Menu Meny

Leserreise: Elvecruise på Mekong

Vi glir rolig på mektige Mekong gjennom Vietnam og Kambodsja i de lekreste omgivelser. Dette luksuriøse elvecruiseskipet er innredet i en elegant kolonistil, kombinert med lokale materialer og møbler. Ombord er det restaurant, salong med bar, trimrom, spa og en liten butikk.

ELVECRUISE FRA HO CHI MINH CITY TIL SIEM REAP

Vi glir rolig på mektige Mekong gjennom Vietnam og Kambodsja i de lekreste omgivelser. Dette luksuriøse elvecruiseskipet er innredet i en elegant kolonistil, kombinert med lokale materialer og møbler. Ombord er det restaurant, salong med bar, trimrom, spa og en liten butikk.

HØYDEPUNKTER PÅ REISEN

 • Utforske Ho Chi Minh City – også kalt Orientens Paris
 • Smake på honning-te og lokalt godteri på Unicorn Island (Enhjørningøya)
 • Oppleve det flytende markedet og vietnamesisk dagligliv langs kanalene
 • Sa Dec, hvor handlingen i Marguerite Duras bok «Elskeren» foregår – vi besøker også den kinesiske elskerens hus
 • Phnom Penh i Kambodsja med sin dramatiske historie
 • Besøk hos en lokal familie i Angkor Ban
 • De fantastiske, verdensberømte templene Angkor Wat
 • Sjarmerende Siem Reap, hvor du kan oppleve nattmarkedet

Og dessuten:

 • To netter på førsteklassehotell i Ho Chi Minh City
 • Syv netter i utvendig lugar på førsteklasseskipet RV Mekong Navigator
 • Tre netter på førsteklassehotell i Siem Reap
 • En av Vagabonds redaktør er med på reisen holder interessante foredrag ombord på skipet

TURFAKTA

 • Flyreise Oslo – HCMC/Siem Reap – Oslo med Thai Airways
 • 2 netter Ho Chi Minh City (sentralt/hyggelig førsteklassehotell)
 • 7 netter cruise My Tho – Kampong Chang med RV Mekong Navigator
 • 3 netter Siem Reap (sentralt/hyggelig førsteklassehotell)

AVREISE: 18. FEB 2021

ANTALL DAGER: 15 DAGER

PRIS FRA Kr 35 980 PR. PERSON i Superior Suite, delt dobbeltlugar. Lugar til bruk alene fra kr 50 960.

PRISEN INKLUDERER

- Flyreise Oslo–Ho Chi Minh-byen/Siem Reap–Oslo med Thai Airways (økonomiklasse)

- Flyskatter og havneavgifter

- To netter på førsteklassehotell i Ho Chi Minh City

- Syv netter i utvendig lugar på førsteklasseskipet RV Mekong Navigator

- Tre netter på førsteklassehotell i Siem Reap

- Helpensjon (frokost, lunsj og middag) på cruiset

- Halvpensjon (frokost og lunsj eller middag) i Ho Chi Minh City og Siem Reap

- Alle utflukter og transport iht. Program

- Lokale engelsktalende guider

- Dyktig, norsk reiseleder fra Escape

LES MER UTFYLLENDE INFORMASJON OM REISEN HER

PÅMELDING

Kontakt Escape Travel for spørsmål om turen

E-POST: post@escape.no

TLF: 24 14 94 00

KLIKK HER: PÅMELDING OG MER INFORMASJON

RV Mekong Navigator
RV Mekong Navigator

DAG TIL DAG PROGRAM

DAG 1 OSLO - BANGKOK

Direktefly fra Oslo med Thai Airways til Bangkok tidlig om ettermiddagen, med ankomst neste dag.


