Menu Meny

Våre favoritter: Lofoten

På Vestvågøya i Lofoten finner du Unstad ‒ en avsidesliggende bygd kjent for sine surfeforhold og sin storslagne natur.

Omgitt av fjell med snødekte topper ligger den hvite sandstranden som en fredelig entré til det urokkelige havet. Der ute rir surferne utvungent på dønningene.
Både hav og natur nytes best om sommeren. Da er bølgene smidigere og terrenget lettere fremkommelig.
Skal du begi deg ut på en surfetur, ligger Lofoten Surfesenter, kjent som verdens nordligste surfe-sjappe, rett ved strandkanten. Her finnes alt en måtte trenge til økten blant bølgene. Er du nybegynner, eller ønsker å friske opp teknikken, kan du også bestille en time med en av surfesenterets instruktører.
Du er i særlig trygge hender med instruktøren Shannon Ainslie, som kan imponere med å ha overlevd et dobbelt hvithaiangrep – riktignok i sørafrikanske farvann.

Fisken henger på hjell i flere måneder.
Fisken henger på hjell i flere måneder.

Etter en lang dag i bølgene varter den lille kafeen på Arctic Coworking Lodge opp med varm kaffe og innbydende samtaler med omstreifende backpackere.
Eggum er også kjent som et godt sted å observere nordlys. Men Unstad byr på mer: Med sitt dynamiske terreng er det mange fotturer å begi seg ut på. Frister en moderat strevsom tur på tydelig sti, går du langs havet fra Unstad til Eggum, og tilbake igjen. Forviller du deg ut på Unstad-toppene, blir turen mer krevende. Fra høyden avrundes dagen med overblikk over bygda og hesteskoen av fjell som åpner seg mot havet. I Lofoten går ikke solen ned om sommeren. Den bare streifer horisonten før den spretter opp igjen. Her glir sommerdagene inn i hverandre som et surfebrett gjennom bølgene.

Det er enorme variasjoner der ytterst i havgapet.
Det er enorme variasjoner der ytterst i havgapet.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!