Menu Meny

Våre Favoritter: Novigrad, Kroatia

Akkurat passe stor

Mange byer å feriere i på vestkysten av Istriahalvøya i Kroatia. Pula, Rovinj og Porec er alle flotte, men spør du meg om hvem som er min favoritt, trekker jeg litt på det, for ingen av dem er det. Jeg vil nordover, til Novigrad, et par mil nord for Porec. Merker at jeg blir litt myk i blikket når jeg skriver No-vi-grad – den nye byen. Får utlengsel.

Novigrad har dårlige strender. Det var reklamen. Til gjengjeld har den noen morsomme, støpte bassenger. Bryggebading framfor strandliv. Du stiger ned i en av dem, og så er det en åpning slik at du kan svømme videre ut i havet. Kjempesmart, for slik kan du bade trygt selv om det blåser litt og bølgene slår mot brygga.

Novigrad har en helt annen stemning enn de andre byene på Istriahalvøya. Her er det roligere, færre gateselgere, hotellene er også mindre. Mer kvalitet, vil jeg si. Kjedeligere, vil nok den yngre garde poengtere. En av de gode tingene med Novigrad er at byen fremdeles har aktive fiskere. Det skaper atmosfære og fersk fisk på restaurantenes tallerkener.

Mange hyggelige små hoteller, her vil jeg driste meg til å foreslå et av dem, av to grunner. For det første disponerer hotellet noen parkeringsplasser, og det er av uvurderlig verdi dersom du har leiebil i denne bilfiendtlige byen. Dernest ligger hotellet mitt i sentrum, mer sentralt kan du ikke bo. Navnet? Hotel Cittar. Med priser sånn midt på treet. Novigrad har også to fine campingplasser, som hånd i hanske for sykkelturister.

Tidligere var Novigrad et typisk reisemål for den eldre garde, men for noen år siden fikk byen et kjempesvært badeland. Heldigvis ligger det litt utenfor sentrum, men det gode ved det er at Novigrad nå er blitt et familiereisemål. Mai, juni og september er riktige måneder å reise til Novigrad. Da er det gode temperaturer og rimeligere hoteller enn i juli og august. De to månedene er dessuten altfor varme.

Reise hit

Norwegian begynner å fly til Pula i begynnelsen av mai. Da kan du få en t/r-billett for i overkant av 1000 kroner. Det går buss fra Pula til Novigrad, turen tar ca. 2 timer og koster 100 kroner (lokalt 80 kuna).

Vin og oliven ved sjøen.
Vin og oliven ved sjøen.
 Tradisjonell gatemat i Novigrad.
Tradisjonell gatemat i Novigrad.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!