DAG 2 BANGKOK – HO CHI MINH CITY

Vi ankommer Bangkok om morgenen og flyr videre med Thai Airways til Ho Chi Minh City. Ved ankomst venter vår lokale guide, som tar oss med på en byrundtur i Ho Chi Minh City – Vietnams største by med rundt 7 millioner innbyggere. Her finnes fremdeles bydeler som er preget av over sytti år med fransk kolonistyre, fra den gang Frankrike erobret byen i 1859. Byen blir ofte kalt Orientens Paris. Byen byr på et sydende folkeliv og et hav av fortausrestauranter og markeder, hvor alt selges og kjøpes. Helt frem til 1975 het byen Saigon, men ble da omdøpt og oppkalt etter den revolusjonære Ho Chi Minh. På byrundturen får vi blant annet se Det franske postkontoret som ble tegnet av Gustave Eiffel, Notre Dame-katedralen, Gjenforeningspalasset og Nasjonalmuseet. Vi tar også en tur innom Chinatown, før vi sjekker vi inn på vårt førsteklassehotell i sentrum av byen.

Lunsj og informasjonsmøte på hotellet. Ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon – kanskje slappe av ved hotellets svømmebasseng?! Mange er kanskje slitne etter reisen, så i kveld kan du selv velge om, når og hvor du vil spise middag. Det er restaurant på hotellet, og utvalget av lokale og hyggelige spisesteder i nærområdet er stort. (L)

DAG 3 HO CHI MINH CITY

For morgenfuglene kan vi anbefale en tur ut i byen før frokost, hvor du får et innblikk i det lokale livet i Ho Chi Minh City. Spaserer gjennom parken, hvor de lokale er i full gang med morgenritualene. Her utøves Tai Chi overalt og det yrer av liv på de lokale kafeene. Og hvorfor ikke returnere til hotellet med en lokal cyclo (sykkeldrosje) for en deilig buffetfrokost.

Etter frokost besøker vi de fascinerende underjordiske Cu Chi-tunnelene. Her klarte de vietnamesiske soldatene å holde en utrolig krigføring gående mot amerikanerne under Vietnamkrigen (fra slutten av 50-tallet til 1975). Tunnelene er på hele 212 km og går fra tre til tolv meter under jorden. Her var det skoler, felleskjøkken, sovesaler og sykestuer – alt beliggende på forskjellige nivåer i tunnelene. Dette er et av få minnesmerker fra krigen og de som ønsker kan gå ned i tunellene. Vi returnerer til Ho Chi Minh City, hvor du kan bruke ettermiddagen til å utforske byen videre på egenhånd. Vi anbefaler gjerne et besøk ved Krigsminnemuseet her i Ho Chi Minh City.

Om kvelden samles vi til middag på en hyggelig vietnamesisk restaurant. (F/M)

DAG 4 HO CHI MINH CITY – MY THO

Etter frokost på hotellet setter vi kurs for My Tho, beliggende cirka 70 km fra Ho Chi Minh City. Underveis gjør vi et stopp i Cholon, hvor vi besøker et kinesisk tempel og en lakkfernissfabrikk. Vi spiser også lunsj underveis. My Tho er hovedstad i Tien Giang provinsen og kjent for sin nudelsuppe, utallige frukthager og risplantasjer. For å virkelig få en følelse av dette, tar vi en båttur over til Unicorn Island. Her får vi se frukthager, smake på lokal honning-te og se hvordan de lager lokalt godteri av puffet ris. Lokale små robåter tar oss med en sjarmerende tur på kanalene på øya – og det blir mulighet for litt shopping også!

Sent om ettermiddagen sjekker vi inn på det luksuriøse skipet RV Mekong Navigator. Når vi er vel ombord kaster skipet loss og vårt cruiseeventyr starter. Vi seiler gjennom Mekong-deltaet mot Cai Be. Om kvelden er det velkomstmiddag og presentasjon av mannskapet ombord. (F/L/M)

LES MER OM REISEN

På Escapes nettsider her: TURPROGRAM MEKONG FEBRUAR 2021

Etter lunsj kommer vi til Sa Dec, hvor den franske forfatterinnen Marguerite Duras tilbrakte mye av sin barndom. Hennes mest kjente bok er kanskje «Elskeren», hvor handlingen er fra nettopp Sa Dec.

DAG 5 CAI BE – SA DEC

Vi ankommer Cai Be om morgenen. Etter frokost drar vi med sampaner, mindre lokale båter gjennom det flytende markedet og opplever dagliglivet på og langs de smale kanalene. Vi går i land og spaserer langs elvebredden, besøker en rispapirfabrikk, får smake på søtsaker laget av kokos og tar en titt på den franske, gotiske katedralen. Vi legger også turen innom Ba Duc, et tradisjonelt vietnamesisk hus.

