Menu Meny

Leserreise: Yoga og vandring i Trevi

Unn deg noen dager i Umbria med fokus på yoga, pust og avspenning!

Her er vi i malerisk vakre omgivelser med vinmarker, olivenlunder og middelalderbyer som klamrer seg fast på bakketoppene. Trevi kneiser flott over landskapet med sine vel 400 meter over havet.

Helt på toppen av landsbyen, nesten vegg i vegg med duomen, katedralen, bor vi standsmessig i et tidligere palass med massevis av historie i veggene. Umbria gir berømtheten Toscana jevn kamp til målstreken hva gjelder kvalitetsmat, skjønnhet og severdigheter.

I disse omgivelser er det bare å senke skuldrene: len deg tilbake og ta inn Umbrias mange herligheter.

1-2 yogaøkter daglig med en av Norges mest erfarne yogalærere
1-2 yogaøkter daglig med en av Norges mest erfarne yogalærere
Lær å lage pasta og bli med på vingårdsbesøk
Lær å lage pasta og bli med på vingårdsbesøk
 • Trevi i Umbria – Italias grønne hjerte
 • 1-2 yogaøkter daglig med en av Norges mest erfarne yogalærere
 • Bo herskapelig i et tidligere renessansepalass
 • Umbrias kortreiste kjøkken og lokale viner
 • Lær å lage pasta, bli med på vingårdsbesøk
 • Vandretur og utflukt til Assisi

INTRUKTØR OG REISELEDER

Johanna Fredriksson er medeier og yogainstruktør i YogaKi i Oslo. Yoga har vært en del av Johannas liv de siste 10-15 årene og er en stor og viktig del av hennes hverdag. Hun har utdannelse innen Ashtanga Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Mindful Restorative, Anti Gravity Yoga og Garuda Foundation i tillegg til NLP Coach. Johanna har jobbet med trening, helse og fysisk aktivitet i over 25 år og har vært en stor bidragsyter innenfor trening og helse i hele Norden. Med sin brennende interesse for å se hele mennesket og opptatt av hva yoga kan gjøre med den mentale helsen, gjenspeiles dette i hennes helhetlige undervisning gjennom kompetanse og positiv energi.

Yogainstruktør Johanna Fredriksson.
Yogainstruktør Johanna Fredriksson.

TURFAKTA

AVREISE: 27. april og 20. oktober 2020

REISELENGDE: 5 dager

PRIS kr 12 490,-


Turen inkluderer:

 • Profesjonelle yogatimer hver dag ihht program med yogalærer fra Yogaki, Oslo
 • Fly Oslo–Roma t/r
 • Transport flyplass–hotell t/r
 • All lokal transport iflg program
 • Fire netter på Antica Dimora alla Rocca 4**** med frokost
 • Helpensjon: Fire lunsjer og fire middager iflg program. Alle måltider med lokal vin inkludert
 • Byvandring i Trevi
 • Utflukt til Assisi med guidet byvandring til fots og lunsj iflg program
 • Guidet vandretur, vingårdsbesøk, vinsmaking og lett lunsj
 • Yogamatte, men ta gjerne med egen.


LES MER OM REISEN HER: https://escape.no/reiser/yoga-...

Påmelding

Kontakt Escape for spørsmål om turen

E-post: aktiv@escape.no

Telefon: 24 14 94 00

MELD DEG PÅ TUREN HER: YOGA, MAT OG VANDRING I TREVI - med Escape Travel

DAG TIL DAG PROGRAM

DAG 1

OSLO-ROMA-TREVI

Vi flyr til Roma og setter kurs mot den vakre middelalderbyen Trevi hvor vi sjekker vi inn på hotell Antica Dimora alla Rocca som ligger på toppen og i hjertet av den lille byen, et renessansepalass fra Trevis storhetstid på 1500-tallet. Det er en helt spesiell opplevelse å bo i en middelalderby. Du trenger ikke gå mange skrittene før du finner en koselig kafé, et middelaldersk herskapshus eller en benk med utsikt over landskapet. Vårt hyggelige vertskap, Amanda og Valeria, byr på et glass Prosecco når vi møtes til et informasjonsmøte om programmet og yogaklassene de neste dagene.

Før middag blir vi med vertskapet på en liten kveldstur og blir litt kjent i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. I den historiske delen av byen finner du noe interessant i nesten hver eneste krik og krok. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk her – her er murer og søyler bygget av romerne, porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene ble oppført av rike adelsfamilier som tjente seg rike på byens gull, nemlig olivenoljen. (M)

Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk her i Trevi – her er murer og søyler bygget av romerne, porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner.
Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk her i Trevi – her er murer og søyler bygget av romerne, porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner.
Hotell Antica Dimora alla Rocca som ligger på toppen og i hjertet av den lille byen, et renessansepalass fra Trevis storhetstid på 1500-tallet.
Hotell Antica Dimora alla Rocca som ligger på toppen og i hjertet av den lille byen, et renessansepalass fra Trevis storhetstid på 1500-tallet.

