Menu Meny

Guide til Hawaii, Oahu North Shore

Reisen dit

Det er et stykke til Hawaii, men flyr man via et av knutepunktene i California, trenger det ikke bli håpløst dyrt. Alaska og Hawaiian flyr mellom Honolulu og fastlandet, og man kan legge inn et par dager i for eksempel San Francisco eller Seattle på veien. Sjekk finn.no eller ring et reisebyrå for å få hjelp til å sette sammen en rute.

Reisen rundt

Buss: Det går busser til de fleste steder over hele øya. Sjekk www.thebus.org.
Leiebil:
Bestill leiebil på nettet i forkant og sørg for å benytte deg av eventuelle tilbud til utenlandske turister. Disse vil ofte ha forsikring inkludert i leiebilprisen, hvilket sparer deg for MYE penger på Hawaii, der forsikring iblant kan koste mer enn selve billeien.
Prøv www.avis.com eller www.budget.com. Vær klar over at rushtrafikken inn og ut av Honolulu kan være hårreisende.

Overnatting

Rimelig
Det er langt mellom de gode, rimelige overnattingsstedene i Haleiwa. Dersom du reiser på lavbudsjett, kan det være verdt å sjekke om det finnes private rom til leie på Craigslist.com eller Airbnb.com.

Middels
Ke Iki Beach Bungalows – lekre strandhytter med vakker beliggenhet på Pupukea Beach, til rundt 230$ per natt for en hytte med plass til fire. www.keikibeach.com

Dyrt
Turtle Bay Resort. Det eneste resortet på North Shore. Alle fasiliteter. www.turtlebayresort.com

Mat

Frokost
Café Haleiwa
– Pannekaker og svart kaffe på respatexbord eller i bakgården. Her treffer du alt fra lokale forretningsfolk til barka surfere.
Waialua Bakery and juice bar
– Her flommer ferskpresset juice, og disken bugner av gode bakervarer. Et hyggelig sted for en sein frokostskive, og en uforglemmelig cookie. Åpent fra 10 til 17.
The Coffee Gallery
– nydelig kaffe, regnbuer og gratis wifi.

Lunsj
Shrimptrucks
. Garlic butter shrimp, chili shrimp, coconut shrimp – digre, friterte reker i sølvpapir. Utvalget i shrimptrucks på North Shore er uendelig. Giovanni's er verdensberømt og vet det, Macky's er veldig bra, men de mindre fancy funker også. Finn din favoritt, sett deg på en egnet plass på stranda og hiv innpå. Havet er din serviett.

Middag
Opal Thai
– Personlig service som du sjelden har opplevd maken til. Den thai-amerikanske kokken Opal virvler kontinuerlig rundt i sin bitte lille, enkle og alltid stappfulle restaurant, og tar imot bestillinger med spørsmålet: «Hva pleier du å like av thaimat?» Så lager han noe du neppe hadde planlagt å bestille, men som han tror du kommer til å like. Og om han har rett? Med ett ord: ja. Verdt køen for bord.
Unnselig beliggenhet ved siden av L&L Hawaiian BBQ midt i sentrum.

Gå ikke glipp av!

Opal Thai. Hvem hadde trodd at verdens kanskje beste thairestaurant lå ved siden av et fettete gatekjøkken i Haleiwa?

Glem det!

Shave ice på rappen. Neonfarget sukkerlake på snø har blitt Haleiwas varemerke, varianten du får etter en time i kø hos Matsumoto er ikke bedre enn resten. Sukker er sukker.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!