Menu Meny

Våre Favoritter: Troja, Tyrkia

Çanakkale – kjærlighetens by

Jeg slår et slag for Tyrkia. Nå er det på tide å reise tilbake – og se at det er så mye mer enn sørkystens strender og charterbyer. Istanbul, en av mine absolutte favorittbyer, som de siste årene har blitt mye rimeligere å fly til, takket være Turkish Airlines’ ekspansive flynettverk, sammen med lavprisselskapet Pegasus. Uansett, Istanbul er første stopp for å utforske mer av Tyrkia – og det gjerne med buss. Bussene er betjent med store komfortable seter, og bussverter som serverer te og kaker.

Ikke akkurat en dagstur unna, 5 timer med buss rundt enten nordlige eller sørlige siden av Marmarahavet tar deg til legendariske Troja fra Homers Iliaden ‒ som i hovedsak handler om Akilles’ vrede over kong Agamemnon – men i dag er folkeliggjort i flere filmer om prins Paris av Troja som flyktet med Helena av Sparta.

Det er også deres kjærlighetshistorie som preger det arkeologiske området som er igjen av Troja i dag. Çannakale er ikke bare springbrettet til Troja, ca. 30 kilometer sør for byen, men også en hyggelig by med brosteinsbelagte marmorgater og utallige restauranter og kafeer rundt havnepromenaden. Her står selvfølgelig også den trojanske hesten som ble brukt i Wolfgang Petersons Troja fra 2004, med blant annet Brad Pitt og Eric Bana i hovedrollene.

Reise hit

Fly direkte fra Oslo til Istanbul med Turkish Airlines eller Pegasus. Buss videre til Çannakale fra Istanbuls hovedbusstasjon Esenier, ca. 5‒6 timer. Bussene går hele døgnet.

Det historiske klokketårnet i Çannakale, oppført i 1897.
Det historiske klokketårnet i Çannakale, oppført i 1897.
Trojansk hest i tre, Çannakale.
Trojansk hest i tre, Çannakale.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!