Menu Meny

Guide til Vancouver

Reisen dit

Minst én mellomlanding. En av de billigste variantene er med SAS til Chicago og videre derfra med United Airlines. Vancouver ligger 19 mil fra Seattle i det nordvestlige USA, så derfra er det ikke langt med bil. Bare husk at visumreglene i USA er forskjellige fra Canada!
USAtur.no, Kilroy, Nordmanns Reiser har organiserte turer til Canada.

Reise rundt

Buss fra flyplassen til sentrum (2 soner) koster 2,75 dollar. Ha godt med mynter. De kaster du i en automat når du stiger på bussen. Med Skytrain, Canada Line, koster det 4 dollar.
Pendelbåtene, Seabus, seiler sørover via False Creek og nordover, over Burrard-sundet.

Mat og drikke

Med nord- og søramerikansk, europeisk og asiatisk innflytelse er det mye å hente i matveien.
Ask for Luigi
, 305 Alexander Street, serverer god italiensk mat i et lite og hyggelig lokale. Ingen bestilling, men er det fullt, skriver de deg opp på en liste. Så kan du gå og ta en øl mens du venter.
Cuchillo
, 261 Powell Street, ligger i samme området og serverer god søramerikansk og meksikansk mat i et kult miljø.
Guu Garden
, 888 Nelson Street, guu-izakaya.com/garden, ligger i sentrum og har god, spennende japansk mat, med nettopp mange unge japanske gjester.
Mikrobryggeriene har blitt mange av i løpet av noen år. I 2481 Main Street ligger Brassneck Brewery (brassneck.ca), og i nærheten finner du også 33 Acres (33acresbrewing.com). Kjøp med en growler – en designet flaske med valgfritt øl som du senere kan fylle på nytt. En fin suvenir.
Urban Winery
, 55 Dunlevy Avenue, er stedet for vinelskeren. Dette er også et spisested.
På Granville Island er det et stort innendørsmarked med ferdigmat. Men det hyggeligste stedet ligger rett utenfor øya. Go Fish, på Fisherman’s Wharf har alle slags varianter av fisk, servert i et lite blått skjul.
Matvognene, food trucks, er blitt et stadig vanligere innslag i bybildet. Du finner de fleste rundt Robson Square i Downtown. Som Mama’s Grilled Cheese, syndig godt! Vi du prøve noe annet, skal du se etter alle pølsebodene som byr på japadogs, en type pølse med japansk tilbehør. Litt spesielt å spise pølse med tørket sjøgress.

Hjemmekoselig i West End Guest House.
Fish and Chips hos «Go Fish».

Overnatting

West End Guest House, 1362 Haro Street, westendguesthouse.com. Litt bortgjemt i et vanlig boligområde i East End, i en hyggelig villa. Byr på god frokost.
The Burrard
, 1100 Burrard Street, theburrard.com. Godt hotell i oppusset gammel motellstil, i Downtown.
St. Clair Hotel
, 577 Richards Street, stclairvancouver.com. Enkelt, billig og helt greit hostel ved Gastown.

Shopping

Folk i Vancouver er mer enn vanlig interessert i friluftsliv, så utvalget av klær og utstyr egnet for det er enormt. Mange av butikkene ligger i samme kvartalet sør i byen.
MEC
, Mountain Equipment Co-op, 130 West Broadway, er en kjempestor butikk som har nesten alt mellom himmel og jord. Du må bli medlem, 5 dollar, for å kunne handle. Medlemskapet er livsvarig.

Prisnivå

Enklere retter som burgere, koster 10 dollar. Småretter og gatemat får du for 6‒7 dollar, mens en hovedrett på en restaurant koster 21‒25 dollar.
En halvliter øl på et mikrobryggeri koster 5,70 dollar (6,50 i turiststrøkene). Kaffelatte rundt 4 dollar.

Glemt det!

Capilano Suspension Bridge Park. Den første hengebroen er ganske kul å gå over, deretter blir det kjedelig. Ikke verdt inngangspengene.

Gå ikke glipp av!

Lei sykkel! Stanley Park og strandlinjen er flott å utforske fra sykkelsetet. Spokes Bicycle Rentals (spokebicyclerentals.com) ligger nær parken.

3 andre opplevelser

1. Mount Pleasant, sør i byen, er et rolig område, fullt av fine steder. Her ligger den søte butikken Regional Assembly of Tex, som har skrivemaskinklubb hver måned. Her er det også mikrobryggerier, flere second hand-butikker og i det hele tatt mye retrofølelse.
2. Railtown.
Der Gastown ender i øst, starter Railtown. Her har det lenge vært stillstand, men nå har det begynt å skje noe. Kule restauranter og barer som Ask for Luigi, Cuchillo og Urban Winery, er bare begynnelsen. Her kommer det til å skje mer!
3. Granville Island.
Kajakk i False Creek. Har du flaks, ser du delfiner i overflaten. Granville Island er en liten minidyrepark, med følelse av både marked og festival. Her selges det varer dyrket i nærheten, og lokalprodusert mat serveres fra hull-i-veggen-restauranter.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!