Vel ombord igjen seiler vi gjennom Vinh Long-provinsen som ligger midt i Mekong-deltaet, kjent for sine store appelsinplantasjer. Etter lunsj kommer vi til Sa Dec, hvor den franske forfatterinnen Marguerite Duras tilbrakte mye av sin barndom. Hennes mest kjente bok er kanskje «Elskeren», hvor handlingen er fra nettopp Sa Dec. Både skolen og huset til familien står urørt, og lite er forandret siden franskmennene forlot byen. Sa Dec er også kjent som «Garden of Cochinchine» på grunn av utallige eksotiske blomster. Vi blir med på sightseeing til fots i Sa Dec og besøker den kinesiske elskerens hus. Vi spaserer gjennom det fargerike lokale markedet, hvor utvalget er stort. Her selges det blomster, frukt og grønnsaker, fisk og ferske råvarer.
Skipet seiler videre gjennom natten, inn på Mekongelven og ankrer opp midt i elven for natten. (F/L/M)

DAG 6 CU LAO GIENG – LONG KHAN ISLAND

Sampaner henter oss ved skipet etter frokost – og bringer oss til øya Cu Lua Gieng. Her lever en blanding av trosretninger og rundt 50 000 mennesker i harmoni. Vi besøker katedralen som ble bygget i 1879, og slår av en prat med den lokale presten. De fleste her livnærer seg på båtbygging, og vi får se hvordan de lokale trebåtene bygges. Retur til skipet for lunsj og videre seilas.

Om ettermiddagen skal vi besøke øya Long Khanh. Dette er en typisk landsby i Mekongdelatet, hvor befolkningen lever, jobber og handler på vannet. De har imidlertid hatt lite besøk av turister, så nysgjerrigheten deres er like stor som vår. Her er det landbruk og veving som er inntektskildene. Vi spaserer gjennom landsbyen, snakker med de lokale og får en innføring i hvordan de lokale khmerskjerfene produseres. Vi kan i dag også by på et møte med en lokal krigsveteran, som kjempet for VietCong. Skipet ankrer opp for natten ved den vietnamesiske/kambodsjanske grensen. (F/L/M)

Langs den mektige Mekong-elven ligger risplantasjer og små fiskersamfunn på rekke og rad. Vi beundrer utsikten, tar inn over oss alle inntrykkene og nyter dagen om bord.

DAG 7 GRENSEKRYSSING/SEILINGSDAG – PHNOM PENH

Så snart grensekontoret åpner vil mannskapet ta seg av formalitetene, så vi kan krysse grensen ved Vinh Xuong (dette kan ta noen timer). Så snart papirene er i orden, seiler vi videre på Mekong-elven mot Phnom Penh. I dag får vi en avslappende dag om bord, og kan nyte alle fasilitetene dette skipet kan by på. Skipets SPA-avdeling kan virkelig anbefales! Langs den mektige Mekong-elven ligger risplantasjer og små fiskersamfunn på rekke og rad. Vi beundrer utsikten, tar inn over oss alle inntrykkene og nyter dagen om bord.

Rundt middagstider ankommer vi Kambodsjas hovedstad, Phnom Penh. Dette er en av Asias fattigste, men likevel mest sjarmerende hovedsteder, med sine cirka en million innbyggere. Byen ble khmerrikets hovedstad allerede i 1453, men måtte senere gi tapt for andre byer. Franskmennene gjorde igjen byen til kongesete og hovedstad i sitt kolonirike i 1866, og den har beholdt mye av sin franskinspirerte kolonistil. Her står arkitektoniske skatter fra det gamle khmerriket og falleferdige skur side om side med vakre palasser i fransk kolonistil.

