Menu Meny

Guide til Ibiza

Reisen dit

Nå kan du fly direlte til Ibiza med Norwegian. To ukentlige avganger fra 18. juni til 10. august. Du kan også fly til Mallorca, og derfra fly videre til Ibiza. Den flyturen tar knappe 20 minutter. Det går også ferge til Ibiza, både fra Barcelona, Valencia og fra Mallorca.

Overnatting

Nord på Ibiza er det mange fincaer, der du kan leie rom eller en villa. Du finner dem på agroturismo eller hoteles-rurales.com.Can Planells er en agroturismegård rett utenfor Sant Miquel. Joan Planells har skapt et lite paradis med elleve rom av familiens tidligere fruktgård, omkranset av sitron-, appelsin- og avokadotrær, av blomster og kjøkkenhager. Faren hans plukker moden avokado hver kveld til morgendagens frokost, med tomatbrød og geitost. Inne i landsbyen ligger hotellet Can Pardal like ved kirken og med en flott beliggenhet. Fem rom i en labyrint av en bygning. Hyggelig og med et varmt hjerte. Det klassiske vandrerhjemmet Sant Joan har fått nye eiere og nytt navn. Før kostet det 200 kroner natten å bo her. Til manges forferdelse er 850 kroner inkludert frokost nå prisen på Gare du Nord. Can Marti er en oase som har ligget her i mer enn 400 år. Solpaneler, økologisk landbruk, yoga og pilates, sykkelturer og et vennlig esel. Stille og oppriktig i sin filosofi om at vi bare låner jorden og naturen til kun det vi trenger. Langt i nordøst, ved landsbyen Santa Inés (Santa Agnes) ligger hotellet Can Pujolet. En hvit finca med magisk utsikt, høyt hevet over alt annet. Et sted du kan høre stillheten.

Massasje er populært, også kurs, som her med lærer fra Australia.
Can Pardal er en drøm av små detaljer, med hyggelige steder å sitte og nyte roen – i skyggen.
Atzaro er hotell, restaurant og spa. Her mangler du intet.
Fargerike Buddha House har flere typer overnatting.

Yoga og retreater

Ibiza Retreats er blitt et samlingspunkt. Fra shamanreiser til yoga og pedikyr. Et typisk retreat på en vakker finca med sunn, økologisk mat. Workshops og behandlinger. Turer til havet for saltskrubb (Ibiza har egen saltutvinning) og fotturer i furuskogen. ibizaretreats.comFor deg som er moden for noe mer, med faste og detox, kan kanskje Buddha House være stedet. Ikke noe for nybegynnere. Huset ligger oppe på en fjelltopp, nesten som et ørnerede, veien opp dit er rene nær-døden-opplevelsen. Her gir Ilona Pantel Ayal, en tysk dame som har bodd her siden 70-tallet, veiledning i en rekke forskjellige terapeutiske metoder. På eiendommen er det en jurt, en tipi, en alpehytte og en sal med plass til 80. Noe helt spesielt. Guiden White Ibiza har av og til en god yogaoversikt. Her finner du all yoga og annen wellness som skjer på øya. Dessuten får du tips om sunn mat.

Massasje og spa

A Couple of Healers er det australske paret Lucy Bayet og Oliver. De bor på øya i høysesongen og kommer hjem til hotellet, huset eller båten der du bor for magisk massasje. Send dem en e-post, achibiza@gmail.comVakre små dammer med vannliljer og skilpadder finner du på det landlig beliggende Atzaro. Et gigantisk spa med inspirasjon fra hele verden. Hamam og poolområder med balinesiske senger utendørs. Har også yogaklasser, og i restauranten serveres det helselunsj med råvarer fra egen kjøkkenhage.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!