Menu Meny

Guide til Jordan

Reise med arrangør

Apollo har charter til Jordan. www.apollo.no TUI tui.no, Select Travel, www.selectcollection.com

Reisen dit

Oslo–Amman med Austrian, Air France, Lufthansa, KLM via en mellomlanding.

Reisen rundt

Busser og minibusser. fra Amman til Petra (landsbyen nærmest heter Wadi Musa) daglig. Be hotellresepsjonen ringe for å bekrefte tider dagen i forveien.Busselskapet JETT kjører til og fra Petra tre dager i uken. Minibusser kjører daglig til Wadi Musa fra Wahadat-stasjonen i Amman.Til Wadi Rum er det vanskeligere å komme. Det beste og enkleste er å bli med på en organisert utflukt eller leie bil. Dette kan ordnes på de fleste hoteller i Amman og Petra. Hvis du absolutt må ut på egen hånd, går det daglig en minibuss fra Wadi Musa og Aqaba til beduinlandsbyen Rum Village. Her lønner det seg også å sjekke tider dagen i forveien. Man kan også forsøke å haike ut dit på motorveien mellom Amman og Aqaba.

Bo

I Petra anbefales Edom hotell (Tel: +962 3 215-6995) som et mellomklassealternativ. Dobbeltrom for rundt 400 kr natten. For større luksus er Mövenpick hotell (Tel: +962 3 2157111) et godt valg. Dobbeltrom 600–900 kr natten. Prøv også Taybet Zaman Hotel and Resort (Tlf: +962 6 215-0111) dersom du ønsker en helt spesiell opplevelse. En ombygd landsby fra 19-hundretallet er i dag det mest særegne hotellet i Petra. Fra 750 kr per natt og oppover. Kvinner bør være forsiktige med å velge et lavbudsjettshotell, da mange av dem har et dårlig rykte.Det er ingen hoteller i Wadi Rum Village. De fleste overnatter ute i ørkenen som en del av en guidet tur, og dette er det klart beste alternativet. Det finnes telt til leie hos Government Rest House (Tlf: +962 3 2018867) for de som ankommer sent på dagen.

Severdigheter

Petra

Petra er et stort område. To dager er minimum for å få med deg dette stedet. Pris: 20 dinarer, tilsvarende 140 kroner, per person for en dagsbillett. 26 dinarer (180 kr) for en todagers anbefales. Petra by night er en annerledes opplevelse som anbefales. Se Al-Khazneh opplyst av tusen levende lys. Besøkssenteret i Petra (Tlf: +962 3 215-6020) gir verdifull informasjon og bookingtjenester. Se Petra ved soloppgang og solnedgang når lyset er på sitt beste og turisthordene er på et minimum. Dagsturer til de mer fjerntliggende ruinene i dette slående landskapet er også en mulighet.

Wadi Rum

Turismen i Wadi Rum er strengt regulert av den jordanske staten for å skåne naturen. En tur rundt dette enestående landskapet med overnatting er et must for å oppleve solnedgang, soloppgang og ørkennatten. Velg mellom kamel, hest, firehjulstrekker eller gå for egen maskin. Kamel anbefales. Det er også mulig å klatre i dette området. Henvend deg til besøkssenteret ved inngangen til Rum Village (Tlf: +962 3 2090600) for å booke turer og guider. Du kan også booke turer på forhånd i de fleste hoteller. Husk å ta med varme klær dersom du overnatter, da temperaturene nærmer seg nullpunktet om natten. For mer info, se www.wadirum.jo.

Beste tid å reise

Været i Jordan følger samme mønster som resten av Midtøsten, med varme somre og kjølige vintre. I Jordan kan sommertemperaturene komme opp mot 49 grader, men det er sjelden. Om vinteren er det ikke uvanlig med litt snøvær i ny og ne. Vil man unngå begge deler bør man derfor reise om høsten eller om våren. Bruk uansett komfortable gåsko, solkrem og hatt mot solen. Husk rikelig med drikke.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!