Etter middag anbefaler vi et besøk ved Forreign Correspondence Club (FCC), kjent som samlingssted for utenlandske journalister under borgerkrigen. I dag er dette en artig restaurant og bar, men historien og minnene henger på veggene.
Eller kanskje viser vi filmen «Killing Fields» i salongen, hvis noen vil ha et innblikk i neste dags hendelser?! Skipet ligger til kai i Phnom Penh over natten. (F/L/M)

DAG 8 PHNOM PENH

Kambodsja har en sterk historie å fortelle, noe vi skal få lære mer om denne formiddagen. Vi besøker først Choeung Ek – en tidligere frukthave og kinesisk gravlund, beliggende cirka 17 km syd for hovedstaden Phnom Penh. Men stedet er dessverre den mest kjente av dødsmarkene «The killing fields», hvor totalt rundt 2 millioner mennesker ble henrettet og lagt i massegraver av kommunistregimet Røde Khmer mellom 1975 og 1979. I dag er Choeung Ek et minnesmerke, med en buddhistisk stupa, fylt med mer enn 5 000 hodeskaller. Mange av de drepte var tidligere fanger i det bekryktede Tuol Sleng-fengselet (S-21) i Phnom Penh, som vi også skal besøke. Den tidligere skolen fungerte som konsentrasjonsleir og tortursenter under borgerkrigen i årene 1975–1979 og er et vitnesbyrd om Røde Khmers overgrep på lokalbefolkningen. Vi returner til skipet for lunsj, fulle av sterke inntrykk og ettertanke.

Bruk ettermiddagen til å slappe av på skipet, eller utforsk byen videre på egenhånd. Det blir satt opp transport mellom skipet og det lokale Central Market, hvor det absolutt er mulig å gjøre noen gode kjøp. Middag om bord, etterfulgt av en tradisjonell Apsara danseoppvisning. Også i natt ligger skipet til kai Phnom Penh. Kanskje noen blir med reiselederen for en «nightcap» på en lokal Sky Bar? (F/L/M)

DAG 9 PHNOM PENH

Etter frokost blir venter vår utradisjonelle transport på brygga, lokale tuk-tuk’er (motoriserte trehjulssykler) som skal ta oss med på en litt annerledes byrundtur i Phnom Penh. Vi besøker det storslåtte kongelige palassområdet med Sølvpagoden, der gulvet er dekket av sølvplater. Videre går turen til Nasjonalmuseet, som byr på en enorm samling av khmerkunst og skulpturer fra forskjellige epoker. Vi returnerer til skipet for lunsj.

Nyt ettermiddagen på soldekk, ta en spasertur langs havnepromenaden eller besøk det buddhistiske tempelet Wat Phnom, som ble bygget i 1373 og har gitt navn til byen. Byen kan også by på en rekke gode og billige massasjesteder – og vi anbefaler gjerne en av de lokale spesialitetene, en fantastisk fotmassasje utført av blinde!
Skipet seiler fra Phnom Penh rundt middagstider og ankrer i løpet av kvelden opp ute i Mekong-elven. (F/L/M)

DAG 10 ANGKOR BAN – WAT HANCEY – KAMPONG CHAM

Etter frokost går vi i land i Angkor Ban, en sjarmerende landsby med gamle og historiske trehus. Vi rusler gjennom landsbyen og besøker en lokal familie. Her får vi et innblikk i den lokale byggeskikken og får høre om livet her. Vi besøker også det lokale klosteret og en liten, privat skole. Her får vi bli med inn i klasserommet og barna forteller gjerne om skoledagen sin. Retur til skipet for lunsj og noen avslappende timer på den mektige Mekongelven.

Mens vi nyter lunsjen om bord, seiler skipet til Wat Hanchey. 303 trappetrinn bringer oss opp til det lokale klosteret (buss for de som ikke ønsker å gå). Vel oppe blir vi belønnet med en fantastisk utsikt – og mottar velsignelse fra munkene. Før middag samles vi på soldekk for en cocktail og avskjed med mannskapet. Kokken varter opp med en skikkelig festmiddag i kveld! Skipet seiler siste biten til Kampong Chang, hvor vi ligger til kai over natten. (F/L/M)

DAG 11 KAMPONG CHANG – SIEM REAP

Etter frokost er tiden dessverre kommet for å si farvel til våre nye venner om bord på skipet Mekong Navigator. Vi sjekker ut fra skipet og tar plass i bussen som skal frakte oss til Siem Reap, en kjøretur på fem-seks timer gjennom interessant landskap. Vi stopper for lunsj på en lokal restaurant underveis. Vel fremme sjekker vi inn på vårt hotell i sentrum av Siem Reap.

