Menu Meny

Våre favoritter: Besnærende Clignancourt

Ta pulsen på bydelene utenfor turistløypa

Når millioner av turister fra alle verdensdeler trekkes mot Paris, er det klart det har blitt kulturforandring i den franske hovedstaden. Har du ikke flanert nedover Champs-Élysées mot Triumfbuen, latt deg imponere av Eiffeltårnet, beundret utsikten fra Sacré-Cœur og besøkt museene Louvre, d'Orsay og Pompidou, bør du selvsagt det, men… Når 10. arrondissement oppleves både dyrt og litt for internasjonalt – ta turen til nummer 18. Absinttorget med alle kunstnerne bak kirken er velkjent for mange, men nedenfor Montmartre, forbi lunsjstedet The Hardware Société, den klassiske franske Le Cabanon de la Butte og den moderne Le Grand 8, ligger jordnære Clignancourt. Ved den lokale Saint-Quentin-markedet eller bistroen Le Village glemmer du fort at du er i en av verdens mest besøkte byer.

I det 18. arrondissement ligger også den eneste bokhandelen i Vesten som selger utelukkende reiselitteratur for barn. Skattkisten av en inspirasjonskilde, som også lærer barna fransk, heter selvsagt Librairie Vagabond. En kort spasertur unna ligger Paris’ største bruktmarked. Ikke la det rufsete inntrykket langs Rue Jean-Henri Fabre virke avskrekkende. Langs Rue des Rosiers, inne i brukthandlerbydelen, ligger lokalene til anerkjente antikvitets- og kunsthandlere, som Les Pauches de Saint-Ouen og Marche Dauphine.
Bydelen har flere barer og spisesteder. Restaurant Le Paul Bert lokker til seg flest turister, derfor er La Chope des Puces et bedre alternativ. Der serverer de utmerket mat og drikke, og i helgene byr de på fyrig jazzmusikk.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!