Menu Meny

Guide til Irland - Kenmare, Killarney

En weekendtur til Irland kan by på både hektisk byliv og fredfullt landsbyliv

Reisen dit

SAS og Norwegian flyr direkte. Drøssevis av andre som er rimeligere, men da kan du risikere å få en 10 timer lang reise med en mellomlanding et sted i Europa. Det er det sjelden verdt.

Reise rundt

For å komme deg sørover kan du selvfølgelig fly, både til Kerry flyplass eller til Cork, og det er ikke så dyrt. Men miljøbevisste reisere velger selvfølgelig det grønne alternativet og tar toget fra Heuston, Dublin til Killarney (1 bytte, i Mallow) i fylket Kerry. 3,5 timer. Bestill i forkant på www.irishrail.ie, tur/retur. Alternativt er det betalingsautomater på stasjonene, men det er mye dyrere å kjøpe på stasjonsautomatene. En tur/retur billett med varighet i 5 dager koster marginalt mer enn en enkeltreise – jeg måtte lære the hard way, betalte 69 euro hver vei, mens tur/returbilletten kostet 74 euro. Tøff shit!
I Killarney leier du bil – vær lur og bestill på forhånd, kostet 80 euro med super insurance for 2 dager, fri kilometer. Sørg for at du har super insurance – du kjører på venstre side av veien, og veien er smalere enn du tror. Vær forberedt på at fyren i utleiebua garantert vil prakke på deg ekstra forsikring, sørg for at du sier nei ettersom du allerede har kjøpt dette.
Ned til Kenmare tar du N71 – the scenic route, hjem tar du R569/N22 og motorvei.

Utflukt

Du satser på at sola er snill og presenterer irsk natur på sitt vakreste med forreven kystlinje, frådende og solspeilet hav, småbyliv og kulturiske minnesmerker. Det ligger her alt sammen på den håndterbare Ring of Kerry. Ca. 4 timers rundtur, forutsatt at du ikke tar for mange avstikkere – men det gjør du jo. Tettsteder med musikalske navn som Sneem, Parknasilla, Caherdaniel, Ballinskeligs, Portmagee, Killorglin, Aghadoe ogsåvidere.

Overnatting

Det er drøssevis B&B på den irske bygda – hva skal man velge? Ikke noe å lure på:
Picin Cottage
, www.picincottage.com, er et herlig B&B ca. 45 minutters kjøring vest for Kenmare – beliggende mellom Castlecove og Caherdaniel. Kun to rom, så ofte fullbooket. Herlig interiør, god frokost og ti minutters gange til stranden. 55–65 euro.
Shelburne Lodge
, www.shelburnelodge.com, vakkert tradisjonsrikt georgiansk gårdshus fra 1800-tallet med deilig fredelig beliggenhet litt off hovedveien.Store rom, hjemmelaget frokost og særdeles vennlig atmosfære. 100–140 euro.
For noko meir enn et B&B – Sheen Falls Lodge, www.sheenfallslodge.ie byr på vakre omgivelser, lyse interiørfarger, spa og en god restaurant. 110–165 euro standard rom.

Restauranter

Mange mindre og uhøytidelige spisesteder i Kenmare – men gå for det beste – prismessig skremmer det neppe.
Packies
, Henry Street, tlf. 064-6641508 – topp fiskerestaurant, uhøytidelig, godt vinutvalg, gode priser i særdeles trivelig miljø. Kolla hummer'n!
Mulcahys
, Henry Street, tlf. 064-6642383 – nestbest, men håret under konkurrenten.

Pub

For litt mer enn bare en pint og en tv som viser Eurosport,The Coachmans (www.coachmans.com) med spell levende musikk hver eneste kveld. Ellers byr både The Horseshoe og Foleys på godt irsk publiv.

Litteratur

Cadogans Southwest Ireland med eget kapittel om grevskapet Kerry er reine ord for penga; kort og greit og informativt. Suppler med TimeOuts Dublin for klokt storbyopphold – samt hvis du ønsker noe på norsk, eh dansk; Turen går til Irland (Politiken) – kortfattet, men lett orienterbar og gir en brukbar smakebit på hele landet.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!