Allerede i ettermiddag tar vi en sniktitt på de fantastiske templene i Angkor – og besøker Ta Prohm, opprinnelig grunnlagt som et buddhistisk kloster og universitet i det 12. og 13. århundre. I motsetning til de fleste templene i området, er dette fortsatt i den samme tilstand som et ble oppdaget – overdekket av kjempetrærnes røtter. At flere av scenene i filmen Tomb Raider ble spilt inn nettopp her, har også bidratt til tempelets berømmelse.
Kvelden til egen disposisjon i Siem Reap. Vi anbefaler gjerne et besøk ved nattmarkedet, som ligger i gangavstand fra hotellet. (F/L)

DAG 12 SIEM REAP (ANGKOR)

Det arkitektoniske mesterverket Angkor Thom, en gang en millionby bestående av flere templer og terrasser, står for tur. Dette var senteret for imperiet, med flere kilometer lange murer og overdekkede gallerier med steinrelieffer. Her bodde kongen og hans familie, militære og prester. Vakre buddhahoder hugget i stein vokter sydporten sammen med trehodede elefanter. Vi besøker også Bayon, som ligger i samme område. Bayon er et lite tempel, men kanskje det vakreste av dem alle, med sine gåtefulle og smilende kjempeansikter.

Vi spiser lunsj på restaurant FCC, den tidligere franske guvernørens residens. Transport tilbake til hotellet. Ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon i Siem Reap. (F/L)

DAG 13 SIEM REAP (ANGKOR)

Vi har selvsagt spart det beste til sist. I dag skal vi utforske selveste Angkor Wat – det største og best bevarte tempelet, som har gitt navn til hele det fantastiske tempelområdet. Dette tempelet dekker et område på cirka 210 hektar, ytterveggene måler 5,5 kilometer og vollgravene som omgir det hele er to hundre meter brede. Et mesterverk som nå endelig skal oppleves.

Om ettermiddagen kan du besøke Angkor Nasjonalmuseum eller utforske den hyggelige byen Siem Reap videre på egenhånd.
Vi samles for en hyggelig avskjedsmiddag om kvelden. (F/M)

DAG 14 SIEM REAP – BANGKOK

Dagen til egen disposisjon i Siem Reap. Kanskje slappe av ved hotellets basseng eller besøke byens silkemarked – hvor du får se hvordan silken produseres og har mulighet til å gjøre noen gode kjøp.

For de som ønsker å oppleve enda mer, kan vi foreslå en utflukt til Chong Kneas, den «flytende landsbyen» nord på innsjøen Tonle Sap, Sørøst-Asias største innsjø. Innsjøen er 150 kilometer lang og spiller en dominant rolle i Kambodsja. Innsjøen byr på et rikt fugleliv, store mengder fisk og levebrød for mange mennesker. En halvtimes kjøretur fra Siem Reap, går du om bord i mindre båter som tar deg med på en rundtur gjennom «landsbyen». Fra båten får du se hvordan både muslimer, vietnamesere og khmer i ulike samfunn har innrettet sine liv ved permanent bosetting på flåter. «Landsbyen» flyttes i takt med vannstanden i Tonle Sap, som varierer med hele ti meter. Reiseleder hjelper til med organiseringen hvis du ønsker det.

Vi beholder rommene våre frem til avreise. Transport fra hotellet til flyplassen i 18-tiden, for avreise fra Siem Reap med Bangkok Airways til Bangkok. (F)

DAG 15 BANGKOK - OSLO

Flyreise fra Bangkok rett over midnatt med Thai Airways direkte til Oslo, med ankomst samme morgen.

PÅMELDING

Kontakt Escape Travel for spørsmål om turen

E-POST: post@escape.no

TLF: 24 14 94 00

KLIKK HER: PÅMELDING OG MER INFORMASJON

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!