Menu Meny

Guide til Namibia, ørkensafari

Reisen dit

Oslo-Windhoek med rutefly fra kr 7700 med Air Namibia, South African Airways og British Airways. Air Namibia flyr direkte fra Frankfurt og er således den kjappeste ruten.
Fra Windhoek til Wolwedans kan du, avhengig av tid og lommebok, leie fly til ca. kr 4500 t/r, med flytid 1,5 timer, www.wilderness-air.com – eller leie bil og helst da en firehjulstrekker Nissan X-Trail eller Hyundai Tucson fra ca. 3600 kroner for en uke. Reisetid ca. 40 mil, 6–7 timer på iblant røffe veier, iblant finfine.
Norske turoperatører
med Namibia på programmet: kenor-safaris.com, toppafrika.no, magellan.no, uhuru.no, dittafrika.no, safari.as, albatross-travel.no, hibiscusreiser.no, ecoexpedtions.no, hvitserk.no

Overnatting

Wolwedans Dune Lodge, www.wolwedans.com. Det er en opplevelse å bo i lodgeteltene, ligge i sengen å kikke på en oryksantilope rett utenfor. Pris 2985 inkl. parkavgift, tre måltider og safari.
Sossusvlei Mountain Lodge,
www.sossusvlei-namibia.com. Sossusvlei Mountain Lodge ligger helt i randsonen av Namib Rand – også her høy kvalitet og med rett-i-ørkenen-beliggenhet.
Soss er langt rimeligere enn Wolwedans, men er ikke heller så spektakulært. Priser lavsesong fra ca. 420 namibiske dollar, høysesong 720 namibiske dollar per person i dobbeltrom, inkludert safari, tre måltider og lokalprodusert drikke.

Pris for ballongferd: 3900 namibiske dollar (ca. 2500 kroner) for 1 times luftferd inkludert champagnefrokost og pickup på lodgen.
Ballongarrangør:
Namib Sky Balloon Safaris
www.namibsky.com

Namibisk historietime

Så hva vet du om Namibia? Stort land, få innbyggere. Og tørt. Det er funnet spor av tidlige bosetninger av buskmenn (san) 2000 år tilbake. Namibia var lenge ikke så spesielt interessant for europeiske oppdagere – først og fremst på grunn av den ugjestmilde ørkenen. Portugiserne landet her på 1500-tallet og sjekket ut forholdene langs kysten. På midten av 1800-tallet dukket britiske og tyske misjonærer opp, og siden snappet tyskerne til seg regionen som en definert koloni under navnet Tysk Sydvest-Afrika. I 1920 og frem til 2. verdenskrig som Sydvest-Afrika under administrasjon av Sør-Afrika. Det tok likevel nesten et halvt århundre før Namibia ble uavhengig, i 1990. I dag er Namibia en republikk med et demokrati in spe. Namibia er storleverandør av uran og diamanter, men halvparten av landets innbyggere livnærer seg gjennom jordbruk. Landet har et av verdens høyeste tilfeller med HIV-smittede. Siden 1996 har HIV vært hovedårsaken til dødsfall. Nesten 17 % av barn under 18 år har kun en forelder som følge av HIV.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!