ved det nidkjære Atlanterhavet.

Oppover i byen ligger spisestedene tett i smug og smale gater, og stadig åpner nye steder opp. Noen i stemningsfulle kjellere, andre med storslått utsikt over båthavnen. Sjøkreps, kamskjell, blekksprut og knivskjell. Å jakte havets delikatesser er en stolt tradisjon i Galicias lange sjøfartshistorie. Pulperia La Bayonnaise og etel&pan er gode spisesteder til avveksling fra sjømat i havnen. Overnatting i pilegrimsbyen er ofte rimelig og av enkel standard. Hotel Do Banco Azul ved Ribera-stranden er blant de mer komfortable. Mest imponerende er Hotel O Semaforo ytterst på Kapp Finisterre.

Reise hit

Ryanair flyr rimelig til Camino de Santiago via Stansted på rundt 6 timer inkludert mellomlanding, eller Lufthansa via Frankfurt. Herfra er det tre gode dagsmarsjer ut til Finisterre. Ta alternativt bussen den ene eller begge veier.

Havnen på Kapp Finisterre, Galicia.
Havnen på Kapp Finisterre, Galicia.
Hotel O Semaforo på Kapp Finisterre.
Hotel O Semaforo på Kapp Finisterre.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!