Menu Meny

Guide til Sri Lanka

Reisen dit

En flybillett Oslo-Colombo t/r koster fra 5000 kroner. Vær oppmerksom på at flytiden kan variere fra 13 til 28 timer og ta det med i vurderingen når du velger flyselskap. Turkish Airlines flyr via Istanbul og Maldivene, du kan gjøre stopp begge steder mot et tillegg i prisen. Qatar flyr Oslo via Doha til Colombo. Du kan også fly Brussel Airlines/Srilankan Airlines fra Oslo via Brussel til Colombo. Bandaranaike Airport ligger 36 km. fra sentrum av Colombo.
Apollo og Ving har Sri Lanka i vinterprogrammet. Mantareiser.no og Espnes.no har spesialisert seg på Sri Lanka (og Maldivene). Lokal turoperatør: Camlo Lanka Tours, camlolanka.com

Reise rundt

Leiebil: «Fleksibiliteten» i trafikken på Sri Lanka vil være en utfordring for mange. Leiebil er mulig, men det frarådes å kjøre selv på Sri Lanka! Det er bedre, og ikke stort dyrere, å leie bil med sjåfør. europcar.lk og casonscar.com.

Tog: Tog er utmerket, med nye togsett (kinesiske Blue Trains) på enkelte strekninger. Lokaltogene derimot, er ganske nedslitte. Toget fra Colombo til Kandy er en klassiker og har egne turistvogner. Oversikt over rutenettet og informasjon om bestilling av billetter finner du på seat61.com og på exporail.lk.

Buss: Billig. Bussnettet er godt over hele Sri Lanka. Men: Du skal ikke være skvetten for å ta en ekspressbuss. Forbikjøringer går unna i en fei, gjerne i en yttersving.

Fly: Selskapet Cinnamon Air benytter seg av fly som kan lande både på land og på vann og de har ruter fra Colombo til blant annet Jaffna, Trincomalee, Sigirya Arugm Bay – og til Dickwella i sør. cinnamonair.com.

Overnatting

Colombo:

Galle Face. Klassikeren, men er blitt litt for strøkent. Det har standard som alle internasjonale topphoteller, og har den måten mistet noe av sitt særpreg. Rom fra 150 USD natten. www.gallefacehotel.com

Grand Oriental Hotel, grandoriental.com Dette var i sin tid et av de fineste hotellene i byen. Det er lenge siden., for å si det sånn. Likevel har hotellet fremdels et snev av sjarm. Rimelig, god beliggenhet. Ca. 500 kroner natten.
Colombo City Hotels
, colombocityhotel.com. Oppgradert hotell i en bydel som er blitt svært trendy. Ligger ved siden av Colombo Hilton. Rom fra 74 USD.

Kandy:

Jeg sverger til Olde Impire, like ved templet, www.oldeempirehotel.com, men dette er et meget enkelt hotell. God, liten restaurant. De beste rommene er de bak balkongen i annen etasje.
Vil du bo mer standsmessig er Hotel Suisse stedet, www.hotelsuisse.lk. Gåavstand fra sentrum.

Trincomalee:

Sun Flower Hotel, 154 Post Office Road. Tlf. 222 7078. ca. 180 kroner natten.
Shahira Hotel
ligger på Nilaveli Beach litt nord for Trincomalee. Rom med vifte. Ca. 100 kroner natten for et romslig rom med bad. Mohamed Sadiq driver hotellet og han fungerer også som et personlig turistkontor. 50 meter fra stranden. Niaveli Beach Hotel er et godt strandhotell med svømmebasseng.

Polgahawela:

Gajamadara Walauwa. Et herlig, lite hotell med god mat. Gagnlig utgangpunkt for Hill Country og besøk hos elefantene. Tlf. 037 44159.

Negombo:

Goldi Sands Hotel, www.goldisands.com og Jetwing, www.jetwinghotels.com, er hoteller i høy turistklasse. Kort vei til flyplassen.

Mat

Colombo: The Cricket Club Cafe, 34 Queen's Road. Legendarisk restaurant, også åpen for deg som ikke spiller cricket.

Colombo City. I dette området, ikke så langt fra Grand Oriental Hotel, har det dukket opp mange nye og gode spisesteder. Også shopping.

Trincomalee: Dutch Bank Café i Inner Harbour Road er et godt spisested. Cafe- Nilaveli i First Lane, Gopalapuram – ligger utenfor sentrum. Meget god mat.

Polgahawela: Gajamadara Walauwa. Hotellet har den beste maten i byen.

Negombo: Kamlo Sea Food, 62 Porutota Rd. og Lords i 80B Porutota Rd.

Litteratur

Lonely Planet er en god guide, men les også bøker som:

Sverre Tom Radøy: Reiser på Sri Lanka – Norges øy i tropene. Cappelen Damm, 2008
Line Baugstø: Regntid, Oktober 2011.
Carl Muller: The Jam Fruit Tree og Yakada Yaka har begge handling fra Sri Lanka, særlig rundt burgher-kulturen.
The Sweet and simple kind
og andre bøker av den srilankiske forfatteren Yasmine Gooneratne.

Nyttige nettadresser: srilanka.no, landsider.no, srilanka.travel (turistkontoret).

3 severdigheter

1. Med tog til Kandy. Det er raskere å ta buss fra Colombo til Kandy, men toget er likevel best. Ta morgentoget, da vil du ofte oppleve disen som henger i dalsidene og som skaper en vidunderlig, nesten trolsk stemning. Bestill plass i Observation Car, den har åpne vinduer, best for fotografering.

2. Niaveli Beach. Velg heller Niaveli 8 km. nord for Trincomalee (på østkysten) for seriøs bading framfor turiststranden Negombo. Kilometer etter kilometer med strand, nesten uten mennesker. Ta med deg vann og litt mat, for her er det få restauranter og kiosker.
3. Polgahawela
er ikke stort mer enn et veikryss (har egen jernbanestasjon!), men ligger strategisk til i forhold til utflukter mot Hill Country. Polgahawela har i seg selv ingen store attraksjoner, men er et nesten turistfritt område, så du blir attraksjonen. En litt rar, men fin opplevelse.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!