Johanna Fredriksson

«På denne timen vil du vekke opp kropp og sjel og skape en god start på dagen din. Enten du er ny til yoga eller har noe erfaring, alle kan delta på sitt nivå, innholdet passer for absolutt alle»

DAG 2

YOGA OG MATKURS I TREVI

Yogaferie betyr naturligvis fokus på yoga – og vi starter dagen med en dynamisk, mild og rolig yogatime under dyktig ledelse av vår yogainstruktør Johanna Fredriksson. «På denne timen vil du vekke opp kropp og sjel og skape en god start på dagen din. Enten du er ny til yoga eller har noe erfaring, alle kan delta på sitt nivå, innholdet passer for absolutt alle», sier hun. Klassene vil variere, og i løpet av disse dagene vil du, i tillegg til den fysiske yogapraksisen, få god innføring i avspenning, stillhet og pusteteknikker.

Vi lar vær og temperatur bestemme om vi tar yogaklassen ute eller inne. Etter en slik godstart på dagen, skal det smake med frokost. I dag er for øvrig det lokale kjøkken i fokus – for hva er en bedre måte å bli kjent på enn å kokkelere sammen? I løpet av et par timer lærer vi å lage to pastatyper samt en lokal kjeksvariant. Dette blir en del av vår lunsj i dag. Men om du er noe usikker på resultatet, så fortvil ikke, kokken har noe på lur! Resten av ettermiddagen kan du utforske Trevis små gater, vi anbefaler varmt å «get lost» her – det er ufattelig mye flott arkitektur, detaljer og pene inngangspartier å beundre. Eller finn deg en koselig plass og kafé, bestill deg en espresso eller en Spritz og bare nyt det lokale livet rundt deg. Hotellet har også et lite basseng, og om været tillater kanskje du vil slappe av med en god bok der. Uansett valg – det blir ny yogatime før vi benker oss rundt middagsbordet på vårt hyggelige hotell. Her serveres nye retter og nye italienske viner hver kveld så vi får et godt innblikk i Umbrias tradisjonelle kjøkken og de gode lokale vinene i løpet av disse dagene. (F/L/M)


MELD DEG PÅ TUREN HER: YOGA, MAT OG VANDRING I TREVI - med Escape Travel

Yogaferie betyr naturligvis fokus på yoga – og vi starter dagen med en dynamisk, mild og rolig yogatime under dyktig ledelse av vår yogainstruktør Johanna Fredriksson.
Yogaferie betyr naturligvis fokus på yoga – og vi starter dagen med en dynamisk, mild og rolig yogatime under dyktig ledelse av vår yogainstruktør Johanna Fredriksson.

DAG 3

YOGA OG UTFLUKT TIL ASSISI

Vi er klare for yoga før frokost. I dag er kjente Assisi vårt mål for dagens utflukt, beliggende en halvtimes kjøretur fra Trevi. Byen ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen Frans av Assisi født i 1181, og med ham oppstod fransiskanerordenen. Med den nye paven som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirken med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene samt det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by som oser av historie, og du har ganske sikkert lyst til å utforske byen litt på egenhånd etter den interessante guidede omvisningen.

Å vandre gjennom den buede portalen (Porta San Francesco) gav meg en underlig følelse. Det kjentes som om jeg la igjen en bit av nåtiden utenfor bymuren. Tross suvenirbutikkene, kaffebarene og skiltene med hotellhenvisninger ble jeg umiddelbart omsluttet av en fordums atmosfære, som om en del av meg selv plutselig og uventet ble sugd tilbake i tiden. Fra boken «Jakten på en annen rikdom, I Frans av Assisis fotspor» av Kristin Flood.

I den lille middelalderbyen Torre Del Colle med kun 33 innbyggere, et lite sted «in the middle of nowhere» nyter vi lunsjen i en gammel stemningsfull olivenmølle, nå omgjort til en anerkjent restaurant. Byen er et klassisk eksempel på hvordan middelaldersamfunnet var bygget opp med smale, kronglete gater rundt en bakketopp og med markene spredd utover i dalen.

I ettermiddag inntar vi matten igjen før vi møtes til middag på hotellet. (F, L, M)


Assisi er vårt mål for dagens utflukt, beliggende en halvtimes kjøretur fra Trevi. Byen ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene.
Assisi er vårt mål for dagens utflukt, beliggende en halvtimes kjøretur fra Trevi. Byen ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene.

Umbria har lang tradisjon for vindyrking, og den lokale druen Sagrantino er både kraftfull og velsmakende.

DAG 4

YOGA / VANDRING KOMBINERT MED VINGÅRDBESØK OG VINSMAKING

Yoga kickstarter dagen vår. Montefalco blir ofte referert til som «Umbrias balkong» der den kneiser majestetisk fra åsen. Herfra ser du ut over Umbriadalen med sine flotte olivenlunder og vinmarker. Umbria har lang tradisjon for vindyrking, og den lokale druen Sagrantino er både kraftfull og velsmakende.

Fra Montefalco vandrer vi på stier og veier gjennom vinmarker og bondeland til vi framme ved den eldste vingården i Montefalco (8-10 km). Her skal vi smake flere av deres viner som bærer kvalitetsstemplet D.O.C samt innta en lett lunsj bestående av lokale produkter. Vingården ble startet i 1884, har 35 hektar med vinmarker og drives nå av 4. generasjon i rekken. Sagrantino er den lokale vindruen i Umbria og gårdens stolthet, kraftfull og velsmakende som den er, og etter manges mening vel på høyde med Brunello.

Etter disse velsmakende opplevelser returnerer vi til Trevi hvor vi møtes på matten til en myk yoga med avspenning, pust og stillhet innen vertskapet Valentina og Amanda inviterer oss til 20 minutters velgjørende massasje av fot, hånd, nakke eller ansikt – alt med de deiligste lokale olivenoljeprodukter. Siste kvelden med gjengen og vi møtes til god avslutningsmiddag på vårt hyggelige hotell. (F/L/M)


MELD DEG PÅ TUREN HER: YOGA, MAT OG VANDRING I TREVI - med Escape Travel

Fra Montefalco vandrer vi på stier og veier gjennom vinmarker og bondeland til vi framme ved den eldste vingården i Montefalco (8-10 km). Her skal vi smake flere av deres viner som bærer kvalitetsstemplet D.O.C samt innta en lett lunsj bestående av lokale produkter.
Fra Montefalco vandrer vi på stier og veier gjennom vinmarker og bondeland til vi framme ved den eldste vingården i Montefalco (8-10 km). Her skal vi smake flere av deres viner som bærer kvalitetsstemplet D.O.C samt innta en lett lunsj bestående av lokale produkter.

DAG 5

HJEMREISE TREVI-SPOLETO-ROMA

Allting har en ende, også våre deilige dager her i Trevi. Vi starter dagen med yoga og god frokost før vi sjekker ut og setter kurs mot Roma og hjemreisen til Norge. På veien gjør vi et stopp for lunsj i Spoleto, en lunsj akkompagnert av vin fra området. Spoletos gamle bydel ligger omkranset av bymuren og byr på en imponerende middelalderborg som nærmest vokter over byen. Innenfor murene kryr det av små hyggelige gater og smug. Spoleto har til og med sitt eget romerske amfiteater. Basilica di San Salvatore er i all sin enkelhet en vakker kirke. Det er ikke den største, fineste eller eldste, men helheten gjør utslaget: plassen som omkranser kirken, den ærverdige kirkegården og freskene. Prikken over i-en er den romerske akvedukten hvor vannledningen er hevet 70 meter over dalens bunn. Et imponerende skue! (F,L)

TURFAKTA

AVREISE: 3. oktober 2019

REISELENGDE: 5 dager

PRIS kr 13 190,-

Turen inkluderer:

 • Profesjonelle yogatimer hver dag ihht program med yogalærer fra Yogaki, Oslo
 • Fly Oslo–Roma t/r
 • Flyskatter og avgifter pr 6. juli 2018
 • Transport flyplass–hotell t/r
 • All lokal transport iflg program
 • Fire netter på Antica Dimora alla Rocca 4**** med frokost
 • Helpensjon: Fire lunsjer og fire middager iflg program. Alle måltider med lokal vin inkludert
 • Byrunde i Trevi
 • Utflukt til Assisi med guidet runde til fots og lunsj iflg program
 • Guidet vandretur, vingårdsbesøk, vinsmaking og lett lunsj
 • Yogamatte, men ta gjerne med egen.

LES MER OM REISEN HER: https://escape.no/reiser/yoga-...

PÅMELDING

Kontakt Escape for spørsmål om turen

E-post: aktiv@escape.no

Telefon: 24 14 94 00

MELD DEG PÅ TUREN HER: YOGA, MAT OG VANDRING I TREVI - med Escape Travel

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!